gawel 16.02.2020 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Po skończonym montażu był testowany chwilę to fajnie było zobaczyć moc 3,2kW jak leciało z paneli Elegancko , ja na razie mam stabilnie od 0,5 kw w porywach 2,2kw ale u mnie plaskawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 16.02.2020 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Papiery o licznik instalator składał w poniedziałek.Mam od początku licznik dwukierunkowy iskra mt174 ale nie wyświetla energi oddanej czy teoretycznie można jechać z koksem czy czekać na przeprogramowanie.? naliczy produkcję oddawaną do sieci jako zużycie . U mnie instalację skończyli 28 kwietnia w piątek po 18tej, a 2 maja (wtorek) był gość z licznikiem koło 10tej. Tyle ,że firma ma wtyki w Eneii.. Gość od wymiany licznika mówił, że już od wymiany licznika można oficjalnie włączyć , umowę podpisałem ostatecznie jakoś półtora miesiąca pozniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 16.02.2020 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Mam licznik Norax 3 ale prawdopodobnie ma zablokowane 2.8.0 bo nie wyświetla tego kodu. Czekam na wymianę licznika i po informacji w PGE aneks do umowy przyjdzie pocztą. Może i korci włączyć ale te parę dni o tej porze nie zbawią mnie. Próbowałeś przytrzymać górny klawisz? Mój Norax3 okazał się być dwukierunkowy, okazało się również że domek ładnie skonsumował produkcję - według Froniusa wyprodukował 11 kWh, a do sieci trafiło 2,7.... Czekam na przyjęcie zgłoszenia przez PGE... Słoneczko nie będzie sie póki co marnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 16.02.2020 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Próbowałeś przytrzymać górny klawisz? Mój Norax3 okazał się być dwukierunkowy, okazało się również że domek ładnie skonsumował produkcję - według Froniusa wyprodukował 11 kWh, a do sieci trafiło 2,7.... Czekam na przyjęcie zgłoszenia przez PGE... Słoneczko nie będzie sie póki co marnować. Możesz napisać coś więcej o tym przytrzymaniu klawisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.02.2020 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Możesz napisać coś więcej o tym przytrzymaniu klawisza? No nie wiem czy to wypada ale to tak trochę traci opowieściami z więzienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 16.02.2020 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Możesz napisać coś więcej o tym przytrzymaniu klawisza? Aby dostać sie do drugiego menu licznika wciśnij i przytrzymaj górny klawisz tak z 5 sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 16.02.2020 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Da się to zrobić dużo taniej?Kalkulatory internetowe za 7kWp pokazują od 31 do 38 kPLN (zazwyczaj ok 32-34).Czy tyle to kosztuje i tyle ludzie płacą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.02.2020 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 4500zł/kWp to dolna granica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.02.2020 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 [ATTACH=CONFIG]440929[/ATTACH] https://www.ikea.com/pl/pl/customer-service/solar-panels/ 4120 za kwp przy najwiekszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.02.2020 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 (edytowane) To ostateczne ceny ? Na jakim dachu montaż ?Nie ma znaczenia czy blacha, czy dachówka, czy płaski ? Znasz w ogòle kogoś, kto skorzystał z oferty IKEA ? Edytowane 16 Lutego 2020 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.02.2020 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 To ostateczne ceny ? Na jakim dachu montaż ? Nie ma znaczenia czy blacha, czy dachówka, czy płaski ? Znasz w ogòle kogoś, kto skorzystał z oferty IKEA ? Tak, a czy w cenach które są w niniejszym wątku są te kryteria? Zakoś sobie nie przypominam aby były różne ceny dla różnych pokryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.02.2020 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Jako wszystkoe firmy przed wycena pytały o pokrycie dachu.Haki są różne, a szlifowanie dachówek chyba jednak zabiera więcej czasu, niż montaż w blachę. Takie internetowe kalkulatorki są fajne, ale potem kwoty urealniają sie, jak zaczyna się rozmawiać o szczegółach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.02.2020 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Jako wszystkoe firmy przed wycena pytały o pokrycie dachu. Haki są różne, a szlifowanie dachówek chyba jednak zabiera więcej czasu, niż montaż w blachę. Takie internetowe kalkulatorki są fajne, ale potem kwoty urealniają sie, jak zaczyna się rozmawiać o szczegółach To nie kalkulator tylko oficjalny cennik nie ma tam wyłączeń że nie jest to oferta w myśl kc. Duży wykonawca może ale nie musi uśrednić ceny. Mnie do IKEA przekonałaby gwarancja bo to akurat u nich jest bezproblemowe no jest nadzieja że koncern jakoś przetrwa w przeciwieństwie do lokalnych firemek. Tylko że jak ja zakładałem PV to Ikea miała ceny z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.02.2020 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 To nie kalkulator tylko oficjalny cennik nie ma tam wyłączeń że nie jest to oferta w myśl kc. Duży wykonawca może ale nie musi uśrednić ceny. Mnie do IKEA przekonałaby gwarancja bo to akurat u nich jest bezproblemowe no jest nadzieja że koncern jakoś przetrwa w przeciwieństwie do lokalnych firemek. Tylko że jak ja zakładałem PV to Ikea miała ceny z kosmosu. Ha, ha, oficjalny cennik, który nie zawiera szczegółów instalacji, wyszczególnienie podzespołów, wykonanych zabezpieczeń, czy w ogóle montażu. Jak sobie zrobiłem wycenę dla dachu płaskiego, to otrzymałem taką informację: "Do produkcji ilości energii, jaką zużywasz, potrzebujesz instalacji złożonej z 24 modułów o wydajności 7 kWp. Cena gotowej instalacji (pod klucz) to 30 559 zł. Jeśli skorzystasz z oferty kredytowej IKANO Banku, miesięczny koszt Twojej inwestycji będzie wynosił tylko:" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.02.2020 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Ha, ha, oficjalny cennik, który nie zawiera szczegółów instalacji, wyszczególnienie podzespołów, wykonanych zabezpieczeń, czy w ogóle montażu. Jak sobie zrobiłem wycenę dla dachu płaskiego, to otrzymałem taką informację: To ciekawe. Ale ta cena jest z kredytem? Ciekawe z czego wynika ta różnica? POmimo to to i tak korzystnie wychodzi 4 365 /kwp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 16.02.2020 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 [ATTACH=CONFIG]440929[/ATTACH] https://www.ikea.com/pl/pl/customer-service/solar-panels/ 4120 za kwp przy najwiekszej Mi nawet w kalkulatorze wyszło 4029 zł/kWp. To za te panele multi-krystaliczne. Czy warto dopłacać do monokrystalicznych? PS W kalkulatorze https://www.ikea.com/pl/pl/customer-service/solar-panels/ wychodzi taniej niż w https://ikea.geo-solar.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.02.2020 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 To ciekawe. Ale ta cena jest z kredytem? Ciekawe z czego wynika ta różnica? POmimo to to i tak korzystnie wychodzi 4 365 /kwp Nie, to cena przy płatności gotówkowej, a cena wynika z montażu na dachu płaskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.02.2020 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Mi nawet w kalkulatorze wyszło 4029 zł/kWp. To za te panele multi-krystaliczne. Czy warto dopłacać do monokrystalicznych? PS W kalkulatorze https://www.ikea.com/pl/pl/customer-service/solar-panels/ wychodzi taniej niż w https://ikea.geo-solar.pl Zdania są podzielone i to zależy od sytuacji i danego dachu. Jak masz mało miejsca i zapotrzebowanie duże to mono Jak masz miejsce to poli i tak maja już nawet 300 W więc też to wychodzi OK Poli mają ponoć lepsze uzyski w lecie i są dedykowane do naszego między innymi klimatu Jak chcesz mieć super i masz czarny dach to mono z czarną ramką U mnie paneli nie widać mam poli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.02.2020 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Nie, to cena przy płatności gotówkowej, a cena wynika z montażu na dachu płaskim Ciekawe to na płaskim drożej? Ciekawe dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.02.2020 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Ciekawe to na płaskim drożej? Ciekawe dlaczego Trójkąty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts