-voymar- 13.12.2017 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 To jak to jest? Nie kupisz czy cena x2? Może ta cena x2 to jest prawdziwa cena pakietu a ta niższa cena to cena z bonifikatą za zwrot starej. Czy tak trzeba ci tłumaczyć jak w przedszkolu? 4000euro oddajesz .Mówił mi kolega rok temu ( chyba nie muszę pamiętać jak mnie to nie dotyczy!) i 7.8 bez zwrotu.Jak będę miał swój to na pewno będę wiedział . Masz problem zadzwoń do salonu i podziel się na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 13.12.2017 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 (edytowane) Czy wszyscy muszą tak jak ty...??? Mam UPS na całą chałupę i nie muszę lecieć do marketu po agregat prądotwórczy... W moim regionie trafiają się wyłączenia prądu bo taki jest urok linii energetycznej która przebiega przez ten region i tyle... Dla mnie nie ma znaczenia czy te zaniki są często czy nie, po prostu mam taką korbę aby mieć zasilanie bateryjne i trochę paneli fotowoltaicznych do tego... Mam daleko w doopie czy to się opłaca... NIE TACY JAK TY I ja też -tylko potrzebuję DUŻO kWh to, to twoje gówno nawet u mnie nie zastartuje Edytowane 13 Grudnia 2017 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.12.2017 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 "Samochód czy jakaś inna rzecz którą kupuję ma przede wszystkim służyć mnie. Reszta to sprawa drugoplanowa. " Naiwny... pierwszoplanowo! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek83 13.12.2017 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Każdy ma jakieś hobby, jeden zbiera znaczki pocztowe, drugi zbiera dzwonki od rowerów a inni się bawią w off grad. Wolny kraj ,każdy robi co chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.12.2017 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 "każdy robi co chce. "Jeszcze...Ma robić to - co chce PIS! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.12.2017 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 "tylko potrzebuję DUŻO kWh to, to twoje gówno nawet u mnie nie zastartuje " To zbuduj sobie coś DOBRZE i uruchom!Jakiś problem z tym? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 13.12.2017 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 (edytowane) "tylko potrzebuję DUŻO kWh to, to twoje gówno nawet u mnie nie zastartuje " To zbuduj sobie coś DOBRZE i uruchom! Jakiś problem z tym? Adam M. Mam to co chcę a jak mi coś odpowiada to zadaję parę pytań kupuję i mam - bo na to też mam. Dlatego nie zaczynaj bo nadajemy na innych falach. Ja nie muszę biegać po złomach z miernikiem. Jak bym chciał OFF to bym miał Może inaczej jak by dawało mi oczekiwany zysk do poniesionych kosztów. W związku z powyższym na wiosnę będzie 10 kW (on) lub może większa i guzik cię to obchodzi . Moja kasa moja zabawa Edytowane 13 Grudnia 2017 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 13.12.2017 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Czyli normalna cena pakietu to 7.8 a cena po zwrocie starego pakietu to 4. To nawet logiczne bo trochę mniejszej pojemności PowerWall kosztuje $7k w USA. Trzeba tak było od razu a nie jakieś teorie spiskowe że Nissan nie chce aby Adam znalazł stary pakiet na śmietniku. Widzisz, ja nie mam problemu. A Ty? Jaki problem bo nie wiem? Ciekawe czy ADAM da te 4 kola Euro za baterię jak lata po złomie. Wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 13.12.2017 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 "Samochód czy jakaś inna rzecz którą kupuję ma przede wszystkim służyć mnie. Reszta to sprawa drugoplanowa. " Naiwny... pierwszoplanowo! Adam M. Adamie czy mogę za swoje nie ukradzione pieniądze kupować i wydawać jak chcę? Czy pytać należy ciebie ( czymś mi tu zalatuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 13.12.2017 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 "każdy robi co chce. " Jeszcze... Ma robić to - co chce PIS! Adam M. Tu nie miejsce na politykę-urodzony pesymista .Czy wszystko musi być źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 13.12.2017 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 (edytowane) "tylko potrzebuję DUŻO kWh to, to twoje gówno nawet u mnie nie zastartuje " To zbuduj sobie coś DOBRZE i uruchom! Jakiś problem z tym? Adam M. Dlaczego na siłę każesz mi coś budować .Doradź ludziom lub sam kup nowe AKU dlaczego nie robisz na nowych. Czyżby koszt inwestycji przewyższał uzyski i to znacznie? Po co budować na starym złomie, nie ma nowych? Są gorsze? Przedstaw nakłady w inwestycję do korzyści. Tak jak parę stron wyżej ja to zrobiłem. Ile trzeba ponieść kosztów i kiedy się zwrócą? Pracując np. z mocą 5 kW x 24h przez 365 dni oczywiście tylko OFF 1)interesują mnie tylko koszty i praca tego ustrojstwa czas zwrotu (po ilu latach)-- Odp. :NIGDY Edytowane 13 Grudnia 2017 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 13.12.2017 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 "tylko potrzebuję DUŻO kWh to, to twoje gówno nawet u mnie nie zastartuje " To zbuduj sobie coś DOBRZE i uruchom! Jakiś problem z tym? Adam M. ZBUDOWAŁEM i uruchomiłem i robudowuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.12.2017 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 "Moja kasa moja zabawa " Pozornie. Takie czasy... Przecież rząd chce Twojego dobra... "Doradź ludziom lub sam kup nowe AKU dlaczego nie robisz na nowych. Czyżby koszt inwestycji przewyższał uzyski i to znacznie? Po co budować na starym złomie, nie ma nowych? Są gorsze?" Na złomie można się uczyć, a jak chcesz bawić się we własny prąd, to wiedzy potrzebujesz sporo. To sposób na najtańszą naukę praktyczną. Nową baterię akumulatorów da się zarżnąć dokumentnie w miesiąc. Akumulator kwasowy do omawianych zastosowań słabo się nadaje. Żelazowo-niklowe na razie są poza moim zasięgiem finansowym, chyba, ze sobie je zrobię. Do ich zrobienia potrzebny jest prąd. Niestety, dużo. Aby mieć sporo prądu składam z byle czego układ, którym się posłużę. TWORZĘ w odróżnieniu od Ciebie. Ty jesteś odtwórczy, konsumpcyjny. Za to co chcesz mieć musisz zapłacić, a zwykle oceniasz - że za dużo chcą. Że to wszystko jest drogie - bo tak jest! Do tego wydaje Ci się, że jak coś kupisz - jest Twoje. A w tym kraju w niektórych dziedzinach nie jest to prawda. Na razie opanowałem elektrorafinację żelaza. Na tyle na ile jest mi potrzebna. Rozbabranych projektów mam kilka. Ciągle czegoś brak, zwykle - czasu. Ale powoli lezie do przodu. Dolezie... Tutaj domowym 'dłubaczom" czasem doradzam - jak nie wleźć na minę. Na wiele wlazłem i wiem jak ich unikać... Wyczuwam w tobie nutkę lekceważenia mnie i moich osądów - bo chodzę po złomach... Lotto mi to. Tworząc rzeczy nowe, nigdy dotąd nie istniejące, muszę szukać komponentów do zbudowania poszczególnych podzespołów. Nie ma ich w żadnej hurtowni przecież. A półprodukty na złomie często da się znaleźć. W odróżnieniu od wielu - ja widzę to, na co patrzę. "ZBUDOWAŁEM i uruchomiłem i robudowuję " Bardziej wierzę, ze kupiłeś, kazałeś zmontować i uruchomić i myślisz o zapłaceniu za rozbudowę... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.12.2017 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 "Ile trzeba ponieść kosztów i kiedy się zwrócą? Pracując np. z mocą 5 kW x 24h przez 365 dni oczywiście tylko OFF 1)interesują mnie tylko koszty i praca tego ustrojstwa czas zwrotu (po ilu latach)-- Odp. :NIGDY " To Twoje zdanie, bo chcesz to mieć JUŻ, NATYCHMIAST. Co można zrobić nędzną mocą 5kW? Bardziej interesuje mnie tani/darmowy dostęp do mocy rzędu 20kW i więcej. W pełnym off. Zrobię, to pomyślę nad np. 200kW on :lol: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek83 14.12.2017 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 A co sądzicie o polskim patencie Na panele pv z warstwą grafenu, warto na nie poczekać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek83 14.12.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Ps. Do największych pesymistów tego forum,zanim coś napiszecie to dwa razy się zastanówcie bo jak adam napisał jestem pragnieniem. A ja z ciekawości sprawdziłem co to słowo znaczy, mysle ze każdy powinien tak myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 14.12.2017 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 A co sądzicie o polskim patencie Na panele pv z warstwą grafenu, warto na nie poczekać??? Jak będą na rynku, to zobaczymy. Ja nie jestem zbyt młody, więc nie mogłem czekać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek83 14.12.2017 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Ps. Do największych pesymistów tego forum,zanim coś napiszecie to dwa razy się zastanówcie bo jak adam napisał jestem pragnieniem. A ja z ciekawości sprawdziłem co to słowo znaczy, mysle ze każdy powinien tak myśleć. Sorry za pomyłkę, pragmatykiem a nie ( pragnieniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek83 14.12.2017 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Na czym ten patent polega? Długo by pisać, poczytaj w necie o firmie freevolt z Bydgoszczy, to ich patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek83 14.12.2017 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Jak będą na rynku, to zobaczymy. Ja nie jestem zbyt młody, więc nie mogłem czekać. Pozdrawiam! Z zapowiedzi wynika ze linia produkcyjna ma ruszyć w połowie 2018roku, a parametry paneli mają być o 50% lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts