JacekRze 26.09.2020 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 planowałem założenie drugiej instalacji PV na gruncie - na dachu już brak miejsca. teraz mam nowy pomysł - mam dwa auta, ale w garażu miejsce tylko na jedno. Postawię lekką wiatę na auto, a na dachu złożę panele - ma ktoś z Was takie rozwiązanie? nie będzie problemów z odbiorem takiej instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.09.2020 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 planowałem założenie drugiej instalacji PV na gruncie - na dachu już brak miejsca. teraz mam nowy pomysł - mam dwa auta, ale w garażu miejsce tylko na jedno. Postawię lekką wiatę na auto, a na dachu złożę panele - ma ktoś z Was takie rozwiązanie? nie będzie problemów z odbiorem takiej instalacji? Też tak planuję ale jak córka zrobi pj, nie ma z tym problemu moze załapiemy się na kolejną edycję programu twój prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miecio 301 26.09.2020 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 planowałem założenie drugiej instalacji PV na gruncie - na dachu już brak miejsca. teraz mam nowy pomysł - mam dwa auta, ale w garażu miejsce tylko na jedno. Postawię lekką wiatę na auto, a na dachu złożę panele - ma ktoś z Was takie rozwiązanie? nie będzie problemów z odbiorem takiej instalacji? Jezeli taka instalacja będzie wykonana zgodnie ze sztuką a zgłaszając przedstawisz odpowiednie certyfikaty to problemów żadnych nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miecio 301 26.09.2020 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 Też tak planuję ale jak córka zrobi pj, nie ma z tym problemu moze załapiemy się na kolejną edycję programu twój prąd. Może nie kolejna a całkiem nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.09.2020 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 Może nie kolejna a całkiem nowa jaka tam by nie była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 26.09.2020 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 (edytowane) Optymalne to jest wtedy, gdy jest niezbyt droga i pokrywa 100 % zapotrzebowania. Zgadzam się, że "przepłacona" z 100 % pokrycia na EE to nie jest dobry wybór. Ale tak się nieda ponieważ przy 100% koszta kWh drastycznie spada i zwrot się mocno wydłuża wręcz już ryzykownie wydłuża Edytowane 26 Września 2020 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 26.09.2020 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 Ale tak się nieda ponieważ przy 100% koszta kWh drastycznie spada i zwrot się mocno wydłuża wręcz już ryzykownie wydłuża dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Loret 27.09.2020 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 (edytowane) [...]Połowa zakładających instalacje nie potrafi nawet odczytać składowych faktury za prąd, nie ma pojęcia o cenie jaką płaci za kwh ale z lekką ręką wydają >5000 za kwp Pewnie dlatego, że nie płacą za prąd ani nie słyszeli o "kwp" ... Ale tak się nieda ponieważ przy 100% koszta kWh drastycznie spada i zwrot się mocno wydłuża wręcz już ryzykownie wydłuża I co z tego? W niektórych przypadkach instalacja nawet jeśli podziała jeden dzień, to zarobi kilkanaście złotych a gdyby zamiast instalacji kupić kolejne futro, szmaty, buty, torebki, kolejny raz pomalować łazienkę albo zafundować sobie operację plastyczną albo kosmetyczkę to strata jest 100% od momentu wydania pieniążków ... Edytowane 27 Września 2020 przez Maciej Loret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 27.09.2020 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Ale tak się nieda ponieważ przy 100% koszta kWh drastycznie spada i zwrot się mocno wydłuża wręcz już ryzykownie wydłuża To prawda, że się wydłuża - w moim przypadku z 3 lat prawdopodobnie aż do pięciu. Ale jest to dla mnie akceptowalne. Co więcej - w magazynach zebrała się już spora "górka" i prawdopodobnie syn też będzie od czasu do czasu doładowywał z tego swoją hybrydę wtedy gdy przyjedzie w gości lub coś pogrzebać w swoich zabawkach elektronicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monioborys 27.09.2020 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 (edytowane) Reklama Edytowane 27 Września 2020 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 27.09.2020 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 (edytowane) planowałem założenie drugiej instalacji PV na gruncie - na dachu już brak miejsca. teraz mam nowy pomysł - mam dwa auta, ale w garażu miejsce tylko na jedno. Postawię lekką wiatę na auto, a na dachu złożę panele - ma ktoś z Was takie rozwiązanie? nie będzie problemów z odbiorem takiej instalacji? Kolega bobrow w zeszłym roku tak właśnie zrobił. Dach z samych paneli. Edytowane 27 Września 2020 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 27.09.2020 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 planowałem założenie drugiej instalacji PV na gruncie - na dachu już brak miejsca. teraz mam nowy pomysł - mam dwa auta, ale w garażu miejsce tylko na jedno. Postawię lekką wiatę na auto, a na dachu złożę panele - ma ktoś z Was takie rozwiązanie? nie będzie problemów z odbiorem takiej instalacji? W sobotę odpaliłem taką wiatę u szwagra, stanowisko na dwa samochody wymiary 7x5m, weszło 20paneli w sumie 6,5kW. Bardzo fajne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 27.09.2020 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 W poście #16612 jest podsumowanie mojej wiatki PV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.09.2020 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Reklama Gdyby firma chciała bym ich promował z chęcią to uczynię za odpowiednim wynagrodzeniem jestem bardziej wiarygodny niż ktoś z jednym postem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.09.2020 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 I co z tego? W niektórych przypadkach instalacja nawet jeśli podziała jeden dzień, to zarobi kilkanaście złotych a gdyby zamiast instalacji kupić kolejne futro, szmaty, buty, torebki, kolejny raz pomalować łazienkę albo zafundować sobie operację plastyczną albo kosmetyczkę to strata jest 100% od momentu wydania pieniążków ... Ale jeśli kupiłeś kilka uncji złota kila lat temu teraz jest pozdajesz to jesteś do przodu. Maksymalnie skracając czas zwrotu ponosisz mniejsze ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.09.2020 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 . A tak to wyszło tj PV +wiata : [ATTACH=CONFIG]446130[/ATTACH] Na tej wiacie masz 32x LONGi 310 Wp? Wygląda jak by było tylko 2 x 8 = 16 paneli. Czy to jest złudzenie optyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 27.09.2020 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Na tej wiacie masz 32x LONGi 310 Wp? Wygląda jak by było tylko 2 x 8 = 16 paneli. Czy to jest złudzenie optyczne? Złudzenie-8szt x 4 rzędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 27.09.2020 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 A tak to wygląda. Uprzedzając komentarze C-360 z przyczepą robiło za rusztowanie, bo pod wiatą ma co parkować. Aha no i jak ktoś szuka podobnego rozwiązania w woj.mazowieckim to zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekRze 27.09.2020 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 bobrow - wiata super. też coś takiego właśnie planuję - ale na jedno auto. czy dobrze widzę, że nie masz nic pod panelami? konstrukcję robiłeś sam, czy zamówiłeś gotową? cena instalacji na longi wypas. również sam montowałeś i spinałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.09.2020 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Złudzenie-8szt x 4 rzędy Tak jest To nie są Half-Cut. Każdy moduł ma 6x10 ogniw. Teraz pasuje Wiata jest solidnie wykonana i super wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts