bobrow 24.06.2019 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Gryzę się z tymi Csunami z moich okolic-cena jest naprawdę korzystna.U innych sprzedawców pojawiają się zbliżone ceny-jednocześnie są też znacznie droższe za to samo...Generalnie wielokrotnie (tu też) doradzano ,aby kupować najtańsze panele-teraz mam pewne wątpliwości.Zastanawiam się jak się upewnić co do pochodzenia i jakości (naklejki z typem i modelem to nie problem...) danych paneli PV.Sam już nie wiem- im dalej w las , tym ciemniej:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 24.06.2019 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Gryzę się z tymi Csunami z moich okolic-cena jest naprawdę korzystna. U innych sprzedawców pojawiają się zbliżone ceny-jednocześnie są też znacznie droższe za to samo... Generalnie wielokrotnie (tu też) doradzano ,aby kupować najtańsze panele-teraz mam pewne wątpliwości. Zastanawiam się jak się upewnić co do pochodzenia i jakości (naklejki z typem i modelem to nie problem...) danych paneli PV. Sam już nie wiem- im dalej w las , tym ciemniej:sick: Gryziesz się ale trochę na własne życzenie. Chcesz sam, jak najtaniej, to i jakieś ryzyko się pojawia. Zlecasz, płacisz więcej, ale w razie problemów egzekwujesz - raczej przy mniejszym ryzyku wadliwego towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.06.2019 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Nie można mieć tanio i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 24.06.2019 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Fajnie- tylko bym nie przesadzał z tym luzem w razie problemów...Wszyscy instalatorzy są super do momentu próby...Tak samo ryzykowny jest zakup samemu podzespołów jak kulawy wybór instalatora.Nie obawiam się ryzyka gwarancji-obawiam się tak naprawdę oszustwa ws jakości paneli ( tzn czy nie jest to gorszy sort , czy wręcz podróbka).Chodzi tylko o zmniejszenie ryzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumacz100 24.06.2019 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Dla mnie jest niepokojące to że w specyfikacji na stronie sprzedawcy tych paneli niema wzmianki o pid free.U innych bardziej znaanych jest to w specyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 24.06.2019 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 O- nawet nie słyszałem o takim parametrze, trzeba doczytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumacz100 24.06.2019 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 (edytowane) Właśnie wpadłem na pomysł porównania wizualnego nalepek paneli csun z twojej okolicy i tych z asat. Panele z asat mają inne logo producenta aniżeli te z twojej okolicy. Edytowane 24 Czerwca 2019 przez gumacz100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.06.2019 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Trochę małe te zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 24.06.2019 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Nie widzę jakiejś różnicy-może wieczorkiem na kompie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 24.06.2019 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Gryzę się z tymi Csunami z moich okolic-cena jest naprawdę korzystna. U innych sprzedawców pojawiają się zbliżone ceny-jednocześnie są też znacznie droższe za to samo... Generalnie wielokrotnie (tu też) doradzano ,aby kupować najtańsze panele-teraz mam pewne wątpliwości. Zastanawiam się jak się upewnić co do pochodzenia i jakości (naklejki z typem i modelem to nie problem...) danych paneli PV. Sam już nie wiem- im dalej w las , tym ciemniej:sick: Zerknąłem na szybko na panele CSUN u chińczyka i jakoś specjalnie różnicy cenowej w stosunku do LONGi nie widzę. Jeśli ktoś sprzedaje za połowę ceny to może tanio kiedyś kupił dólary Właśnie wpadłem na pomysł porównania wizualnego nalepek paneli csun z twojej okolicy i tych z asat. Panele z asat mają inne logo producenta aniżeli te z twojej okolicy. Z tego co widzę producentów z modułami CSUN jest od metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.06.2019 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 To są panele firmy CSUN czy panele innego producenta z ogniwami CSUN ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumacz100 24.06.2019 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Asat.https://drive.google.com/file/d/1zTKpyoO8WSedYa0sFpuvTIfpwYJeel21/view?usp=drivesdkFabrykaPrądu.https://drive.google.com/file/d/1hbzz6aeGELIJvG0M7ldqC4zn_NGR1TuG/view?usp=drivesdk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 24.06.2019 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Rzeczywiście- niebieskie gwiazdki się różnią.To teraz trzeba sprawdzić innych producentów- czy to się zdarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 24.06.2019 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 (edytowane) Tutaj jest link do stronki csunhttp://www.csun-solar.com/contact.htmlLogo jest zbliżone do paneli z Asat.Katastrofa z tymi chińczykami... Edytowane 24 Czerwca 2019 przez bobrow Korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumacz100 24.06.2019 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Raczej identyczne z tymi panelami z asat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 24.06.2019 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Już wszystko skorygowałem , żeby nikt nie brał wyrywkowo tej wiadomości.Zakręciłem się przy otwieraniu fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumacz100 24.06.2019 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 A już byłem zdecydowany na te z jeleniej góry, dobrze że miałeś tam blisko i pykłeś fotki, tak to jechałbym 500km i pewnie pod wpływem ekscytacji bym je kupił. Trzeba jednak zabólić te 1.8zł za Wp. Np longi 310wp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 24.06.2019 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Dziwne też jest to , że zakład z Wietnamu ma logo producenta- a zakład z Chinladii tylko podobne...Nie wiem czy to normalne, ale zaczyna zalatywać smrodkiem (niestety)Żałuję jeszcze , że nie sfotografowałem frontu- jakość połączeń jeszcze trzeba zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.06.2019 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Trzeba jednak zabólić te 1.8zł za Wp. Np longi 310wp. 558 PLN Z VAT'em 23% czy 8% ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 24.06.2019 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 U Ciebie wychodzi że brakujące powyżej podzespoły to koszt 500 zł/kWp. Ile czasu się montuję instalację np. 5kW od A do Z? A co ile sekund schodzi samochód z taśmy? i dlaczego tyle kosztuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts