Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kto wstawi wykres produkcji względem ustawienia co do stron świata i kąta dachu? Był już takowy, chyba Jastrząb wstawiał, ale zrobiło się 718 stron - nie mogę znaleźć.

No i generalnie - gdzie znajdę różne statystyki dla Polski co do PV (poza pvmonitor)?

A proszę:

https://ec.europa.eu/jrc/en/pvgis

To jest także statystyka. O ile się dobrze wczytałem tam są dane z około 10 lat do tyłu.

• Like 1
no właśnie tak też mi się obiło o uszy że 2-3 tygodnie, czekam już miesiąc i cisza, wniosek złożony elektronicznie więc teoretycznie bez błędów, ale nie dają żadnej informacji czy wszystko ok. Może teraz jest większy nawał i czas się wydłużył? A kiedy składaliście?
ano taki związek że wysyłka przez internet eliminuje najczęstsze błędy (wg funduszu) czyli brak jakiegoś załącznika lub brak zgody zaznaczonej. Tutaj bez tego w ogóle nie puści wysyłki.
To wszystko nic ja czekałem 2 tygodnie na licznik w PGE i po miesiącu będę miał kolejny licznik o który nie prosiłem jakiś z kartą sim:sick:
To wszystko nic ja czekałem 2 tygodnie na licznik w PGE i po miesiącu będę miał kolejny licznik o który nie prosiłem jakiś z kartą sim:sick:

zaczyna się :) będą mogli zdalnie Cię odłączyć :) bo za dużo nadprodukcja albo podbijanie napięcia w sieci :)

Tauron mnie zadziwia. Dziś wymienili mi licznik na dwukierunkowy. Po 8 dniach! Brawo. Sąsiadowi po 31 dniach - musiał się upominać.
12.12.19 złożone o przyłącz mikroinstalacji dziś czyli 18. 12.19 założony licznik. Widocznie chcą jak najwięcej spiąć przed końcem roku. Nie dawno czekało się dłużej.
12.12.19 złożone o przyłącz mikroinstalacji dziś czyli 18. 12.19 założony licznik. Widocznie chcą jak najwięcej spiąć przed końcem roku. Nie dawno czekało się dłużej.

Co to jest przyłącz :confused: Może warto by się n nauczyć "odmianów"

Licznik z kartą SIM aby mogli dokonywać zdalnego odczytu.

No wiem wiem, ale jaki sens ma to odczytywanie online skoro faktury maja być 2 na rok?

Co to jest przyłącz :confused: Może warto by się n nauczyć "odmianów"

Powszechnie używana forma na południu kraj. Regionalizm. Nawet jeśli to formalnie niepoprawne,to raczej nie zwalczysz i rozsądniej zamiast krytykować to się przyzwyczaić , że krakus przestanie flizy przyklejać i wyjdzie na pole bo przyjechali autem mu przyłącz robić.