jasiek71 26.12.2019 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 No raczej akumulatora sam nie zrobisz a jego produkcja i utylizacja jest destrukcyjna dla środowiska tak że nie jest to obojętne dla środowiska i co gorsza nie wieczne bo akumulatory szybko padaja. Ogniw może i sam nie robię ale akumulator już tak... Jak padnie to dam ci znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.12.2019 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 No raczej akumulatora sam nie zrobisz a jego produkcja i utylizacja jest destrukcyjna dla środowiska tak że nie jest to obojętne dla środowiska i co gorsza nie wieczne bo akumulatory szybko padaja. Produkcja "wszystkiego" jest destrukcyjna dla środowiska. I PV i PC i nawet produkcja kabli grzewczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 26.12.2019 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Czyli porównujesz koszt bloku (nie całej elektrowni) węglowego 1000 MWe za 9mld zł z całym programem Inwestycje w energetykę jądrową w Polsce mają to nie było porównanie ,a informacja o kosztach jednej i drugiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.12.2019 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Ogniw może i sam nie robię ale akumulator już tak... [ATTACH=CONFIG]438520[/ATTACH] Jak padnie to dam ci znać... Z czego sa te wałki z puszek po piwie? Kurde jakoś zdjęcie niewyraźne ale bardzo gratuluje a jak w tych puszkach umieściłeś elektrolit, czy coś zastępczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.12.2019 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Produkcja "wszystkiego" jest destrukcyjna dla środowiska. I PV i PC i nawet produkcja kabli grzewczych. Nawet pierdzenie wiem wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.12.2019 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Z czego sa te wałki z puszek po piwie? Kurde jakoś zdjęcie niewyraźne ale bardzo gratuluje a jak w tych puszkach umieściłeś elektrolit, czy coś zastępczego ? Tak wyglądają te "wałki z puszek po piwie"... Wypowiadasz się o trwałości a nawet nie wiesz o czym mówisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.12.2019 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 (edytowane) Tak wyglądają te "wałki z puszek po piwie"... [ATTACH=CONFIG]438521[/ATTACH] Wypowiadasz się o trwałości a nawet nie wiesz o czym mówisz... No pewno bo się takimi rzeczami nie zajmuję aczkolwiek to jak akumulatorki AA lub R6 , No nie wiem ale one wytrzymują ok 1000 cykli ładowania to niewiele i co potem z nimi zrobisz? Na pierwszym zdjęciu nie było widac skali wielkości ogniw teraz to juz widoczne Edytowane 26 Grudnia 2019 przez gawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.12.2019 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 No pewno bo się takimi rzeczami nie zajmuję aczkolwiek to jak akumulatorki AA lub R6 , No nie wiem ale one wytrzymują ok 1000 cykli ładowania to niewiele i co potem z nimi zrobisz? Będę eksploatował dalej bo będą dalej dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.12.2019 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Będę eksploatował dalej bo będą dalej dobre... Tak czy siak fajnie ze masz pomysł i realizujesz poczytamy za kilka lat jak się twoje załozenia sprawdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 26.12.2019 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Tak wyglądają te "wałki z puszek po piwie"... [ATTACH=CONFIG]438521[/ATTACH] Ja widzę "same nówki z allegro" mierzone, wyjmowane z oryginalnych pakietów i mogą zawierać zgrzewy) i mają deklarowaną pojemność po 4PLN/szt.) . A jak przychodzi do domu to jest kaplica. Ale u Ciebie pewnie mają większą pojemność niż deklarowaną - u jakiego sprzedawcy kupujesz po kosztach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.12.2019 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Nawet pierdzenie wiem wiem Dlatego mniej jedz. I będziesz mniej p.. dział i produkcja będzie mniej uciążliwa dla środowiska PS Nie denerwuj się tak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 26.12.2019 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Tak wyglądają te "wałki z puszek po piwie"... [ATTACH=CONFIG]438521[/ATTACH] Wypowiadasz się o trwałości a nawet nie wiesz o czym mówisz... Gratuluję! Widzę, że to litówki. Zgrzewarkę też chyba sobie sprawiłeś. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter08 26.12.2019 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Witam, Jaki wyrać falownik do isntalacji 8,19 kWp? Fronius Symo 7.0-3-MSMA STP 8.0Solaredge 7 SE7K pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.12.2019 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Ja mam sofara i kilka osób z FM i jesteśmy jak na razie zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.12.2019 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Dlatego mniej jedz. I będziesz mniej p.. dział i produkcja będzie mniej uciążliwa dla środowiska PS Nie denerwuj się tak bardzo No ba uwielbiam fasolkę po bretońsku, a tu ferboten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter08 26.12.2019 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Ja mam sofara i kilka osób z FM i jesteśmy jak na razie zadowoleni. to chyba chińskie,gwarancja niby 10 lat ale jak to bedzie w praktyce?jest tu jakis solidny dystrybutor który nie zniknie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.12.2019 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 to chyba chińskie,gwarancja niby 10 lat ale jak to bedzie w praktyce?jest tu jakis solidny dystrybutor który nie zniknie ? Fronius jest na chcinskich podzespołach ja musiałbym do niego dopłacic 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.12.2019 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Ja widzę "same nówki z allegro" mierzone, wyjmowane z oryginalnych pakietów i mogą zawierać zgrzewy) i mają deklarowaną pojemność po 4PLN/szt.) . A jak przychodzi do domu to jest kaplica. Ale u Ciebie pewnie mają większą pojemność niż deklarowaną - u jakiego sprzedawcy kupujesz po kosztach? Tu jest 1344 ogniwa w dwunastu pakietach... Wszystkie osobiście przepuszczone przez ładowarki z testerami... Całość ma 12 kWh pojemności ...( Sprawdzone...) Waży 70 kg. Można to obciążyć mocą ciągłą 31 kW i ładować z mocą 20 kW... Tak wiem..., zaraz padną... Tak jak kolejne drugie tyle które kompletuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 26.12.2019 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Gratuluję! Widzę, że to litówki. Zgrzewarkę też chyba sobie sprawiłeś. Powodzenia! Wszystko lutowanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 26.12.2019 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Tu jest 1344 ogniwa w dwunastu pakietach... Pomyślałeś o jakichkolwiek zabezpieczeniach pakietów? zdarza się że ogniwa się zapalą podczas ładowania czy przy przeciążeniach. Pozdrawiam Tomraider. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts