kulibob 04.01.2018 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Co myślicie o panelach ze śmietnika?? http://allegro.pl/pv-solar-230w-panel-bateria-ogniwo-okazja-od-1-zl-i7106744127.htmlEwentualnie do ilu warto by zaryzykować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.01.2018 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Znam "osobiście" (wiem gdzie są i działają, dotykałem, oglądałem) Wystawiają po jednym. Ceny - jak kto dolicytuje. Szły od 120 do 250zł/szt. Zależnie od liczby "napaleńców", sezonu, mody... Tam gdzie są na razie działają. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 04.01.2018 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Co myślicie o panelach ze śmietnika?? Ewentualnie do ilu warto by zaryzykować? Za duże ryzyko. Ostatecznie do 41 zł za sztukę, czyli wychodzi z przesyłką 100 zł. to może warto... W ubiegłym tygodniu sąsiad kupił z tej firmy 41 sztuk paneli, ale 235 W z przywozem ( po 280 zł). Będzie montował instalację PV na 3 inwerterach ABB po 3 kW.każda Aurora. Tych 235 W to teraz w zimie prawie nikt nie kupuje, więc cena 288 zł nie wydaje się zła. W każdym razie lepsza, niż u konkurencji. To są: 235W 12V 24V bateria sloneczna ogniwo SOLAR100% OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 04.01.2018 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Szły od 120 do 250zł/szt. Zależnie od liczby "napaleńców", sezonu, mody... Tam gdzie są na razie działają. Adam M. Ja kupiłem od niego 2 sztuki 230 W, ale jak były 100 % O.K. Teraz pewnie pozostały już tylko niezbyt dobre, co wynika z opisu. Wtedy płaciłem chyba do 250 zł wraz przesyłką - były sprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 04.01.2018 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Co do paneli 230 W z aukcji (post #5436) - trzeba czytać uważnie opis!!! W aukcji pisze: "w panelu jest 1-2 cele uszkodzone- trzeba ja zmostkowac". Przez kilka miesięcy te panele "szły" jako sprawne. Opis był podobny, więc jeśli jakiś "napaleniec" nie zauważy zmiany to może kupić z defektem...Ja kupowałem w 2015 roku panele, które wymagały zmostkowania cel i działają do dzisiaj. Ale to były inne czasy, gdzie panele 180 W sprawne były kilkakrotnie droższe, od tych które kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.01.2018 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Te co ja znam to ze trzy lata temu kupowane.Są stale w ofercie i może to te, co zostały. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 04.01.2018 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Te co ja znam to ze trzy lata temu kupowane. Są stale w ofercie i może to te, co zostały. Adam M. Tak, to te, co zostały. Te same, takie same. Ofertowe, identyczne ... masło maślane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 04.01.2018 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Te co ja znam to ze trzy lata temu kupowane. Są stale w ofercie i może to te, co zostały. Adam M. Tamte były 180 W monokrystaliczne. Znalazłem jeden z tych sprawnych 230 W - z czerwca 2016 roku (181,5 + 59 zł). Kolega @kulibob przymierza się do kupna paneli. Ja widziałem i dotykałem te 235 W. Wyglądają solidnie. Co do ilości mocy paneli mam swoje zdanie: jeśli jest tego co najmniej 2 kW to jako podstawowe "on-grid". "Off-grid dla posiadających dostęp do baterii.. I umiejących się nimi posługiwać. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez vr5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.01.2018 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 "Tak, to te, co zostały. Te same, takie same. Ofertowe, identyczne ... masło maślane. " Bardzo merytoryczne i odkrywcze... Też Cię kocham! :lol2: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 04.01.2018 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Mam aktualnie dwie sztuki tego http://allegro.pl/okazja-panel-pv-fotowoltaiczny-maysun-solar-250w-i6983518124.htmlChcę jeszcze dokupić dwie sztuki. Do tego 4 używki i dać je na elewacji 80-90*. Ale to na zasadzie dokładania klocków jak kurki narobią jajek na moje fanaberie. Dzisiaj podłączyłem 6x18Ah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 04.01.2018 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) "Tak, to te, co zostały. Te same, takie same. Ofertowe, identyczne ... masło maślane. " Bardzo merytoryczne i odkrywcze... Też Cię kocham! ... Adam M. Dziękuję, nie skorzystam. Mam normalne preferencje seksualne. Ale w podzięce niedługo zgłoszę was do księgi rekordów Guinnessa. Pobijacie (bezapelacyjnie) rekord w ... biciu piany. Gratulację prześlę później. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 04.01.2018 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Mam aktualnie dwie sztuki tego http://allegro.pl/okazja-panel-pv-fotowoltaiczny-maysun-solar-250w-i6983518124.html Chcę jeszcze dokupić dwie sztuki. Do tego 4 używki i dać je na elewacji 80-90*. Ale to na zasadzie dokładania klocków jak kurki narobią jajek na moje fanaberie. Dzisiaj podłączyłem 6x18Ah. W cenie 2 sztuki nowych wychodzi 4 sztuki używek 235 W (tych z poprzednich moich postów). Ja bym kupił używane, ale to Twój wybór... Parametry są zbliżone, więc z tymi już posiadanymi nie będą się gryźć. Wrzucam odnośnik do aukcji: http://allegro.pl/235w-12v-24v-bateria-sloneczna-ogniwo-solar100-ok-i7109580668.html#thumb/3 Jeśli się zdecydujesz, to daj cenę wywoławczą. Po co przepłacać. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez vr5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.01.2018 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 "Mam normalne preferencje seksualne."No...Wpier.alasz się zwykle gdzie Cię nie posiali... Co chcesz osiągnąć psując tu zabawę?Wydoroślej w końcu... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 04.01.2018 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Pomagam wam osiągnąć sukces ... w biciu rekordu. Wspólnymi siłami do miliona dobijemy I proszę pisać na temat, nie bluźnić, bo komisja nie przyjmie takiego chamstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.01.2018 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Daruj sobie.. Nie dasz rady. Tu trzeba trochę doświadczenia mieć. Przecież nie znasz się na prądzie. Nigdy nawet watogodziny nie wyprodukowałeś. Przepychasz trochę prądu z miejsca na miejsce i tyle... Wezwali Cię na komisję? Bo nie rozumiem... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 04.01.2018 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Bo nie rozumiem... Wcale mnie to nie dziwi PS. I oglądalność rośnie. Jak u Kurskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.01.2018 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Wyznania miłości... Adam co to za typ? Kilka akumulatorów z off grida na głowę mu spadło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.01.2018 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Nie... To taki, co zjadł wszystkie wydane normy i zasady dystrybucji AC . Jego podstawowa porada (jakbyś chciał sprawdzić) to - wezwij fachowca! I druga ... TU (link) to masz... I normy, tabele... On tak właśnie pomaga... No, jemu się wydaje, że pomaga. Tu, jak widzisz, też pomógł! :lol: A tak przy okazji... Mnie chyba uwielbia... Klei się do moich wypowiedzi gdzie może.... On nie jest od akumulatorów... Na prądzie się nie zna. Nigdy nic nie zrobił. Zna się tylko na przesyłaniu AC. I nie więcej jak 50 Hz. Adam M. Edytowane 5 Stycznia 2018 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.01.2018 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Dłuuuugo myślał. Usnąć nie mógł z tej miłości, aby tylko coś napisać.Ale pisz dalej - licznik wzrasta ... misiu. PS. Wiem, pomagałeś na stronie 57, a nawet 123, chociaż na 212 zacząłeś się kłócić z oponentem.Tak trzymaj, pomagaj dalej, produkuj kilowaty w pocie czoła, może coś ci kapnie na starość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.01.2018 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Dłuuuugo myślał. Usnąć nie mógł z tej miłości, aby tylko coś napisać. Ale pisz dalej - licznik wzrasta ... misiu. PS. Wiem, pomagałeś na stronie 57, a nawet 123, chociaż na 212 zacząłeś się kłócić z oponentem. Tak trzymaj, pomagaj dalej, produkuj kilowaty w pocie czoła, może coś ci kapnie na starość. Tyle mi pomogłeś w temacie z piorunochronem Następny pomysłowy Dobromir. Projekt be, kierownik budowy be. Kto robi, a kto kasę bierze za tę "budowę" ? PS. Czytaj tematy na tej stronie forum, dowiesz się wszystkiego. Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia o on lub off to idź do siebie Edytowane 5 Stycznia 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts