marcinbbb 07.03.2019 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 (edytowane) Jak by nie było jakąś tam energię pobierają bo się grzeją... [ATTACH=CONFIG]427820[/ATTACH] I to w off grid widać po zmroku!!! AC zarzyna licznik Łoł... Bym obejrzał swój jak oddaje 4,5kW w sieć za dnia. Edytowane 7 Marca 2019 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.03.2019 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 I to w off grid widać po zmroku!!! AC zarzyna licznik Łoł... Bym obejrzał swój jak oddaje 4,5kW w sieć za dnia. Już nie dokręcaj do tego jakiejś swojej ideologii... Każde urządzenie elektryczne które pobiera energię to się nagrzewa... Na zdjęciu widać liczniki energii ogrzewania podłogowego w moim domu, to że się grzeją widać tylko w kamerze termowizyjnej bo w dotyku są zimne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 08.03.2019 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 to że się grzeją widać tylko w kamerze termowizyjnej bo w dotyku są zimne... Bez ogrzewania podłogowego, bez kamery termowizyjnej i bez poboru prądu z sieci też się grzeje. ale przecież Każde urządzenie elektryczne które pobiera energię to się nagrzewa... Oszukujo nas? Jasku wytłumacz proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.03.2019 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Bez ogrzewania podłogowego, bez kamery termowizyjnej i bez poboru prądu z sieci też się grzeje. ale przecież Oszukujo nas? [ATTACH=CONFIG]427832[/ATTACH] Jasku wytłumacz proszę. A czemu niby oszukują...? Tak działa każde urządzenie elektryczne i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 08.03.2019 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Pozwólcie , że włączę się do dyskusji. Jest możliwa taka cena. Ja mam instalacje za 2 tys za kilowat. Oczywiscie na nowych komponentach, z gwarancją i zainstalowane przez firme... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 08.03.2019 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Oczywiscie na nowych komponentach, z gwarancją i zainstalowane przez firme... Jastrząb a jakie to ma znaczenie na zdjęciu widzisz sprzęt wartości 600 PLN (Inwerter) Panele 6 x Recom RCM-280 jak pisałem gratis. Do tego konstrukcja na grunt 730 PLN myślę że uda się 1000PLN/kWp ale wystarczy chcieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 08.03.2019 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]427838[/ATTACH] Jastrząb a jakie to ma znaczenieć Statystycznego Kowalskiego ktory nie odróżnia "AC od DC" wali, że to dla Ciebie nie ma znaczenia. 99% chce, musi mieć na gotowo i z gwarancją. Zreszta sam pisałeś że zapłaciłeś 15tys za 3KWp. Czyli na gotowo na nowych komponentach i z gwarancją. Skąd ta przemiana? Kiedyś CI się nie chciało, teraz Ci się chce. Wszystkim ma się chcieć bo się Tobie zachciało? Edytowane 8 Marca 2019 przez Jastrząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 08.03.2019 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Ty to jesteś dziecko szczęścia opał do OEP gratis panel też gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 08.03.2019 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 (edytowane) Zreszta sam pisałeś że zapłaciłeś 15tys za 3KWp. Czyli na gotowo na nowych komponentach i z gwarancją. Skąd ta przemiana? Kiedyś CI się nie chciało, teraz Ci się chce. Wszystkim ma się chcieć bo się Tobie zachciało? Jastrząb 4 lata temu mi się chciało zapłacić 15k PLN za instalację bo o PV wiedziałem tyle że nie będę płacił rachunków po 360-380 PLN/2 m-ce. Po 4 latach wiem że to proste jak konstrukcja cepa. I słownie każdy kto ma choć minimalne pojęcie o prądzie by to złożył do całości zamiast płacić po 5000 PLN/kWp. @kulibob widzisz w niedziele się urodziłem i nie gratis tylko przysługa za przysługę.Chcesz gratis panele PV na dachu wpadaj do mnie i rób tynki wewnętrzne ja jutro gratis robię Ci instalację OK? Edytowane 8 Marca 2019 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makthom 08.03.2019 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Hej, zakładając, że dachówka ceramiczna. Czy jest jest różnica w cenie instalacji na dachu z deskowaniem i bez? Jeśli tak, to jakiego rzędu?Na co trzeba uważać?Z góry dzięki za info.Pozdrawiam, Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 08.03.2019 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 (edytowane) Jastrząb 4 lata temu mi się chciało zapłacić 15k PLN za instalację bo o PV wiedziałem tyle że nie będę płacił rachunków po 360-380 PLN/2 m-ce. Po 4 latach wiem że to proste jak konstrukcja cepa. I słownie każdy kto ma choć minimalne pojęcie o prądzie by to złożył do całości zamiast płacić po 5000 PLN/kWp. Wiesz że 4 lata temu byli pewnie ludzie którzy wiedzieli że o jest proste jak konstrukcja cepa? Czemu ich nie posłuchałes wtedy? Czemu odmawiasz obecnie luidziom, że nie chcą, nie mogą, nie lubią, nie potrafią wgryzać się w konstrukcję cepa. Ty się nauczyłeś to wszyscy muszą? Edytowane 8 Marca 2019 przez Jastrząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 08.03.2019 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Hej, zakładając, że dachówka ceramiczna. Czy jest jest różnica w cenie instalacji na dachu z deskowaniem i bez? Jeśli tak, to jakiego rzędu? Na co trzeba uważać? Z góry dzięki za info. Pozdrawiam, Tomasz Nie powinno być różnicy. Haki i tak powinny być przymocowane do krokwi. Czy pomiedzy hakiem a krokwią będzie jeszcze cal dechy nie powinno zrobić róznicy. Odrobine dłuższe wiec droższe wkręty. Ale róznica przy całości raczej pomijalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwiesiek 1 08.03.2019 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Oczywiscie na nowych komponentach, z gwarancją i zainstalowane przez firme... tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 08.03.2019 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Ty się nauczyłeś to wszyscy muszą? Jastrząb czy Tobie się czasem sufit na łeb się nie spadł? W takim razie te oferty po 6000 PLN/kWp są zajebiste taniocha brać jak leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 08.03.2019 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 (edytowane) Jastrząb czy Tobie się czasem sufit na łeb się nie spadł? W takim razie te oferty po 6000 PLN/kWp są zajebiste taniocha brać jak leci. Chcesz to bierz po 6000. Tłumaczę że wolny kraj. Ale wiekszość ludzi bierze obecnie po jakies 4000. BTW, wiesz ze ja sam montowałem? Ale daleki jestem od twierdzenia ze to jedyna możliwość, albo najlepsza możliwość czy od twierdzenia żę jak ktoś kupuje instalacje po 4000PLN to mu sufit na łeb spadł. Edytowane 8 Marca 2019 przez Jastrząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 08.03.2019 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 tak. Wez zdradz markę komponentów i firmę która to tak rewelacyjnie zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 08.03.2019 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Wez zdradz markę komponentów i firmę która to tak rewelacyjnie zrobiła. Bo szukać się nie chce tylko niech ktoś zrobi to za ciebie. Może jeszcze ma za ciebie zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 08.03.2019 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 J @kulibob widzisz w niedziele się urodziłem i nie gratis tylko przysługa za przysługę.Chcesz gratis panele PV na dachu wpadaj do mnie i rób tynki wewnętrzne ja jutro gratis robię Ci instalację OK? Czyli nie do końca takie gratisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 08.03.2019 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Czyli nie do końca takie gratisy Dobra kończmy tę polemikę panele dostałem od bezdomnego który chwilę później zmarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 08.03.2019 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2019 Bo szukać się nie chce tylko niech ktoś zrobi to za ciebie. Może jeszcze ma za ciebie zapłacić. To podanie prostej informacji któa ma się w głowie to według Ciebie taka straszna praca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts