jasiek71 21.03.2019 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Jeszcze raz - docenian do, ze nie trujesz sasiadow. Chetnie zamienilbym Ciebie z moim, ktory grzeje gazrm, a na weekend odpala kominek. Ale musisz przyznac, ze pod katem emisji CO2 Twoj system to dramat i stad dziwnie brzmia Twoje proekologiczne teksty. Jakbyć chcial byc taki eko, to w podlodze zamiast kabli zalabys rury i (od razu, albo po kilku latach) podłączyłbyć do nich PC. I wówczas miałbyć system, ktory nie obciaza srodowieka nadmierną emisją CO2, a jednoczesnie nie genetuje niskiej emisji Daj spokój z tymi dramatami bo to i tak niczego nie zmieni... I co założę pompę ciepła aby zmniejszyć niby emisję CO2 a w międzyczasie obok mnie zostanie wybudowanych kilka nowych domów które chociażby na bytowe wciągną rocznie tyle co ja na wszystko ... Ja w swoim życiu kilkunastu osobom wybiłem z głowy ekogrochy i inne pellety a zamontowałem pompy ciepła ( w sumie jak do tej pory ok 30 instalacji...) więc myślę że spłaciłem swój dług wobec natury z nawiązką... Ja u siebie montując fotowoltaikę aby redukowała zużycie kWh z sieci energetycznej chyba dość skutecznie redukuję jakieś syfy tym bardziej że nie używam sieci do obracania energią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 21.03.2019 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Aktywność słońca. Jest znana, mierzona od bardzo dawna. Eeeee, wrong. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2019 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Większy niż dla elektrowni z uwzględnieniem syfienia gazem pod moimi oknem. No ale na tym wykresie co chcesz pokazać? BTW polecam regularne zaglądanie na tego bloga. Facet zna się na rzeczy. Patrz globalnie, nie przez pryzmat spojówek. Środowisko to coś wiecej. A najbardziej szkodzi mu spalanie wegla w elektrowniach cieplnych (o marnej sprawnosci) i paliw staloch w kotlach indywidualnych. A emisja NOX pod Twoim oknem, to glownie kominy weglowe. Zapomniałeś podać wynik obliczen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2019 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Daj spokój z tymi dramatami bo to i tak niczego nie zmieni... I co założę pompę ciepła aby zmniejszyć niby emisję CO2 a w międzyczasie obok mnie zostanie wybudowanych kilka nowych domów które chociażby na bytowe wciągną rocznie tyle co ja na wszystko ... No cóz, albo coś robimy, dajac tym przyklad, albo nie robimy, narzekajac na zanieczyszczenie środowiska. Ja tez kilka ekogroszków, pelletów z paru głow wybilem, jakiś krok do przodu to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 21.03.2019 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 No i co z tego wynika? Jednie że się nie znasz na aktywności słońca i jego zmianach. Ale co ma wynikac? Postawiłeś teze że zmiana klimatu wystepuje z powodu zmian aktywności słonecznej. Bzdura. Są na to pomiary. Od lat 60-tych XX wieku średnia promieniowanie słoneczne akurat spada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 21.03.2019 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Patrz globalnie, nie przez pryzmat spojówek. Środowisko to coś wiecej. A najbardziej szkodzi mu spalanie wegla w elektrowniach cieplnych (o marnej sprawnosci) i paliw staloch w kotlach indywidualnych. A emisja NOX pod Twoim oknem, to glownie kominy weglowe. Zapomniałeś podać wynik obliczen... No u mnie właśnie gaz i kominki lub biomasa. Wiesz globalnie to Ci podałem. Widzisz jak ktoś ogrzewa prądem to se ukręci trochę prądu z PV i te elektrownie emitują mnie syfu. Przy PC to już bajka. W lecie nawet emitujesz syf z tego Twojego kociołka. Jak Ty se ukręcisz sam tego gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.03.2019 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 (edytowane) Nie wiem, gdansk i elbląg pod wodą żeby daleko nie szukać? No, ale założą se lepsze filtry do rekuperatora i dadzą radę! Co mnie to obchodzi. Do tego będzie bliżej nad morze to może się będzie opłacało tam elektrykiem pojechać. kiedy za ile lat? Dlaczego rzad kłądzie pieniądze w bachory a nie nowoczesne elektrownie. Ciekawe ilu ekologów pobierających 500+ by się go wyrzekło w imię większego dobra. Edytowane 21 Marca 2019 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.03.2019 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 (edytowane) No cóz, albo coś robimy, dajac tym przyklad, albo nie robimy, narzekajac na zanieczyszczenie środowiska. Ja tez kilka ekogroszków, pelletów z paru głow wybilem, jakiś krok do przodu to jest I gazu im do głowy nakładłeś czy coś normalnego? Ale tu się syf zrobił to lubię Edytowane 21 Marca 2019 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 21.03.2019 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 kiedy za ile lat? Dlaczego rzad kłądzie pieniądze w bachory a nie nowoczesne elektrownie. Bo se wybralismy taki ktory nie kieruje się rozsądkiem tylko wynikiem wyborczym za 4 lata, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 21.03.2019 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 I gazu im do głowy nakładłeś czy coś normalnego? Ale tu się syf zrobił to lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.03.2019 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Najciekawszą część pytania wyciekłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2019 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 No u mnie właśnie gaz i kominki lub biomasa. Wiesz globalnie to Ci podałem. Widzisz jak ktoś ogrzewa prądem to se ukręci trochę prądu z PV i te elektrownie emitują mnie syfu. Przy PC to już bajka. W lecie nawet emitujesz syf z tego Twojego kociołka. Jak Ty se ukręcisz sam tego gazu? "Troche" prądu dooobre A z reszte z elektrowni musza przyslac z przelicznikiem "3x wiecej wegla na kazda kWh" Nie musze "ukrecac" gazu. Po prostu zmniejsze jego zużycie. Latem na moim dachu pojawi sie instalacja PV, przewymiarowana pod katem moich biezacych potrzeb. Latem chce grzac CWU korzystając z bieżącej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.03.2019 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 @ foto ile dałeś na dach? Ja za tydzień kupuję śmigło. Chciałem dzisiaj ale żółte mają jakąś wyprzedaż to parę złotych skubnę ja nawet latem produkuje miej syfu z ekogrochu niż ty z gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 21.03.2019 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 "Troche" prądu dooobre A z reszte z elektrowni musza przyslac z przelicznikiem "3x wiecej wegla na kazda kWh" Nie musze "ukrecac" gazu. Po prostu zmniejsze jego zużycie. Latem na moim dachu pojawi sie instalacja PV, przewymiarowana pod katem moich biezacych potrzeb. Latem chce grzac CWU korzystając z bieżącej produkcji. Z mniejszą emisją syfu. Są rozwiązania gdzie nie trzeba korzystać z sieci. Ty dalej na ogrzewanie potrzebujesz nie wiem ile strzelam 6MWh syfskiego gazu, a np. przy PC tylko 2MWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 21.03.2019 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 @ foto ile dałeś na dach? Ja za tydzień kupuję śmigło. Chciałem dzisiaj ale żółte mają jakąś wyprzedaż to parę złotych skubnę ja nawet latem produkuje miej syfu z ekogrochu niż ty z gazu Dasz linka do tego śmigła. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2019 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 (edytowane) @kulibobJesli latem nie odpalasz kotla, to faktycznie mniej.Za to zimą 4x więcej. Chcę 15x310W.Pózniej, jesli bede widzial, ze się opłaca, pod pólnocny płot 3kw montowane samemu. Edytowane 21 Marca 2019 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2019 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Z mniejszą emisją syfu. Są rozwiązania gdzie nie trzeba korzystać z sieci. Ty dalej na ogrzewanie potrzebujesz nie wiem ile strzelam 6MWh syfskiego gazu, a np. przy PC tylko 2MWh. A ciagnac prad z sieci, trzeba go to tej PC wyprodukowac dokladnie 6MWh z bardziej syfiatskiego paliwa. Ale my nie rozmawiamy o PC, tylko o grzaniu kablami i zwiazanymi z tym obciazeniami srodowiska. Od tego sie wziela rozmowa, tak ? PC, wspomagana jeszcze PV to najbardziej ekologiczny sposób ogrzewania w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.03.2019 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Dasz linka do tego śmigła. Dzięki. https://www.aliexpress.com/item/600W-max-wind-generator-3-blades-wind-turbine-generator-CE-ROHS-approval-wind-power-generator-wind/1316262323.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.6.6ce33c00XCioeb Zabawka 400W ale jako dodatek do tego co mam jak znalazł. Chciałem VAWT ale cena wyższa ,opinie gorsze i brak wysyłki z terenu UE. Ta chociaż ma wysyłkę z Hiszpanii to ryzyko Vatu i Cła odpada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 21.03.2019 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 https://www.aliexpress.com/item/600W-max-wind-generator-3-blades-wind-turbine-generator-CE-ROHS-approval-wind-power-generator-wind/1316262323.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.6.6ce33c00XCioeb Zabawka 400W ale jako dodatek do tego co mam jak znalazł. Chciałem VAWT ale cena wyższa ,opinie gorsze i brak wysyłki z terenu UE. Ta chociaż ma wysyłkę z Hiszpanii to ryzyko Vatu i Cła odpada. Dzięki. Weź tam napisz jak to się sprawuje. Masz jakiś swój wątek, no chyba, że można tutaj to dawaj. No właśnie to cło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 21.03.2019 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 A ciagnac prad z sieci, trzeba go to tej PC wyprodukowac dokladnie 6MWh z bardziej syfiatskiego paliwa. Ale my nie rozmawiamy o PC, tylko o grzaniu kablami i zwiazanymi z tym obciazeniami srodowiska. Od tego sie wziela rozmowa, tak ? PC, wspomagana jeszcze PV to najbardziej ekologiczny sposób ogrzewania w PL. Prąd i syfski gazie, który bezwonnie podtruwa sam nie wiesz kiedy i gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts