fotohobby 09.12.2019 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Dane z licznika są przesyłane prawdopodobnie raz dziennie z dnia poprzedniego. (prawdopodobnie w nocy), więc rano powinno wszystko działać. Zdążyli przesłać tylko za 3,5 dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 09.12.2019 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Cieszcie się Ci którzy macie w betonowej Energa liczniki ze zdalnym odczytem na moim terenie inkasent objeżdża wszystkich prosumentów jednego dnia 1 danego miesiąca. Tym razem był w niedzielę, w trakcie urlopu był u mnie dzień w dzień od 1.08 do 12.08 jak wróciłem Na każdy kolejny dzień dostawał zlecenie odczytu u mnie. Takich prosumentów jak ja z licznikiem bez przesyłu w moim regionie jest bardzo wielu pewnie idą w setki osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 09.12.2019 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Cieszcie się Ci którzy macie w betonowej Energa liczniki ze zdalnym odczytem na moim terenie inkasent objeżdża wszystkich prosumentów jednego dnia 1 danego miesiąca. Tym razem był w niedzielę, w trakcie urlopu był u mnie dzień w dzień od 1.08 do 12.08 jak wróciłem Na każdy kolejny dzień dostawał zlecenie odczytu u mnie. Takich prosumentów jak ja z licznikiem bez przesyłu w moim regionie jest bardzo wielu pewnie idą w setki osób. Nie rozumiem. Codziennie inkasent robił Ci odczyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.12.2019 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Ależ spir...... ście wątek o panelach. Cały czas liczniki i Tauron. Jakby to było takie ważne to załóżcie wątek o rozliczeniach. A tak jak stare baby nie obrażają kobiet pieprzycie jedno i to samo w kółko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.12.2019 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Jaki masz problem ? Masz wątek "Które panele lepsze", skoro chcesz dyskutować stricte o panelach. A tu sà luźne opinie. Nawet o wpływie paneli na obliczenia Eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 09.12.2019 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 CityMatic ma rację wątek jest o ": Ma ktoś panele fotowoltaiczne? Proszę o opinie., a nie o licznikach i sposobie odczytu/rozliczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.12.2019 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Jaki masz problem ? Ja mam problem? Zastanów się jaki jest tytuł wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.12.2019 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Ja mam problem? Zastanów się jaki jest tytuł wątku. Acha. Kupiłem panela Longi LR6-60PB-305M 305 W FULL BLACK, rozumiem, że jedyne, a czym mogę tu napisać, to to, ja się sprawują ? Wiec tak - wygladają efektownie, są przyzwoicie wykonane, a jeden z 14 można podejrzewać o ujemną tolerancję mocy - ale to bede mógł ocenić po pierwszym roku. Chcesz tu widzieć tylko takie wpisy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 09.12.2019 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Nie rozumiem. Codziennie inkasent robił Ci odczyt? Codziennie przez12 dni sierpnia przyjeżdżał żeby sprawdzić czy jestem w domu. Dopiero 12 dnia zastał mnie w chałupie i wszedł do domu aby zobaczyć co licznik wskazuje (a jest zainstalowany wewnątrz domu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.12.2019 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Acha. Kupiłem panela Longi LR6-60PB-305M 305 W FULL BLACK, rozumiem, że jedyne, a czym mogę tu napisać, to to, ja się sprawują ? Wiec tak - wygladają efektownie, są przyzwoicie wykonane, a jeden z 14 można podejrzewać o ujemną tolerancję mocy - ale to bede mógł ocenić po pierwszym roku. Chcesz tu widzieć tylko takie wpisy ? Od Ciebie tylko takie - jeszcze raz Jeśli ktoś chce założyć FV to szuka informacji na temat paneli, a nie licznikach i o Tauronie. W 358 stronach wątku(dzięki takim jak Ty ) stał się on rozpasanym tekstem o wszystkim co komu się podoba - nikt tego nie będzie czytał skoro już dwie strony jest tylko o sposobie naliczania odczytów i jeszcze innych "ważnych" spraw nie związanych z wątkiem. Zapewne i tak nikt nie będzie już tu zaglądał więc przyłącze się do zrobienia tutaj śmietnika (nawet tym wpisem i przekomarzaniem się z Tobą to robię" no ale cóż Masz może szczęście bo Ten Twój Tauron jest najtańszy więc zapewne najbardziej sprzyja instalacji FV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.12.2019 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 A jeśli chodzi o temat wątku Tu są fajne instalacje, jak widać na foto ważna jest również estetyka samego panela - ciemny jest ładny, może stanowić fajne wykończenie balkonu:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 09.12.2019 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Z tego co pamiętam , ten wątek miał zmienić nazwę tzn były próby zmiany przy przenoszeniu i tworzeniu do tego działu ...bo był zupelnie gdzieś indziej. Od zawsze był o wszystkim i o niczym. Tauron to akurat najgorszy towarzysz w 'niedoli' prosumentów , nawet na nieszczęsną energę tylu ludzi się nie żali. Warto o tym pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.12.2019 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Fajne pomysły na świecie mają firmy montujące panele i wykorzystujące energię słoneczną A może taki , już dostępny "Dach Tesli"? A później większość paneli i tak skończy na wysypisku elektro-śmieci lub skończy podobnie jak te w Japonii https://youtu.be/_EEc1MTb7DM a można było temu zapobiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 09.12.2019 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 A jeśli chodzi o temat wątku Tu są fajne instalacje, jak widać na foto ważna jest również estetyka samego panela - ciemny jest ładny, może stanowić fajne wykończenie balkonu:lol2: [ATTACH=CONFIG]438003[/ATTACH] ba , nawet płotu , jak już pisałem wklejając to zdjęcie mam wizję taki popełnić i wykorzystać trochę jako ekran akustyczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.12.2019 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Tauron to akurat najgorszy towarzysz w 'niedoli' prosumentów , nawet na nieszczęsną energę tylu ludzi się nie żali. Warto o tym pisać. Wiesz ale wg ich danych energia jest tam najtańsza.....wiec co najwięcej oszukują prosumentów aby mieć taką cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.12.2019 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 ba , nawet płotu , jak już pisałem wklejając to zdjęcie mam wizję taki popełnić i wykorzystać trochę jako ekran akustyczny . Płot to trzeba by chyba dodatkowo ubezpieczyć, bo może łatwiej ulec zniszczeniu/uszkodzeniu przez "ludzi" szczególnie tych mało zazdrosnych i z ostrymi "pazurami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 09.12.2019 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Nie wiem dlaczego tak robią , zadzwoń może powiedzą... Mówi się, że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 09.12.2019 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Płot raczej myślałem by zrobić z umarlaków , by nie rwać włosów z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.12.2019 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Płot raczej myślałem by zrobić z umarlaków , by nie rwać włosów z głowy. aaa czyli niesprawnych. Widziałem kiedyś z okien(szyb) zespolonych - autor miał pomysł oprawił szyby w kute ramy z drutu i pomalowane "starym złotem" wyglądało to nad wyraz ciekawie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.12.2019 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Od Ciebie tylko takie - jeszcze raz Jeśli ktoś chce założyć FV to szuka informacji na temat paneli, a nie licznikach i o Tauronie. W 358 stronach wątku(dzięki takim jak Ty ) stał się on rozpasanym tekstem o wszystkim co komu się podoba - nikt tego nie będzie czytał skoro już dwie strony jest tylko o sposobie naliczania odczytów i jeszcze innych "ważnych" spraw nie związanych z wątkiem. Zapewne i tak nikt nie będzie już tu zaglądał więc przyłącze się do zrobienia tutaj śmietnika (nawet tym wpisem i przekomarzaniem się z Tobą to robię" no ale cóż Masz może szczęście bo Ten Twój Tauron jest najtańszy więc zapewne najbardziej sprzyja instalacji FV [ATTACH=CONFIG]438002[/ATTACH] Uważasz, że ktoś, kto zakłada instalacje nie jest zainteresowany "walką" z ZE na temat rozliczania, czy choćby terminowego otrzymania dokumentów ? Moim zdaniem interesuje go to bardziej, niz dyskusja nad średnicą przewodów, czy punktami mocowania paneli - a Ty w takich dyskucjach tu uczestniczyłeś. Pewnie z 90% prosumentów na instalacje montowaną przez firmę i srednice, moment na kluczu to nie ich brocha. Uważasz, że jakiś post jest nie na temat - zgloś go, moderator osądzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts