Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ma ktoś panele fotowoltaiczne? Proszę o opinie.

Kolores

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chciałbym , żeby takie zużycie było ...

Podane zużycie to tylko PC-cała chałupa z PC ciągnie ok 11Mwh

U mnie wychodzi minimum 7 Mwh na rok ale mieszkają 2 osoby i mam tylko PC CUW i ogrzewanie konwektorami. Ale w sumie o 2 MHW miałem kiedyś więcej jak miałem Bojler.

Ja celowo nie równoważę zużycia bo to fiannsowo się nie spina dlatego ze prąd w II srefie jest bardzo tani i nie chodzi mi o niego tylko o zuzycie w I strefie dlatego mam 4 kw (PV)

Edytowane przez gawel

A produkcja roczna nie wynika z wydajności pracy modułów?

Dobra , dajmy sobie spokój- chlapnęło Ci się i zakończmy na tym.

Jakiś okropny złośnik zaraz dopowie , że wg Ciebie roczna produkcja składa się z produkcji od 12 do 13...

Ja pass - i nie gniewaj się , bo to tylko żarty:D

No teraz pewnie będzie konkurs pt „kto na dłuższego”-o przepraszam , to nie ta impreza , ale podobne zasady...

Każde inaczej stoi, każde na inny knot, a i zacienienia się zdarzają wyjdzie że najdłuższego ma ten co ma największą moc. Wychodzi że masz najdłuższego a ja najstarszego bo już 4,5MWh utrzaskał z 1,5kWp :)

Ta stronka moim prywatnym zdaniem jest dość słabo przygotowana solarmaxpv jeśli chodzi o GoodWe wygląda 100 razy ładniej i estetyczniej.

Podobno ta strona jest już nie wspierana w Sofarze- ta aktualna jest jeszcze gorsza , ma np tylko odczyt mocy...

Trudno - musi mi starczyć ( chyba , że są inne portale , lepsze, obsługujące sofarki)

Generalnie jest jeszcze PVmonitor ale to to już w ogóle jest pomyłka aby to odpalić trza sprzętu za 350 PLN kupić ciągać jakieś kable i w ogóle. Mi ziomal tę stronkę (solarmanpv) jakimś skryptem połączył z pvmonitorem ale wygląda to gorzej niż źle: https://pvmonitor.pl/i_user.php?idinst=230#/sumapv jak widzisz Goodwe też już nie działa a Solać prawie nie działa.