kulibob 25.02.2020 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Jedno z bzdetnych pytań redukcja CO2? Ile kg za kWh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 25.02.2020 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 z mniejszej instalacji czytam co widzę:Total Energy: 4,76MWhTrees Planted: 13.03 treesCarbon Offset: 4.75 tonWychodzi mi 1t za 1MWh (ale to tzw. Ofset węglowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.02.2020 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Bo instalator wklepał 0,53kg wole to zweryfikować generalnia ma to w d. Ale jak licznik jest to niech liczy poprawnie CO2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.02.2020 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 https://systemy-fotowoltaika.pl/panele-sloneczne-redukcja-zanieczyszczenia-powietrza/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 25.02.2020 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 (edytowane) Jedno z bzdetnych pytań redukcja CO2? Ile kg za kWh? według pvmonitor'a produkcja prądu 10350kWh , redukcja emisji CO2 8021kg Na głównej stronie podają też redukcję SO2 oraz NOx https://pvmonitor.pl/#oportalu Edytowane 25 Lutego 2020 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvrulez 25.02.2020 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Podzieli się ktoś opinią nt firmy Hanplast i paneli PV ichniej produkcji? Chodzi o panele SW PREMIUM PLUS (HJT) w technologii smart wire. Niewiele droższe od Ja Solar czy Q Cells a produkowane w Bydgoszcz a nie w królestwie koronawirusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 25.02.2020 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 a użytkownik pvRULEZ nie wie co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 25.02.2020 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Podzieli się ktoś opinią nt firmy Hanplast i paneli PV ichniej produkcji? Chodzi o panele SW PREMIUM PLUS (HJT) w technologii smart wire. Niewiele droższe od Ja Solar czy Q Cells a produkowane w Bydgoszcz a nie w królestwie koronawirusa a ogniwa skąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpiter79 25.02.2020 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 @bpiter - zapomniałeś dodać, że mało kto wierzył, że te się uda. A trzeba było wydać 200zł na audytora (czy jakoś tak) Ludzie nie byli skłonni wydawać takiej ogromnej kwoty bez gwarancji powodzenia i z tego co się orientuję, to wszyscy co złożyli wnioski w tym kwietniu 2018r. to dostali grant. Teraz jest nabór uzupełniający, bo trochę środków zostało, ale teraz to skorzysta tylko kilka osób.... Nie zgodzę się. Pamiętam 2 lata temu, jak ogłosili warunki grantu, to ludzie chodzili i kręcili nosami, że kasę trzeba wyłożyć na audytora, a nie ma gwarancji że cokolwiek będzie...a były następujące opcje - 1- Kocioł na Pellet, 2- PC do CWU i 3-PV. Można też było je łączyć....I jeszcze kasy zostało, bo tak mało wniosków zostało złożonych... Tak, masz rację. Pod ten projekt audyt kosztował mnie 50zł. Tylko tyle, bo miałem już gotowy audyt pod inną dotację. Audytor zmienił tylko nazwę projektu. Ile by nie było - opłacało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 25.02.2020 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 a ogniwa skąd ? W Bydgoszczy przyklejają polskie naklejki a panele z Chin jak wszystko. Miałbyś zapłacić polakowi za robotę + związki zawodowe + podatki to panel kosztował by 1800 PLN. Zupełnie jak Wungiel wydobycie kosztuje 300 PLN a palacze płacą po 1000 PLN bo im podwyżki się należą. Idź u prywaciarza po podwyżkę i 13, 14 pensję i aby Ci sprezentował 8t wungla na zimę w postacie deputatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvrulez 26.02.2020 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 Bardzo ciekawa teoria. Która to chińska firma jest w stanie wyprodukować panel w technoligii smart wire oraz hjt? Pytam bo nie słyszałem jeszcze o takowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvrulez 26.02.2020 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 Czytałem że Rec Alpha jest produkowana właśnie w trchnologii smart wire i hjt. Wygląda na to że te panele Hanplasta nie takie złe. Szkoda tylko że mają moc max 315W. Ale jak to mawiają cena czyni cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 26.02.2020 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 Bardzo ciekawa teoria. Która to chińska firma jest w stanie wyprodukować panel w technoligii smart wire oraz hjt? Pytam bo nie słyszałem jeszcze o takowej. A którą Polską firmę stać na kupienie "HOW TO" od bliżej nieokreślonego producenta, który co ciekawe sam tych technologii nie wykorzystuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvrulez 26.02.2020 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 Postanowiłem jednak sprawdzić jak będzie się sprawowała ta technologia na dachu mojego domu. Chinolom dziękuję ale nie skorzystam z ich oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 26.02.2020 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 Cholera zostaniesz bez inwertera wszystkie półprodukty ściągane z Chin:/ Albo będziesz musiał kupić polskiego pożal się Boże Elnixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvrulez 26.02.2020 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 Cholerny inwerter będzie niestety chiński. Po odkażeniu będzie można montować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matahari89 26.02.2020 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 Postanowiłem jednak sprawdzić jak będzie się sprawowała ta technologia na dachu mojego domu. Chinolom dziękuję ale nie skorzystam z ich oferty. Jakiej firmy te panele wybrałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvrulez 26.02.2020 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 Jakiej firmy te panele wybrałeś ? Hanplast SW Premium Plus 315W Tutaj możesz zobaczyć - rama kolor czarny: http://hanplast.energy/panele-fotowoltaiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.02.2020 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 Postanowiłem jednak sprawdzić jak będzie się sprawowała ta technologia na dachu mojego domu. Chinolom dziękuję ale nie skorzystam z ich oferty. A Meyer Burger gdzie produkuje wafle/ogniwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 26.02.2020 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 (edytowane) Przecież pisałem że mam to w d... ale jesli jest jakiś icznik to niech liczy poprawnie. .Niech liczy dobrze a ja poprawny wynik zignoruje. Dostrzegam pewną niespójność w tej filozofii. Ty masz froniusa? Te 0,53 to domyślne ustawienie solarweb'a. Niczego instalator nie wsklepywał. U mnie tyle samo. Wot, w cywilizowanych krajach jest lepiej niż u nas Edytowane 26 Lutego 2020 przez Jastrząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts