Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

-voymar-

A jak postawią jakiego gargamela i oszpecą chałupę to co?

Westchnąć i w rączkę pocałować?

:lol: :lol: :lol:

Adam M.

• Odpowiedzi 21,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I gmina będzie płaciła za naprawy i konserwacje?

Fajnie...

Brać.

No, jak masz luźne te 3 tysie.

Adam M.

Jeżeli masz pojęcie jak działa jakakolwiek pomoc z środków UE to byś nie zadawał takich pytań.

Różnie...

Założą badziew po znajomości z dostawcą/montażystą to Ty masz to w du. a oni zarobią nie jeden a kilka razy.

Gmina zapłaci...

(Ciekawe z czego? Mennicę ma?)

Adam M.

Tak ma mennicę z UE- wyjdź z tego chlewika o którym piszesz to coś się dowiesz.

-voymar-

Zejdź ze mnie, bo mi duszno...

Pomoc z UE jest darmowa?

NIC do UE nie wpłacamy?

Z CZEGO wpłacamy, jak jednak wpłacamy?

Ja uważam, że dopłacamy do tego w chlebie, karpiu, paliwie i wszelkich transakcjach.

Jak kupujesz nowe stare auto - TEŻ dopłacasz!

Gdzieś w Unii jakaś fabryka PV (głównie niemieckie są) chyba ma kłopoty... wiadomo... Czajnizy...

Wymyślili na szybko jak MY mamy jej pomóc.

Zrobi się DOTACJĘ na te PV z tego co wpłacamy.

Producent zupełnie dobry towar zbędzie, z zysku TAM podatki zapłaci i wszyscy zadowoleni!

Ten dotowany - najbardziej...

No... Bez niego tego dilu by nie było a rok (rozliczeniowy i obrachunkowy) się kończy...

Trzeba JUŻ to podpisać!

A reszta? - Potem... na spokojnie...

Adam M.

-voymar-

A jak postawią jakiego gargamela i oszpecą chałupę to co?

Westchnąć i w rączkę pocałować?

:lol: :lol: :lol:

Adam M.

A co w tym czasie jak będą montować to wyjeżdżasz na urlop?. Trzeba dopilnować. A tak na marginesie to wszystkie PV są tak samo mocowane , no chyba że różnią się panelami MONO lub POLI. Odnośnie konstrukcji to ALU-

A tak na marginesie to wszystkie PV są tak samo mocowane , no chyba że różnią się panelami MONO lub POLI. Odnośnie konstrukcji to ALU-

Od zasady są wyjątki, tak jak te montowane na ścianie (patrz awatar).

-voymar-

Pomoc z UE jest darmowa?

NIC do UE nie wpłacamy?

Ja uważam, że dopłacamy do tego w chlebie, karpiu, paliwie i wszelkich transakcjach.

Gdzieś w Unii jakaś fabryka PV (głównie niemieckie są) chyba ma kłopoty... wiadomo... Czajnizy...

Producent zupełnie dobry towar zbędzie, z zysku TAM podatki zapłaci i wszyscy zadowoleni!

No... Bez niego tego dilu by nie było a rok (rozliczeniowy i obrachunkowy) się kończy...

Trzeba JUŻ to podpisać!

Adam M.

Skoro już wpłacamy , to dobrze jest z tego cześć spowrotem wyciągnąć . Nawet jeśli pośrednio to zostanie u nas w formie choćby Pv , a u Niemca w formie podatków . Ot uroki kapitalizmu

-voymar-

Pomoc z UE jest darmowa?

NIC do UE nie wpłacamy?

Trzeba JUŻ to podpisać!

Adam M.

Tak prawdy w tym jakiś procent jest. Ale do odważnych Świat należy. Przez te lata co jesteśmy w UE to można było pozyskać wiele dotacji na wiele projektów. A jak widzę dla siebie zysk w jakimkolwiek dofinansowaniu to rozważam i korzystam.

Od zasady są wyjątki, tak jak te montowane na ścianie (patrz awatar).

Można i tak Jak komu pasuje- ja mam na gospodarczym i kolejne 4, 24 kW też będzie na gospodarczym.

Słusznie czynisz, mimo, ze mało patriotycznie.

Skutecznie.

" A tak na marginesie to wszystkie PV są tak samo mocowane "

Pisałem... Gu.cio się na tym znasz...

Wkleić Ci fotki mocowania moich paneli?

Są całe ze szkła... CIGS GS50

Adam M.

Skutecznie.

" A tak na marginesie to wszystkie PV są tak samo mocowane "

Pisałem... Gu.cio się na tym znasz...

Wkleić Ci fotki mocowania moich paneli?

Są całe ze szkła... CIGS GS50

Adam M.

Rozważam standard -bo większość luda tak mocuje . Nie wysilaj się wiem . Do dachówki też mała korekta i więcej pracy. ZNAMY TO Napisalem przecież - MONO lub POLI

Skutecznie.

Są pewne dziedziny że nie da się ich ominąć. południowi sąsiedzi w 39r nie oddali nawet 1 strzału i skodę mają- rożnie to można rozumować

Jeżeli masz pojęcie jak działa jakakolwiek pomoc z środków UE to byś nie zadawał takich pytań.

Oświeć nas. Mi tylko dofinansowywali kiblo rurke i z doplata wyszło tyle co woziłbym sam firmę:)

Oświeć nas. Mi tylko dofinansowywali kiblo rurke i z doplata wyszło tyle co woziłbym sam firmę:)

Nie ten wątek - Myślałem że całą oczyszczalnię lub sieć kanalizacji ciśnieniowej z przepompowniami.

Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014 - 2020, działanie 4.1, Odnawialne Źródła Energii poddziałanie 4.1.3 Odnawialne Źródła Energii – Konkurs.
moje pytanie jest takie jakie sa mniej wiecej roczne koszty napraw konserwacji itp. po upływie gwarancji ?

Tego nie da się teraz przewidzieć, zwłaszcza kosztów napraw. O kosztach konserwacji będzie decydował rynek. Jeśli osiągniesz wiedzę, co trzeba Twojej PV, to Cię nikt chyba "nie będzie robił w konia".

Zaletą z posiadania PV jest między innymi, że kiedyś w przyszłości łatwej rozbudujesz system.

Edytowane przez vr5