Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ma ktoś panele fotowoltaiczne? Proszę o opinie.

Kolores

Recommended Posts

• Odpowiedzi 21,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Siemka. Zastanawiam się nad FV i przeczytałem już mnóstwo informacji na ten temat ale znacie w Warszawie jakieś sklepy z fotowoltaiką? Chodzi mi o to, że chciałbym jeszcze przyjść i porozmawiać z kimś kto się zajmuje tym na codzień. Mam wrażenie, że jest mnóśtwo firm gdzie można zadzwonić, wypytać mailowo itd. ale brakuje trochę takich 'sklepów' gdzie po prostu można wejść, obejrzeć i pogadać. Czy to moje mylne wrażenie?

Mam wrażenie, że jest mnóśtwo firm gdzie można zadzwonić, wypytać mailowo itd. ale brakuje trochę takich 'sklepów' gdzie po prostu można wejść, obejrzeć i pogadać. Czy to moje mylne wrażenie?

Przyznam się , że nie widziałem sklepu z FV - to nie Biedronka aby można było sobie popatrzeć bo nikt w ten sposób tego nie kupuje.

Możesz udać się do hurtowni albo salonu z urządzeniami energii odnawialnej - Firmowych salonów Buderus -a, Vallant -a, Junkers -a tam mają pojedyncze elementy do popatrzenia i może ktoś z Tobą porozmawia.

Pozdrawiam

Zawsze widzę pochlebne komentarze o tych firmach więc aż się zdziwiłam. A można zapytać co konkretnie się wydarzyło? Szukam obecnie firmy do założenia PV więc chcę wziąć wszystko pod uwagę.

Widocznie jesteś spamerką i pytałaś się samej siebie, u mnie te firmy zniszczyły dach i były źródłem ogromnych problemów szczerze nie polecam.

Zawsze widzę pochlebne komentarze o tych firmach więc aż się zdziwiłam. A można zapytać co konkretnie się wydarzyło? Szukam obecnie firmy do założenia PV więc chcę wziąć wszystko pod uwagę.

Odkładając na bok wątpliwości co do twoich intencji i twojej osoby, sugeruję bardzo mocno zastanowić się nad tymi firmami. Wbrew pozorom nie ma sensownych komentarzy/opinii o tych firmach, większość (jak nie wszystkie) to żenujący psudo marketing. Ciężko znaleźć jakąkolwiek wartościową opinię czy nawet zwykły kontakt. Źle to wróży na przyszłość. Firmy nie wzbudzają zaufania. Po 3 latach działalności ciężko znaleźć coś o tych firmach w google. Omijałbym te firmy z daleka i mam wrażenie, że nie ja jeden. No ale zawsze można zaryzykować i pozwolić firmom uczyć się na swoich dachach. Ja bym się nie odważył na podstawie tego co widzę. No ale jak to mówią, nie mój cyrk, nie moje małpy.

PS. każda firma bez wyjątku po kilku latach działalności ma za sobą wtopy. Każda. Różnią się tym, czy wychodzą z twarzą z takich sytuacji. A tu patrzcie, wjeżdżają cali na biało, nigdy nie popełnili błędu, wszyscy cali w skowronkach... Ewenement na skalę krajową. Ba, światową. To była ironia, jakby ktoś nie załapał.