Omega_WS 21.04.2020 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Załatwiał ktoś może ostatnio sprawy z Tauronem ? Wymienili mi licznik, przysłali aneks do umowy kompleksowej ale w eBoku mam pakiet nieaktywna umowa, w aplikacji Mój Tauron to samo. Wcześniejsze prognozowane faktury mam rozliczone odczytem przy wymianie licznika. Znajomemu w apce pokazuje fajnie ile oddał a ile zużył. Mam czekać do pierwszego zdalnego odczytu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.04.2020 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Załatwiał ktoś może ostatnio sprawy z Tauronem ? Wymienili mi licznik, przysłali aneks do umowy kompleksowej ale w eBoku mam pakiet nieaktywna umowa, w aplikacji Mój Tauron to samo. Wcześniejsze prognozowane faktury mam rozliczone odczytem przy wymianie licznika. Znajomemu w apce pokazuje fajnie ile oddał a ile zużył. Mam czekać do pierwszego zdalnego odczytu ? Trzeba wprowadzić nowy numer klienta, który został nadany po podpisaniu umowy prosumenckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omega_WS 21.04.2020 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 To może jeszcze coś przyślą bo w aneksie nowego numeru nie ma. Dostałem tylko takie info na meila: Dzień dobry,uprzejmie informujemy, że po wymianie licznika na dwukierunkowy zostanie dokonane rozliczenie końcowe dotychczasowego płatnika 72310375 i nadany nowy nr płatnika (3xxxxxxx) dla umowy na mikroinstalację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpiter79 21.04.2020 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 To może jeszcze coś przyślą bo w aneksie nowego numeru nie ma. Dostałem tylko takie info na meila: Dzień dobry, uprzejmie informujemy, że po wymianie licznika na dwukierunkowy zostanie dokonane rozliczenie końcowe dotychczasowego płatnika 72310375 i nadany nowy nr płatnika (3xxxxxxx) dla umowy na mikroinstalację. Trochę poczekasz.. Ja zakładałem instalacje w połowie grudnia i dalej się z nimi przepycham. Możesz zadzwonić na infolinię, to powinni ci podać nowy numer. Ja tak zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omega_WS 23.04.2020 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Dobra. Wyskoczył mi nowy numer płatnika do wyboru w eBoku. Ale apka w telefonie dalej nic nie pokazuje, bo stary numer jest ustawiony jago główny punkt poboru i nie mogę go skasować a w apce nie mam możliwości wyboru Trochę upośledzony ten system ma Tauron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpiter79 23.04.2020 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Daj "wyloguj" i daj "utwórz konto" podając nowy numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omega_WS 23.04.2020 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Ale musze to zrobić z innym emailem niż obecny co moim zdaniem jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 23.04.2020 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 No i instalacja zamontowana 28 paneli qcells 355w każdy co daje łącznie 9,94kwp i inverter sofar 8.8. Papiery złożone i czekam teraz na licznik, mam nadzieję że szybko podłączą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.04.2020 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 No i instalacja zamontowana 28 paneli qcells 355w każdy co daje łącznie 9,94kwp i inverter sofar 8.8. Papiery złożone i czekam teraz na licznik, mam nadzieję że szybko podłączą. Ile za to szaleństwo Majki Skowron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 24.04.2020 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Ile za to szaleństwo Majki Skowron? Wyszło 44tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.04.2020 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Wyszło 44tys czyli po odliczeniach ok 32300. A ile płacisz rocznie za prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 24.04.2020 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 czyli po odliczeniach ok 32300. A ile płacisz rocznie za prąd? Rocznie wychodziło ok 3800 zł, ale miałem umowę z gwarancją ceny na 3 lata, teraz pewnie byłoby drozej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rcicho 24.04.2020 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Czy na instalacje fotovoltaiczną wolonostojącą (ok 4,6kw) na ogrodzie na stelażu potrzebne jest zezwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 24.04.2020 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Wyszło 44tys Jak patrze na te ceny to aż mi się coś robi. Dla porównania moja instalacja na tym samym inwerterze, ilość paneli ta sama, jedynie 1,1kW mniej w mocy, montaż na dachówce. Wyniosła mnie jakieś 40% tej sumy. Oczywiście montaż we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 24.04.2020 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 No i instalacja zamontowana 28 paneli qcells 355w każdy co daje łącznie 9,94kwp i inverter sofar 8.8. Papiery złożone i czekam teraz na licznik, mam nadzieję że szybko podłączą. Dzisiaj mi wymienili licznik [Tauron] po 3 tygodniach od zgłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 24.04.2020 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Jak patrze na te ceny to aż mi się coś robi. Dla porównania moja instalacja na tym samym inwerterze, ilość paneli ta sama, jedynie 1,1kW mniej w mocy, montaż na dachówce. Wyniosła mnie jakieś 40% tej sumy. Oczywiście montaż we własnym zakresie. No tak, ja nie miałem czasu i możliwości zamontowania samemu, więc musiałem zlecić firmie, a niestety tak sobie liczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 24.04.2020 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Jak patrze na te ceny to aż mi się coś robi. Dla porównania moja instalacja na tym samym inwerterze, ilość paneli ta sama, jedynie 1,1kW mniej w mocy, montaż na dachówce. Wyniosła mnie jakieś 40% tej sumy. Oczywiście montaż we własnym zakresie. Skoro potrafisz to może powinieneś robić to dla innych zawodowo - 1-2 dni montażu za 10 tys zł a drugie 10 tys zł oszczędza klient - rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 24.04.2020 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Skoro potrafisz to może powinieneś robić to dla innych zawodowo - 1-2 dni montażu za 10 tys zł a drugie 10 tys zł oszczędza klient - rewelacja. Nie jest to zły pomysł ale wole jednak to traktować hobbystycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 24.04.2020 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 No tak, ja nie miałem czasu i możliwości zamontowania samemu, więc musiałem zlecić firmie, a niestety tak sobie liczą. A co do czasu to bez przesady całość zajęła mi dokładnie 44h z czego tylko 10h robiłem w dwie osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 24.04.2020 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts