rafaln1 08.08.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam wszystkich i przepraszam jeśli zakładam temat w złym dziale lub już poruszany.Szukałem ale nie znalazłem. Planuję wybudować balkon drewniany.Wysokość na podłożem jakieś 3 metry, długość 3 metry, szerokość jakieś 1.3 metra.Balkon zamocowany ma być z jednej strony do ściany budynku, z drugiej natomiast spoczywać ma na drewnianych słupach zamocowanych do betonowych fundamentów.Studiowałem prawo budowlane ale niestety nie wiem czy na budowę takiego balkonu potrzebował będę pozwolenia na budowę czy wystarczy zgłoszenie.Bardzo proszę o nakierowanie mnie na właściwą drogę prawną.Z góry dziękujerafaln1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 08.08.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 pozwolenie na budowę bedzie konieczne, jakby nie patrzeć jest to element konstrukcyjny budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 08.08.2010 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Dzięki za podpowiedź.Czy możesz wskazać na to odpowiedni paragraf Prawa Budowlanego?Czy zamocowanie do ściany belki drewnianej za pomocą śrub powoduje, że balkon staje się konstrukcją budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts