Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No raczej akumulatora sam nie zrobisz a jego produkcja i utylizacja jest destrukcyjna dla środowiska tak że nie jest to obojętne dla środowiska i co gorsza nie wieczne bo akumulatory szybko padaja.

Ogniw może i sam nie robię ale akumulator już tak...

IMG_20190819_205631.jpg

Jak padnie to dam ci znać...

• Odpowiedzi 21,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No raczej akumulatora sam nie zrobisz a jego produkcja i utylizacja jest destrukcyjna dla środowiska tak że nie jest to obojętne dla środowiska i co gorsza nie wieczne bo akumulatory szybko padaja.

Produkcja "wszystkiego" jest destrukcyjna dla środowiska.

I PV i PC i nawet produkcja kabli grzewczych.

Czyli porównujesz koszt bloku (nie całej elektrowni) węglowego 1000 MWe za 9mld zł z całym programem Inwestycje w energetykę jądrową w Polsce mają
to nie było porównanie ,a informacja o kosztach jednej i drugiej .
Ogniw może i sam nie robię ale akumulator już tak...

[ATTACH=CONFIG]438520[/ATTACH]

Jak padnie to dam ci znać...

Z czego sa te wałki z puszek po piwie? Kurde jakoś zdjęcie niewyraźne ale bardzo gratuluje a jak w tych puszkach umieściłeś elektrolit, czy coś zastępczego ?

Z czego sa te wałki z puszek po piwie? Kurde jakoś zdjęcie niewyraźne ale bardzo gratuluje a jak w tych puszkach umieściłeś elektrolit, czy coś zastępczego ?

Tak wyglądają te "wałki z puszek po piwie"...

IMG_20190602_080227.jpg

Wypowiadasz się o trwałości a nawet nie wiesz o czym mówisz...

[ATTACH=CONFIG]438521[/ATTACH]

No pewno bo się takimi rzeczami nie zajmuję aczkolwiek to jak akumulatorki AA lub R6 , No nie wiem ale one wytrzymują ok 1000 cykli ładowania to niewiele i co potem z nimi zrobisz?

Na pierwszym zdjęciu nie było widac skali wielkości ogniw teraz to juz widoczne :)

Edytowane przez gawel
No pewno bo się takimi rzeczami nie zajmuję aczkolwiek to jak akumulatorki AA lub R6 , No nie wiem ale one wytrzymują ok 1000 cykli ładowania to niewiele i co potem z nimi zrobisz?

Będę eksploatował dalej bo będą dalej dobre...;)

Będę eksploatował dalej bo będą dalej dobre...;)

Tak czy siak fajnie ze masz pomysł i realizujesz poczytamy za kilka lat jak się twoje załozenia sprawdzą

Ja widzę "same nówki z allegro" mierzone, wyjmowane z oryginalnych pakietów i mogą zawierać zgrzewy) i mają deklarowaną pojemność po 4PLN/szt.) . A jak przychodzi do domu to jest kaplica. Ale u Ciebie pewnie mają większą pojemność niż deklarowaną - u jakiego sprzedawcy kupujesz po kosztach?

Nawet pierdzenie wiem wiem :bash:

Dlatego mniej jedz. I będziesz mniej p.. dział i produkcja będzie mniej uciążliwa dla środowiska :D

PS Nie denerwuj się tak bardzo :)

Gratuluję!

Widzę, że to litówki. Zgrzewarkę też chyba sobie sprawiłeś.

Powodzenia!

Dlatego mniej jedz. I będziesz mniej p.. dział i produkcja będzie mniej uciążliwa dla środowiska :D

PS Nie denerwuj się tak bardzo :)

No ba uwielbiam fasolkę po bretońsku, a tu ferboten :stirthepot:

Ja mam sofara i kilka osób z FM i jesteśmy jak na razie zadowoleni.

to chyba chińskie,gwarancja niby 10 lat ale jak to bedzie w praktyce?jest tu jakis solidny dystrybutor który nie zniknie ?

to chyba chińskie,gwarancja niby 10 lat ale jak to bedzie w praktyce?jest tu jakis solidny dystrybutor który nie zniknie ?

Fronius jest na chcinskich podzespołach ja musiałbym do niego dopłacic 2000

Ja widzę "same nówki z allegro" mierzone, wyjmowane z oryginalnych pakietów i mogą zawierać zgrzewy) i mają deklarowaną pojemność po 4PLN/szt.) . A jak przychodzi do domu to jest kaplica. Ale u Ciebie pewnie mają większą pojemność niż deklarowaną - u jakiego sprzedawcy kupujesz po kosztach?

Tu jest 1344 ogniwa w dwunastu pakietach...

IMG_20190819_210531.jpg

Wszystkie osobiście przepuszczone przez ładowarki z testerami...

Całość ma 12 kWh pojemności ...( Sprawdzone...)

Waży 70 kg.

Można to obciążyć mocą ciągłą 31 kW i ładować z mocą 20 kW...

Tak wiem..., zaraz padną...;)

Tak jak kolejne drugie tyle które kompletuję...

Tu jest 1344 ogniwa w dwunastu pakietach...

Pomyślałeś o jakichkolwiek zabezpieczeniach pakietów? zdarza się że ogniwa się zapalą podczas ładowania czy przy przeciążeniach.

Pozdrawiam Tomraider.