cuuube 22.02.2019 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Artykuł w skali 10 zdobywa 1 ale 0,5 punku dodałem ... a ten https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/pge-baltica-budowa-wiatrakow-na-morzu-baltyckim-monika-morawiecka/mlrew1r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.02.2019 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Czyli albo nasza waluta się wzmocni z dwa razy i domowe magazyny staną się dostępne albo trzeba będzie jeszcze przez długie lata korzystać z baterii "sieciowej". Żeby nam dopłacili do nich to nawet nie liczę, słaby z nas elektorat. Aby te domowe magazyny energii stały się przystępne cenowo wystarczy ze dwa razy konkretnie podnieść ceny energii elektrycznej... Po co kombinować z obniżaniem ceny samego magazynu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.02.2019 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Ostatnio dołączyłem jeszcze jeden paneli do mojej instalacji wspomagającej CWU... Dzisiaj jest słoneczny dzień i tak wyglądają efekty... 263v i 6,1A czyli 1604w ... A tak wyglądają temperatury o 12:40... Na górze i bliżej dołu bojlera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.02.2019 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Godzinę później... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 22.02.2019 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Aby te domowe magazyny energii stały się przystępne cenowo wystarczy ze dwa razy konkretnie podnieść ceny energii elektrycznej... Po co kombinować z obniżaniem ceny samego magazynu... Jasiek na prezydenta !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 22.02.2019 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 (edytowane) Słyszałeś, aby ktoś u nas zaczął produkcję tanich Ni-Fe ? - Bo ja nie słyszałem. Były próby https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3413886.html EDYTA : Tutaj DIY : tutaj renowacja EDISON ED-240 (tylko gdzie takie kupic?) : Edytowane 22 Lutego 2019 przez gogush Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 22.02.2019 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 (edytowane) Słyszałeś, aby ktoś u nas zaczął produkcję tanich Ni-Fe ? - Bo ja nie słyszałem. A że są dobre, to sobie będę chyba musiał takie sam zrobić, jak czas pozwoli. Nie ma inwertera, który mógłby z takich aku korzystać puki cokolwiek dają. Adam M. Kiedy zaczniesz to robić czyli aku. Tymi Rencami bo powtarzasz to od dłuższego czasu. To nie złośliwość lecz skoro to takie dobre opłacalne masz w d... ZE i umiesz-- to na co czekasz? Ni jak tych twoich wypowiedzi nie kumam . Doradzasz krytykujesz prosumentów że rząd dowali ,podatki itd. itp. a sam stoisz w miejscu. TAKA PRAWDA Cyt. jak czas pozwoli. PYTAM KIEDY? Edytowane 22 Lutego 2019 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.02.2019 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Te ED240 to kadmowo-niklowe.Skąd je biorą to diabli wiedzą...Ja dopadłem kiedyś SK315 (kolejowy).Zrobiłem mu sekcję - jest do reanimacji bez problemu.Skąd je brać - też diabli wiedzą...Zostało...Dłubać "tymi recami".Na wiosnę czekam. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.02.2019 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Kiedy zaczniesz to robić czyli aku. Tymi Rencami bo powtarzasz to od dłuższego czasu. To nie złośliwość lecz skoro to takie dobre opłacalne masz w d... ZE i umiesz-- to na co czekasz? Ni jak tych twoich wypowiedzi nie kumam . Doradzasz krytykujesz prosumentów że rząd dowali ,podatki itd. itp. a sam stoisz w miejscu. TAKA PRAWDA Cyt. jak czas pozwoli. PYTAM KIEDY? Mam kilka rzeczy do zrobienia na teraz. To nie jest zabawa w słoiczki po ogórkach i nie jest to łapanie pcheł. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkorol 22.02.2019 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Witam strzeliłem kolejny temat. Gdyby kogoś interesował prosty piec elektryczny, który można zamontować wszędzie, zapraszam:Słońce w grzałce CWU. Uniwersalny piec elektryczny dla każdego. https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3556254.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.02.2019 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Witam strzeliłem kolejny temat. Gdyby kogoś interesował prosty piec elektryczny, który można zamontować wszędzie, zapraszam:Słońce w grzałce CWU. Uniwersalny piec elektryczny dla każdego. https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3556254.html Już ci kiedyś napisałem że te Twoje wszystkie pomysły już przerabiałem.. Do wyboru... Do koloru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkorol 23.02.2019 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 (edytowane) Już ci kiedyś napisałem że te Twoje wszystkie pomysły już przerabiałem.. Do wyboru... Do koloru... Super dzięki! No i gdzie byłeś kiedy jeździłem po sklepach i szukałem rozwiązania a sprzedawcy patrzyli na mnie jak na idiota? Cieszę się, że moja szczątkowa wiedza hydrauliczna wyprowadziła mnie na właściwe tory:) A wrzucisz swoje zdjęcia do mojego tematu, albo pozwól ja to zrobię? Edytowane 23 Lutego 2019 przez pkorol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.02.2019 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Super dzięki! No i gdzie byłeś kiedy jeździłem po sklepach i szukałem rozwiązania a sprzedawcy patrzyli na mnie jak na idiota? Cieszę się, że moja szczątkowa wiedza hydrauliczna wyprowadziła mnie na właściwe tory:) A wrzucisz swoje zdjęcia do mojego tematu, albo pozwól ja to zrobię? Czasami wystarczy zapytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkorol 23.02.2019 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 (edytowane) Przecież wiedziałeś co chce zrobić, ale pokazałeś tylko tamten podgrzewacz. A mógłbyś rzucić tymi zdjęciami ze słowami: A masz tanio, na kolanie, poskręcasz! A czy pompka musi być? Edytowane 23 Lutego 2019 przez pkorol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.02.2019 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Przecież wiedziałeś co chce zrobić, ale pokazałeś tylko tamten podgrzewacz. A mógłbyś rzucić tymi zdjęciami ze słowami: A masz tanio, na kolanie, poskręcasz! A czy pompka musi być? A kawałek rury, trzy mufy i zespawać razem to drogo...?? Ja nie wiem co w twojej głowie siedzi... Zależy jaką instalacja.... Jeżeli wcześniej chodziła bez pompki to teraz też powinna działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.02.2019 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Te ED240 to kadmowo-niklowe. Skąd je biorą to diabli wiedzą... Ja dopadłem kiedyś SK315 (kolejowy). Zrobiłem mu sekcję - jest do reanimacji bez problemu. Skąd je brać - też diabli wiedzą... Zostało... Dłubać "tymi recami". Na wiosnę czekam. Adam M. No dobra..." Tymi ręcami""... Jaką sprawność ma akumulator niklowo żelazowy...? Ile to jest " tanio" bo pierwsze co rozwala na łopatki ten projekt to blacha niklowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 23.02.2019 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 To wg mnie żaden wynalazek. Kiedyś puściłem na forum to zdjęcie. Grzałka podwójna (2x1500 W na 230 V) - koszt około 50 do 60 zł w sklepie z częściami AGD) była testowo podpięta pod bojler cwu, a zasilana z paneli amorficznych. Do zasilania c.o. mam piec Kospel kupiony kiedyś "za grosze" na znanym portalu aukcyjnym. Piec jest za drogi w eksploatacji. By efektywnie wykorzystać energię z PV to na dzisiaj polecam pompę ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.02.2019 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 267v i 6,2A czyli 1655w a grzałka 1400w... Trzeba zmienić grzałkę na mocniejszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 23.02.2019 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Może głupie pytanie akurat w tym temacie ale - sensowna cena za zestaw ~6,5 kw on-gird z montażem i papierami bez kiwnięcia palcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.02.2019 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 No dobra..." Tymi ręcami""... Jaką sprawność ma akumulator niklowo żelazowy...? Ile to jest " tanio" bo pierwsze co rozwala na łopatki ten projekt to blacha niklowa... Nie niklowa a niklowana... Można się chyba bez niklowania obejść, ale jeszcze sprawdzę. Co rozumiesz przez sprawność? Uzyskiwano dotąd takie parametry. Na 1kg akumulatora zasadowego otrzymano 31Wh Na 1 litr objętości otrzymano 67Wh Akumulator żelazowo niklowy o pojemności 245Ah lub 294Wh Średnie napięcie 1,2V Prąd wyładowania 46A Ciężar 9,4kg Pojemność właściwa 31,2 Wh/kg Tak mam w sensownej literaturze. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts