bobrow 23.10.2019 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Odnośnie ustawień Sofara - ustawiłem oprócz czasu i kraju pracę niezależną Mppt.Czy ustawialiście jeszcze coś ?Czy też macie pracę niezależną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axel83 23.10.2019 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Dzisiaj długo u nas była mgła- w miarę czyste niebo było gdzieś po 13. Zresztą widać na wykresie zachmurzenie między 12 a 13. Widzę dlatego pytam czy o tej 13.10 z twojego wykresu było czyste niebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 23.10.2019 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Jutro ma być bezchmurnie i 21 st- zobaczymy ile wyciągnę w piku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.10.2019 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 (edytowane) Chciałbym , żeby takie zużycie było ... Podane zużycie to tylko PC-cała chałupa z PC ciągnie ok 11Mwh U mnie wychodzi minimum 7 Mwh na rok ale mieszkają 2 osoby i mam tylko PC CUW i ogrzewanie konwektorami. Ale w sumie o 2 MHW miałem kiedyś więcej jak miałem Bojler. Ja celowo nie równoważę zużycia bo to fiannsowo się nie spina dlatego ze prąd w II srefie jest bardzo tani i nie chodzi mi o niego tylko o zuzycie w I strefie dlatego mam 4 kw (PV) Edytowane 23 Października 2019 przez gawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.10.2019 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Jutro ma być bezchmurnie i 21 st- zobaczymy ile wyciągnę w piku ! U mnie w słoneczny dzień pik maksymalny był 2,5 kwh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axel83 23.10.2019 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Jutro ma być bezchmurnie i 21 st- zobaczymy ile wyciągnę w piku ! Sam pik niewiele mówi, ważniejsze jest jaka jest średnia wydajność miedzy np. 12 a 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 23.10.2019 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 A masz ! http://www.solarmanpv.com/portal/Terminal/TerminalDefault.aspx?come=Public Łooo kuna moje SolaX`y korzystają z tej samej stronki www do statystyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 23.10.2019 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Sam pik niewiele mówi, ważniejsze jest jaka jest średnia wydajność miedzy np. 12 a 13. Kurara- a myślałem, że najważniejsza jest produkcja dzienna ( i roczna)... Taki dżoułk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 23.10.2019 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Łooo kuna moje SolaX`y korzystają z tej samej stronki www do statystyk Teraz Twoja kolej-zapodaj linka albo usera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.10.2019 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Kurara- a myślałem, że najważniejsza jest produkcja dzienna ( i roczna)... Taki dżoułk... Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axel83 23.10.2019 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Kurara- a myślałem, że najważniejsza jest produkcja dzienna ( i roczna)... Taki dżoułk... A produkcja roczna nie wynika z wydajności pracy modułów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 23.10.2019 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Bobrow powiedz gdzie się udostępnia stronkę dla głestów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 23.10.2019 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Bobrow powiedz gdzie się udostępnia stronkę dla głestów? W ustawieniach konta ,na samym dole , przed wielkim przyciskiem OKIEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 23.10.2019 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 OK już "marcinbb2" to te 1,6kW co stoi na domu drugie takie samo na gospodarczym ale jeszcze nie dodałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 23.10.2019 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 A produkcja roczna nie wynika z wydajności pracy modułów? Dobra , dajmy sobie spokój- chlapnęło Ci się i zakończmy na tym. Jakiś okropny złośnik zaraz dopowie , że wg Ciebie roczna produkcja składa się z produkcji od 12 do 13... Ja pass - i nie gniewaj się , bo to tylko żarty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 23.10.2019 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Ta stronka moim prywatnym zdaniem jest dość słabo przygotowana solarmaxpv jeśli chodzi o GoodWe wygląda 100 razy ładniej i estetyczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 23.10.2019 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 OK już "marcinbb2" to te 1,6kW co stoi na domu drugie takie samo na gospodarczym ale jeszcze nie dodałem. No teraz pewnie będzie konkurs pt „kto na dłuższego”-o przepraszam , to nie ta impreza , ale podobne zasady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 23.10.2019 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 No teraz pewnie będzie konkurs pt „kto na dłuższego”-o przepraszam , to nie ta impreza , ale podobne zasady... Każde inaczej stoi, każde na inny knot, a i zacienienia się zdarzają wyjdzie że najdłuższego ma ten co ma największą moc. Wychodzi że masz najdłuższego a ja najstarszego bo już 4,5MWh utrzaskał z 1,5kWp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 23.10.2019 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Ta stronka moim prywatnym zdaniem jest dość słabo przygotowana solarmaxpv jeśli chodzi o GoodWe wygląda 100 razy ładniej i estetyczniej. Podobno ta strona jest już nie wspierana w Sofarze- ta aktualna jest jeszcze gorsza , ma np tylko odczyt mocy... Trudno - musi mi starczyć ( chyba , że są inne portale , lepsze, obsługujące sofarki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 23.10.2019 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Generalnie jest jeszcze PVmonitor ale to to już w ogóle jest pomyłka aby to odpalić trza sprzętu za 350 PLN kupić ciągać jakieś kable i w ogóle. Mi ziomal tę stronkę (solarmanpv) jakimś skryptem połączył z pvmonitorem ale wygląda to gorzej niż źle: https://pvmonitor.pl/i_user.php?idinst=230#/sumapv jak widzisz Goodwe też już nie działa a Solać prawie nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts