_Grisza_ 21.08.2020 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Ten obrazek mówi sam za siebie. Dziękuję za występy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.08.2020 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Widocznie jesteś spamerką i pytałaś się samej siebie, u mnie te firmy zniszczyły dach i były źródłem ogromnych problemów szczerze nie polecam. Obydwie zniszczyły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 21.08.2020 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Poniżej siedziba tej firmy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Loret 21.08.2020 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Ten obrazek mówi sam za siebie. Dziękuję za występy. Tym bym sie nie sugerowal. Mniejsze firmy standardowo gdy zaczynaja maja najmniejszy dopuszczalny kapital zakladowy. A potem .... czasem tak zostaje mimo, ze spolka sie rozrosla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.08.2020 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Obydwie zniszczyły ? no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 21.08.2020 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 (edytowane) Podczas montażu PV zniszczyły? Jak to się zakończyło? Opisywałeś gdzieś? Szczerze - to jedna z przyczyn, która wciąż odwodzi mnie od PV... No serio? Ty tak na poważnie? Proponowałbym czytać między wierszami. Albo kontekst brać pod uwagę. To jest jak z 5G. Jak słyszę przeciwników, to za każdym razem mówię pod nosem: WSZYSCY ZGINIEMY! No bo jak inaczej przemówić do osoby, która nie walczy z LTE i 3G, ale już 5G kojarzy jej się ze śmiercią. WTF? Jak ktoś jest uprzedzony do danej rzeczy/technologii (nieważne czy PV, 5G) to ma to w 99,9% przypadków mało wspólnego z prawdziwymi problemami, a bardziej wewnętrznym przekonaniem. Kiedyś tak reagowali na samochody, pierwsze telefony komórkowe, itd. I tak jak bierzesz partaczy, to niezależnie, czy piszemy o PV, czy budowie domu, hydraulice, kafelkach to zawsze dostaniesz po tyłku. Sensowna firma zawsze uprzedza, że jakieś dachówki mogą ulec zniszczeniu - i zawsze pytają o zapas. Czym się różni hydraulik, który spieprzy odpływ liniowy i spowoduje gigantyczne szkody, albo wadliwie zrobi podłogówkę od instalatora, który schrzani montaż PV? Dla mnie kompletnie niczym. A wracając do tematu, tamte firmy omijałbym z daleka. Akurat tu ryzyko jest spore. Tym bym sie nie sugerowal. Mniejsze firmy standardowo gdy zaczynaja maja najmniejszy dopuszczalny kapital zakladowy. A potem .... czasem tak zostaje mimo, ze spolka sie rozrosla... Datą rejestracji też byś się nie sugerował? Wiem, że każdy kiedyś zaczynał, ale... żałosny marketing + brak widocznej strony z kontaktem na pierwszej stronie googla nie wróży dobrze. Jacy tam pracują specjaliści? Świeżo po szkoleniach czy z łapanki? Naprawdę nie bierzesz tego pod uwagę? Edytowane 21 Sierpnia 2020 przez mitch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 21.08.2020 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 No serio? Ty tak na poważnie? Proponowałbym czytać między wierszami. Albo kontekst brać pod uwagę. Akurat przeczytałem tylko ostatni post gawla - nie śledzę wątku każdej minuty dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 21.08.2020 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Jeśli to było á propos mojego posta, to ja zapytanie wysłałam i byłam po wstępnych rozmowach, ale firma wycofała się przed ofertą ze względu na karpiówkę właśnie. Dlatego pytam na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Loret 21.08.2020 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 (edytowane) Datą rejestracji też byś się nie sugerował? Wiem, że każdy kiedyś zaczynał, ale... żałosny marketing + brak widocznej strony z kontaktem na pierwszej stronie googla nie wróży dobrze. Przepraszam, mialem na mysli tylko i wylacznie wysokosc kapitalu zakladowego. Po prostu zdarza mi sie wspolpracowac od kilku lat z firma o kapitale zakladowym 50kPLN i rocznych obrotach mierzonych liczbami 6-cyfrowymi (i nie chodzi o forinty ani ruble transferowe)... Edytowane 21 Sierpnia 2020 przez Maciej Loret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oloksyk 21.08.2020 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Panowie co myślicie o tych ofertach? Instalacja dla znajomego. Instalacja tylko na jednej połaci - południowej. 1. Panele EGE 310-60 310 Wp BF M - 16 szt + Falownik SolarEdge + mikrofalowniki; instalacja 4,96 kW; cena 22 170 zł2. Panele Longi LR4-72HPH-445M - 12 szt + Falownik SolarEdge + mikrofalowniki; instalacja 5,34 kW; cena 23 580 zł3. Panele Sharp 395 Wp - 13 szt + falownik Huawei 5,5; instalacja 5,14 kW; cena 24 400 zł4. Panele LONGI LR6-60OPH 350 - 15 szt + falownik Huawei 5,5; instalacja 5,25 kW; cena 23 190 zł Co myślicie o tych ofertach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 21.08.2020 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Po kiego wafla robisz na SolarEdge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.08.2020 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Po kiego wafla robisz na SolarEdge? Bo brzmi krótko i zajebiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oloksyk 21.08.2020 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Takie dostał oferty:PA co myślicie o panelach Sharp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 21.08.2020 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Tym bym sie nie sugerowal. Mniejsze firmy standardowo gdy zaczynaja maja najmniejszy dopuszczalny kapital zakladowy. A potem .... czasem tak zostaje mimo, ze spolka sie rozrosla... No wiadomo każdy kiedyś musi zacząć, jednak firma założona 2 miesiące temu, zajmujące się handlem i naprawą aut i nagle ma masę zadowolonych klientów PV którzy ochoczo zakładają konta na FM i spamują - jak dla mnie to jakiś mega wał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppred 21.08.2020 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 [quote=oloksyk;79655241. Panele EGE 310-60 310 Wp BF M - 16 szt + Falownik SolarEdge + mikrofalowniki; instalacja 4,96 kW; cena 22 170 zł2. Panele Longi LR4-72HPH-445M - 12 szt + Falownik SolarEdge + mikrofalowniki; instalacja 5,34 kW; cena 23 580 złCo myślicie o tych ofertach?Przy 2. możesz mieć problemy z gwarancję na falownik - poniżej minimalnej długości stringu (16 paneli dla optymizerów P370 i 13 dla P404) wg https://keno-energy.com/wycena/pdf/Optymizery%20mocy%20SolarEdge%20P300-P500%20PL.pdfZapytaj się o rodzaj "mikrofalowników", jak w pkt 2. podają P370, to nie daj im robić nic na SE, bo nie mają pojęcia co czynią.Poza tym 445W przekracza maksymalną moc nawet P404. (400W) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.08.2020 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Takie dostał oferty:P A co myślicie o panelach Sharp? I w tych ofertach z SE ujęte były "mikrofalowniki" ? Jeśli tak, to odpuść tę firmę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.08.2020 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Za odpowiednim wynagrodzeniem będę naganniaczem . Czekam na ofert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 21.08.2020 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Ja bez trybu Ja pierdziu te ludki to jakieś lenie patentowane. [...].... wszystko na gotowo... To się nazywa cywilizacja i dostatek. Tym się różnią narody bogate od biednych. Po kiego wafla robisz na SolarEdge? Bo się nie zna i szuka info w necie. To forum jest w necie, to dobre miejsce więc pytający dobrze robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 21.08.2020 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 (edytowane) A ten wątek to jest po to abyśmy pogadali o pierdołach czy coś wnosi do tematu PV? Bo jeśli nie to ja bez trybu chciałbym zapytać gdzie kupię dobry bimber bo dostałem kilka ofert ale żadna nie była z Podlasia zależy mi żeby grzałki w destylatorach były zasilane z OZE i najlepiej aby był certyfikat pochodzenia energii. Nie wiem może ja głupi jestem ale jak kupowałem klimatyzację poszukałem co oferuje jedna a co dziesiątki kolejnych. Jak budowałem dom to wiedziałem co to jest rekuperacja jak ją założyć, wiedziałem że chce dobre ciepłe okna z ciepłym montażem i też wiedziałem co to jest ten ciepły montaż. Jak w samochodzie stuka coś w silniku to nie sprawdzam czy wszystkie żarówki są sprawne! Edytowane 21 Sierpnia 2020 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 21.08.2020 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Kolega parę postów wyżej nie pytał o bimber czy meble ogrodowe tylko o panele FV, więc w temacie. Na pytanie dostał odpowiedź po cholerę XYZ jak dla mnie pytanie było z sensem odpowiedź bez. A ja wiedziałem co to rekuperacja, z czego się składa, jak funkcjonuje ale za cholerę bym jej sam nie złożył od A do Z.Jeszcze ktoś inny chce to zlecić firmie, która się tym zajmuje. Ten ktoś nie musi się uczyć budowlanki, bo zarabia na życie inaczej. Ja np. nie potrafię pojąc jak ktoś nie może tej prostej rzeczy zrozumieć. Mi jak coś stuka w silniku to też nie sprawdzam żarówek, silnika w sumie też nie sprawdzam, umawiam wizytę u mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts