Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ma ktoś panele fotowoltaiczne? Proszę o opinie.

Kolores

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A może zamówimy 2 palety. 13-14 paneli i mnie zainteresowało.

Nie wiem jak z transportem, bo przy takim rozmiarze paneli nie wiem czy wejdzie na busa. Palety są fabrycznie zapakowane a włożenie dwóch palet na busa może być problemem. Pozostaje ręczne przepakowanie a za ostrożne pojedyńcze załadowanie tego trzeba będzie człowiekowi ekstra odpalić.

Wagowo będzie to 1,5 tony z hakiem.

Całościowo koszt transportu będzie niższy. W związku z czym mogą być dwie palety. Czekamy na chętnych na pozostałe 20 sztuk z drugiej palety.

Edytowane przez Tomek B..

[moderowano] u mnie off nie do końca służy tylko do tego co twój on.

A co do używek to odradzam zwłaszcza jak ktoś chce tym zawalić cały dach. Kpiłem 6 używek jedna przyjechała popsuta druga posuła się po pół roku.

Fakt wymienili na nowe-stare kasę za przesyłkę zwrócili. Wszystko zgodnie z prawem ale to ciągle używki myślisz że czemu sprzedają ję że wszystko z nimi ok??

Mnie używki nie interesują ,tak że na twoje pytanie -Cyt/-myślisz że czemu sprzedają ję że wszystko z nimi ok? Odpowiadam NIE

Jest oferta.

Palety nowych paneli o mocy 410W każdy. Paleta zawiera 23 panele monokrystaliczne. Panele Topsun TS-S410TA1, made in Korea.

Cena 6 tys. zł za paletę. Sumaryczna moc 9340W. Do ceny należy doliczyć koszty transportu z Wielkiej Brytanii. Panele przecenione ponieważ od 2013 roku leżą w magazynie.

Zastanawiam się nad kupnem jednej palety dla siebie. Ktoś chętny na podzielenie kosztów transportu?

[ATTACH=CONFIG]419117[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]419120[/ATTACH]

Solar Panel Model Topsun TS-S410TA1

STC DC Watts Maximum Power Pmax: 410 W

PTC DC Watts Maximum Power Pmax: 356.3 W

AC kWh generated based on NREL PV Watts estimate

AC power monthly: 51.25 kWh

AC power per year: 615 kWh

Cell Technology Type: Monocrystalline

Frame: Anodized Aluminum Alloy, Silver

Weight: 70 lbs

Product Warranty: 10 years material and workmanship

Performance Guarantee: 25 years power output

Length (mm) 1960.0

Width (mm) 1308.0

Module area (m2) 2.56

Z jednej palety dla siebie wziąłbym 8 sztuk, może maksymalnie 10, reszta do oddania po kosztach.

Co do kosztów transportu, jest szansa, że przyjedzie to za 1000zł. Z 15 palet zostało 8.

Daj link do tej oferty.

Panowie właśnie dostałem cynka o tych panelach i chciałbym się zapisać na 8 szt, tak na poważnie bo jak wyjdzie po ok 300 za panel to cena niezła, busa mam po zmierzeniu prawie wejdą ( mam zabudowane nadkola i trzeba to rozkręcić - no problem). Wchodzę w to bo po przejściu na on-grid off mi leży i będzie można go zasilić. Jak kolega organizator będzie chciał finalizować to proszę na priv pogadamy przez tel.

Sprawa wygląda w tej chwili tak, że najkorzystniej cenowo wyjdzie zamówić 3 palety. Wtedy zamawia się całego busa, ładunek 2 tony. Na razie jeden z przewoźników powiedział mi za transport 69 paneli 5 tysięcy zł. Wychodzi 334zł za panel z dostawą do domu. Plan jest taki, że będę na miejscu przy załadunku. Wszyscy chyba nie będą mieć pretensji jeśli dołożą się do mojej podróży. Wolę wiedzieć i widzieć co kupuję. Z przewoźnikiem będzie można dogadać poszczególne dostawy, ponieważ będzie jechał tylko z panelami.

Całość zamówienia na kwotę powyżej 20 tys. zł. Trzeba w miarę sprawnie ogarnąć kupno waluty.

Edytowane przez Tomek B..