Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak, ale może to po prostu za wcześnie - 10 dni temu byłem zĺożyć wniosek o przygotowanie nowej umowy i przesłabie potwierdzenia wymiany licznika Edytowane przez fotohobby
  • Odpowiedzi 21,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przypomniałem sobie-na info linii babka mówiła , że mają do 60 dni na wprowadzenie do eboka zakładki elicznik.

U mnie to trwało ok 3 tyg

Tak, ale może to po prostu za wcześnie - 10 dni temu byłem zĺożyć wniosek o przygotowanie nowej umowy i przesłabie potwierdzenia wymiany licznika

U mnie włócznik zaczął działać po ok 2 tygodniach

Dziękuję.

Pisałem na telefonie automatycznie zmieniło (podpowiedziało) z elicznik na Włocznik ;)

U siebie na koncie zelicznik mam taką informację:

"Od dnia 12 grudnia 2016r., TAURON Dystrybucja udostępnił swoim Klientom z obszaru objętego Projektem AMIplus nową funkcjonalność o nazwie HAN TAURON AMIplus (HANplus). Sieć HAN (Home Area Network), jest typem lokalnej sieci łączącej urządzenia, znajdujące się w domu lub w biurze, którymi można zdalnie sterować. Więcej o możliwościach HANplus pod adresem: amiplus.tauron-dystrybucja.pl/o-amiplus/han/Strony/han.aspx"

Czy ktoś z Was ogarnia temat Hanplus/ Wireless M-Bus (wM-Bus), albo ma ktoś coś takiego w domu połączone. Ile kosztuje odbiornik/ nadajnik do tego i z czym to się je ;).

Tak, ale może to po prostu za wcześnie - 10 dni temu byłem zĺożyć wniosek o przygotowanie nowej umowy i przesłabie potwierdzenia wymiany licznika

pewnie za wcześnie...ale sprawdzaj co jakiś czas, ja się mile zaskoczyłem :)

Ale w BOK powiedziano mi, że muszę zalożyć nowe konto, korzystajàc z nowego adresu email. Na starym koncie w BOK mam adnotacje "umowa nieaktywna" i kwotę do zapłaty za ostatni, niepełny miesiąc przed wymianą.
Ale w BOK powiedziano mi, że muszę zalożyć nowe konto, korzystajàc z nowego adresu email. Na starym koncie w BOK mam adnotacje "umowa nieaktywna" i kwotę do zapłaty za ostatni, niepełny miesiąc przed wymianą.

U mnie też na ebook jest umowa nieaktywna, nr licznika jest stary mimo wszystko działa.

Odnośnie umowy to dostałem aneks do umowy kompleksowej to już nie muszę podpisywać nowej ?

źle ci powiedzieli...ja w moim eboku mam chyba 2 umowy nieaktywne(cały czas tam wiszą) i po dlugim oczekiwaniu pojawiła się ta właściwa, bardzo dlugo nie było tam widocznej żadnej aktywnej. Ale mimo to, elicznik działał, później przestał i znowu zaczął działać, jak kombinowałem z tym numerem.

Dobra, elicznik można dodać pod adresem https://logowanie.tauron-dystrybucja.pl/, a ja na mój eBOK logowałem się pod https://logowanie.tauron.pl/

Pokręcone :)

Zalogowałęm się na elicznik, póki co mam info o uruchomieniu usługi i aktualizacji danych (do 24h)

Edytowane przez fotohobby

ano trochę tak...ja miałem jeszcze dziwniej, bo z kolei jak wchodziłem przez dystrybucję, to tam widziałem swoją starą umowę dystrybucyjną z okresu jak miałem innego dostawcę :)

na początku faktycznie ciężko się w tym połapać...

Dobra, elicznik można dodać pod adresem https://logowanie.tauron-dystrybucja.pl/, a ja na mój eBOK logowałem się pod https://logowanie.tauron.pl/

Pokręcone :)

Zalogowałęm się na elicznik, póki co mam info o uruchomieniu usługi i aktualizacji danych (do 24h)

Dane z licznika są przesyłane prawdopodobnie raz dziennie z dnia poprzedniego. (prawdopodobnie w nocy), więc rano powinno wszystko działać. :yes:

Energa nie przestaje mnie zadziwiać. Wymienili mi 12 listopada licznik na taki z LTE. I co? I nic. W aplikacji Mój Licznik widnieje informacja, że odczyt danych został wykonany zdalnie przy użyciu inteligentnego licznika pod koniec listopada. Na maila wysłanego 3 tygodnie temu oczywiście odpowiedzi brak. :bash: Ciekawe kiedy i czy w ogóle doczekam się na dane podawane na bieżąco. Zainstalowali inteligentny licznik po to, żeby korzystać z niego raz na 2 miesiące. GE-NIAL-NE! Ech, ten beton.

Jest! W piątek, czyli po 24 dniach w końcu mam dostęp do bieżących danych licznika. Aż strach się bać, co jeszcze wprowadzą, jak ich Orlen przejmie ;)

Do każdej MWh kawa i hot dog gratis?

E, wyobrażasz sobie jakby to na tą mityczną marżę wpłynęło? :) A tak na poważnie, myślę, że Energa to taki beton, że nawet korpo Orlenu by ich nie ruszyło.

myślę, że Energa to taki beton, że nawet korpo Orlenu by ich nie ruszyło.
ich już coś ruszyło :p i podjada od środka https://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,24451010,energa-zwleka-z-wyborem-prezesow-pis-nie-podjal-decyzji.html