cangi80 05.01.2022 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2022 A u mnie w żadnym z 4 inwerterów nie można a też mam 2 solaX`y, GoodWe i jeszcze jakiegoś kitajca. W serwisowych napewno jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gpel 07.01.2022 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Podpisałem umowę na instalację:Sofar Solar 5.5 KTL-X i 14x380 Ja Solar, czyli 5.3 kWCzytam ten wątek od dawna i widzę opinie, że ten Inwerter i te panele są z dolnej półki. Jak to rozumieć? Są kiepskiej jakości, słaba wydajność? itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.01.2022 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Ja mam Sofara 11ktlx-wybrałem go dlatego ,że właśnie było bardzo dużo dobrych opinii oraz ze względu na wiarygodną gwarancję (Coraba).Co do paneli ,to wg mnie najniższa cena wśród tier 1 (a Ja solar jest tam).Z dolnej półki panele to raczej spoza Tier 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.01.2022 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 No i jest jeszcze ludzka skłonność do wynoszenia swojego sprzętu czy wyboru…Ech… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.01.2022 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Na YT był kiedyś fajny filmik z pracy dwóch identycznych instalacji -jedna na sofarze ,druga na froniusie.Okazało się ,że ciut ciut -ale sofar miał lepszą sprawność… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gpel 07.01.2022 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Ja mam Sofara 11ktlx-wybrałem go dlatego ,że właśnie było bardzo dużo dobrych opinii oraz ze względu na wiarygodną gwarancję (Coraba). Co do paneli ,to wg mnie najniższa cena wśród tier 1 (a Ja solar jest tam). Z dolnej półki panele to raczej spoza Tier 3 Czyli nie najgorzej. Cena to 21 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gpel 07.01.2022 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Tylko, że ten ranking niekoniecznie ocenia jakość, a raczej wielkość producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom.pk 07.01.2022 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Czyli nie najgorzej. Cena to 21 tys Cena ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.01.2022 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Czyli nie najgorzej. Cena to 21 tys Moim zdaniem sprzęt jest całkiem niezły...fronek jest ogólnie ok , ale ma kulawe warunki gwarancji...Czasem ludziska twierdzą ,że wszystkie chińskie panele to kicha-tylko wszystkie branżowe rankingi w czołówce mają większość chinolskich paneli... Cena , jak to cena-za to samo zapłaci się więcej i mniej... A teraz klasyka gatunku -czy nie zauważyliście zasady ,że im lepsza oferta -tym bardziej z daleka jest instalator ?... Samo życie...ci wokół komina mają dużo roboty i nie wiele "do stracenia" , a ci z daleka muszą być wyraźnie lepsi cenowo od tubylców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gpel 07.01.2022 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Już po fakcie dostałem odpowiedź z innej firmy. Te same panele, tylko inwerter Huawei z opisem, że to inna wyższa półka, no i cena też wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.01.2022 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Już po fakcie dostałem odpowiedź z innej firmy. Te same panele, tylko inwerter Huawei z opisem, że to inna wyższa półka, no i cena też wyższa. A co Ci mieli napisać…. Edytowane 8 Stycznia 2022 przez bobrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.01.2022 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) A jakby jakiś inny instalator zobaczył Twoją instalacje ,to zapewne zacząłby klasycznie od :Panie ! Kto panu to tak spier…ł?!Oczywiście każdy „prawdziwy” majster (z każdej branży) zaczyna zazwyczaj klasycznie… Edytowane 8 Stycznia 2022 przez bobrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gpel 08.01.2022 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Czy płaciliście zaliczkę po podpisaniu umowy. Jeśli tak to w jakiej wielkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 08.01.2022 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 U syna płaciliśmy 10% , ale dostawaliśmy oferty 100% po montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom.pk 08.01.2022 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 U syna płaciliśmy 10% , ale dostawaliśmy oferty 100% po montażu To nie zrobiliście sami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 08.01.2022 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 (edytowane) Zrobiłem sam u siebie na wiacie-niestety na dachu domu nie odważyłbym się…Wykonanie konstrukcji wiaty było dla mnie szczytem osiągnięć budowlanych-sama instalacja PV to pryszcz… Edytowane 8 Stycznia 2022 przez bobrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom.pk 08.01.2022 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Zrobiłem sam u siebie na wiacie-niestety na dachu domu nie odważyłbym się… Wykonanie konstrukcji wiaty było dla mnie szczytem osiągnięć budowlanych-sama instalacja PV to pryszcz… Wiem bo podglądałem Twoje dzieło. Ja u siebie na dachu robiłem ,ale miałem zabezpieczenia, liny, szelki.I zgadzam się montaż podłączenie jest proste tylko ta wysokość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 08.01.2022 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Uuu…to Ty Kozak jesteś …prawie jak nasz Old Boy Yoda…Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 08.01.2022 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Mam pytanie do posiadaczy instalacji, którzy korzystają z oferty PGE i taryfy G12W rozliczanej co 6 miesięcy. Ile płacicie jeśli fotowoltaika pokrywa w całości wasze zapotrzebowanie na prąd ? Chodzi mi o informację jaki jest koszt opłat stałych ? Myślę, że moja produkcja będzie znacząco wyższa niż zużycie, Na razie czekam na umowę, zastanawiam się czy dostanę FV z 10.12.2021 ( wymiana licznika ) i ponownie z 31.12.2021, czy dadzą sobie spokój i zużycie ze starego licznika wpiszą do FV z końca roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cangi80 08.01.2022 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 U mnie opłaty stałe za pierwsze półrocze 2021 w G12 wyszło 168 zł to miesiecznie wychodzi 28 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts