Tomek B.. 30.10.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 (edytowane) Nie rozumiem komentarzy ''Kto bogatemu panelarzowi zabroni''. Instalację fotovoltaiczną traktuję jako inwestycję z 5-6 letnim okresem zwrotu włożonego kapitału. Edytowane 30 Października 2016 przez Tomek B.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 30.10.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Chciałbym poruszyć jeszcze sprawę ''samokonsumpcji'' energii przez invertery. Od producenta mam info, że przy 3 jednofazowych inwerterach o mocy 2KW każdy, straty energii będą większe, niż przy jednym inwerterze trójfazowym. Z jednej strony duża niezależność pracy instalacji przy 3 inwerterach ale pewnym kosztem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 30.10.2016 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Nie rozumiem komentarzy ''Kto bogatemu panelarzowi zabroni''. Jedno z przysłów mówi: "Zazdrość sąsiedzka rzecz." lub inaczej: [h=1]Zazdrość to najczęściej sobie świadczone odszkodowanie za bezsilność wobec cudzego sukcesu.[/h]Władysław Loranc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morzedzungli 30.10.2016 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Karta katalogowa paneli ktorye chce kupic na stronie producenta jest tylko po angielsku. Musze pokombinowac bo moge kupic panel 85 w nowy za 50 zl. Jest 2.85kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 30.10.2016 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Karta katalogowa paneli ktorye chce kupic na stronie producenta jest tylko po angielsku. Musze pokombinowac bo moge kupic panel 85 w nowy za 50 zl. Jest 2.85kw. W takim razie znajdź jakąkolwiek w języku polskim od jakichkolwiek paneli o zbliżonej mocy:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 30.10.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Karta katalogowa paneli ktorye chce kupic na stronie producenta jest tylko po angielsku.... Zrób tłumaczenie i pieczątkę od tłumacza przysięgłego załatw i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 30.10.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Zrób tłumaczenie i pieczątkę od tłumacza przysięgłego załatw i będzie OK. Zaglądali Tobie pod panele czy cyferki z naklejek zgadzają się z tymi na certyfikacie i zgłoszeniu? Zdaje się, że nie, w takim razie pięć dych psu pod ogon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 30.10.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Dla zainteresowanych. Może warto rok, dwa, trzy poczekać. https://techcrunch.com/2016/10/28/these-are-teslas-stunning-new-solar-roof-tiles-for-homes/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 30.10.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Znam lepszą o Tesli http://next.gazeta.pl/next/7,151003,20912572,energie-wezmiesz-z-dachu-samochod-zatankujesz-ze-sciany-elon.html#MT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morzedzungli 30.10.2016 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Zaglądali Tobie pod panele czy cyferki z naklejek zgadzają się z tymi na certyfikacie i zgłoszeniu? Zdaje się, że nie, w takim razie pięć dych psu pod ogon. Czy do ze przy zgloszeniu potrzebny jest certyfikat? Bo jak tak to tego nie przeskocze. Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 30.10.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Artykuły o tym samym, tyle, że techcrunch.com twierdzi, iż produkcja rusza w przyszłym roku.Jak będzie - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 31.10.2016 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Czy do ze przy zgloszeniu potrzebny jest certyfikat? Bo jak tak to tego nie przeskocze. Karol Jak przyjechali na montaż (odbiór) to nawet nie sprawdzili czy są panele na dachu. Miałem tylko podpisać montaż licznika. Zapytałem, a co z licznikiem w domu to mi powiedzieli, że już ich nie montują i jak chce to mam sobie sam zamontować swój licznik, co zresztą zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morzedzungli 02.11.2016 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Jednak nie biorę bo trzeba dołączyć do wniosku wiele załączników potwierdzających parametry znaki ce zgodności i wiele innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 02.11.2016 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Jednak nie biorę bo trzeba dołączyć do wniosku wiele załączników potwierdzających parametry znaki ce zgodności i wiele innych. ściągasz z netu ze strony producenta i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekm99 02.11.2016 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Pytanie do PliP! Czy można wiedzieć jaka firma montowała u Ciebie panele (system). Zdaje się, że na stronie jednej z firm widziałem zdjęcie podobne do Twojego kiedyś tu przedstawionego. Jeśli nie da się podać nazwy tutaj to na priv, będę wdzięczny.MarekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morzedzungli 02.11.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Znalazłem tylko taaką kartę katalogową https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0ahUKEwjejpCqo4rQAhXEhiwKHatOAO0QFgg1MAM&url=http%3A%2F%2Fwww.solarmeile-hildesheim.de%2Fdownloads%2FModul_SF_SC70-85-EX.pdf&usg=AFQjCNFy_V0UHAaLSqGULntPWL2BpvL8-w&sig2=Ah0O8I3r9jJmgl8J1yQqhQ&bvm=bv.137132246,d.d24&cad=rja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 02.11.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Znalazłem tylko taaką kartę katalogową https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0ahUKEwjejpCqo4rQAhXEhiwKHatOAO0QFgg1MAM&url=http%3A%2F%2Fwww.solarmeile-hildesheim.de%2Fdownloads%2FModul_SF_SC70-85-EX.pdf&usg=AFQjCNFy_V0UHAaLSqGULntPWL2BpvL8-w&sig2=Ah0O8I3r9jJmgl8J1yQqhQ&bvm=bv.137132246,d.d24&cad=rja Drukuj, dołączaj i składaj. A w ogóle to bzdura.Co ZE obchodzi panel. Certyfikaty od inwertera, rozumiem, ale panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morzedzungli 03.11.2016 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 (edytowane) Dokłądnie we wniosk napisane jest tak: dołączyć: dokumenty opisujące parametry techniczne , charakterystykę ruchową Karty katalogowe certyfikaty atest Znaki bezpieczeństwa legalizacji homologacji Tak sobie wymyślili, jak będzie jakiś upierdliwy urzędas to będzie chciał dokument na wszystko co jest wypisane we wniosku Dzisiaj byłem u operatora i okazało się że pomyliłem wnioski. Posiłkowałem się wnioskiem do instalacji fotowoltaicznych a tu chodzi o farmy. Dla mnie jest wniosek o podłączenie mikroinstalacji. Karta katalokowa którą mam może być, biorę panele w niedzielę Karol Edytowane 4 Listopada 2016 przez morzedzungli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morzedzungli 04.11.2016 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Jaki inwerter sieciowy polecicie? Myślałem nad: SMA Sunny Boy SB 3000TL-21 bez transformatorowy za 5400 pln lub growatt w cenie 3000 pln Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 04.11.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Jaki inwerter sieciowy polecicie? Myślałem nad: SMA Sunny Boy SB 3000TL-21 bez transformatorowy za 5400 pln lub growatt w cenie 3000 pln Karol Witam, Polecam przeglądnąć ofertę firmy Viessmann na komponenty fotowoltaiczne - mamy w ofercie również falowniki. Cennik znajduje się TUTAJ Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts