fotohobby 07.12.2019 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Tak, ale może to po prostu za wcześnie - 10 dni temu byłem zĺożyć wniosek o przygotowanie nowej umowy i przesłabie potwierdzenia wymiany licznika Edytowane 7 Grudnia 2019 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 07.12.2019 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 Przypomniałem sobie-na info linii babka mówiła , że mają do 60 dni na wprowadzenie do eboka zakładki elicznik.U mnie to trwało ok 3 tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meczesiu 07.12.2019 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 Tak, ale może to po prostu za wcześnie - 10 dni temu byłem zĺożyć wniosek o przygotowanie nowej umowy i przesłabie potwierdzenia wymiany licznika U mnie włócznik zaczął działać po ok 2 tygodniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 07.12.2019 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 U mnie włócznik zaczął działać po ok 2 tygodniach co to jest włócznik ????:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.12.2019 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 elicznik. Tak trudno się domyślić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 07.12.2019 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 elicznik. Tak trudno się domyślić ? Tak trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.12.2019 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 Współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 07.12.2019 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meczesiu 07.12.2019 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 Dziękuję. Pisałem na telefonie automatycznie zmieniło (podpowiedziało) z elicznik na Włocznik U siebie na koncie zelicznik mam taką informację: "Od dnia 12 grudnia 2016r., TAURON Dystrybucja udostępnił swoim Klientom z obszaru objętego Projektem AMIplus nową funkcjonalność o nazwie HAN TAURON AMIplus (HANplus). Sieć HAN (Home Area Network), jest typem lokalnej sieci łączącej urządzenia, znajdujące się w domu lub w biurze, którymi można zdalnie sterować. Więcej o możliwościach HANplus pod adresem: amiplus.tauron-dystrybucja.pl/o-amiplus/han/Strony/han.aspx" Czy ktoś z Was ogarnia temat Hanplus/ Wireless M-Bus (wM-Bus), albo ma ktoś coś takiego w domu połączone. Ile kosztuje odbiornik/ nadajnik do tego i z czym to się je . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 08.12.2019 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Tak, ale może to po prostu za wcześnie - 10 dni temu byłem zĺożyć wniosek o przygotowanie nowej umowy i przesłabie potwierdzenia wymiany licznika pewnie za wcześnie...ale sprawdzaj co jakiś czas, ja się mile zaskoczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.12.2019 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Ale w BOK powiedziano mi, że muszę zalożyć nowe konto, korzystajàc z nowego adresu email. Na starym koncie w BOK mam adnotacje "umowa nieaktywna" i kwotę do zapłaty za ostatni, niepełny miesiąc przed wymianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meczesiu 08.12.2019 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Ale w BOK powiedziano mi, że muszę zalożyć nowe konto, korzystajàc z nowego adresu email. Na starym koncie w BOK mam adnotacje "umowa nieaktywna" i kwotę do zapłaty za ostatni, niepełny miesiąc przed wymianą. U mnie też na ebook jest umowa nieaktywna, nr licznika jest stary mimo wszystko działa. Odnośnie umowy to dostałem aneks do umowy kompleksowej to już nie muszę podpisywać nowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 08.12.2019 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Ale w BOK powiedziano mi, że muszę zalożyć nowe konto, korzystajàc z nowego adresu email. Na starym koncie w BOK mam adnotacje "umowa nieaktywna" i kwotę do zapłaty za ostatni, niepełny miesiąc przed wymianą. źle ci powiedzieli...ja w moim eboku mam chyba 2 umowy nieaktywne(cały czas tam wiszą) i po dlugim oczekiwaniu pojawiła się ta właściwa, bardzo dlugo nie było tam widocznej żadnej aktywnej. Ale mimo to, elicznik działał, później przestał i znowu zaczął działać, jak kombinowałem z tym numerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.12.2019 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Dobra, elicznik można dodać pod adresem https://logowanie.tauron-dystrybucja.pl/, a ja na mój eBOK logowałem się pod https://logowanie.tauron.pl/ Pokręcone Zalogowałęm się na elicznik, póki co mam info o uruchomieniu usługi i aktualizacji danych (do 24h) Edytowane 8 Grudnia 2019 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 08.12.2019 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 ano trochę tak...ja miałem jeszcze dziwniej, bo z kolei jak wchodziłem przez dystrybucję, to tam widziałem swoją starą umowę dystrybucyjną z okresu jak miałem innego dostawcę na początku faktycznie ciężko się w tym połapać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meczesiu 08.12.2019 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Dobra, elicznik można dodać pod adresem https://logowanie.tauron-dystrybucja.pl/, a ja na mój eBOK logowałem się pod https://logowanie.tauron.pl/ Pokręcone Zalogowałęm się na elicznik, póki co mam info o uruchomieniu usługi i aktualizacji danych (do 24h) Dane z licznika są przesyłane prawdopodobnie raz dziennie z dnia poprzedniego. (prawdopodobnie w nocy), więc rano powinno wszystko działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 09.12.2019 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Energa nie przestaje mnie zadziwiać. Wymienili mi 12 listopada licznik na taki z LTE. I co? I nic. W aplikacji Mój Licznik widnieje informacja, że odczyt danych został wykonany zdalnie przy użyciu inteligentnego licznika pod koniec listopada. Na maila wysłanego 3 tygodnie temu oczywiście odpowiedzi brak. Ciekawe kiedy i czy w ogóle doczekam się na dane podawane na bieżąco. Zainstalowali inteligentny licznik po to, żeby korzystać z niego raz na 2 miesiące. GE-NIAL-NE! Ech, ten beton. Jest! W piątek, czyli po 24 dniach w końcu mam dostęp do bieżących danych licznika. Aż strach się bać, co jeszcze wprowadzą, jak ich Orlen przejmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 09.12.2019 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Aż strach się bać, co jeszcze wprowadzą, jak ich Orlen przejmie Do każdej MWh kawa i hot dog gratis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 09.12.2019 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Do każdej MWh kawa i hot dog gratis? E, wyobrażasz sobie jakby to na tą mityczną marżę wpłynęło? A tak na poważnie, myślę, że Energa to taki beton, że nawet korpo Orlenu by ich nie ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 09.12.2019 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 myślę, że Energa to taki beton, że nawet korpo Orlenu by ich nie ruszyło. ich już coś ruszyło i podjada od środka https://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,24451010,energa-zwleka-z-wyborem-prezesow-pis-nie-podjal-decyzji.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts