fly07 09.08.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 W najbliższym czasie przeprowadzam się do większego M. Całe mieszkanie jest po remoncie /4 lata temu/ - gładź i farba na ścianach w stanie idealnym, nie znalazłem niczego podejrzanego, trzyma się doskonale. Użyta farba to prawdopodobnie Beckers lub Tikkurila. Jednak kuchnię i łazienkę wypadałoby odświeżyć a w jednym pokoju chcę zmienić kolor. Czy muszę zdzierać starą farbę /intensywne kolory/ i malować od początku czy można jakoś prościej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszR 11.08.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 zalezy jak bardzo chcesz zmienic kolor.. a wlasciwie jego jasnosc... zdzierac to chyba troche bez sensu.. jasny podklad i 2-3 warstwy nowego koloru powinny wystarczyc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_kozak 11.08.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 (edytowane) U mnie rodzina na urlopie i "odnawiam" właśnie przedpokój. 4 lata temu malowałem Duluxem Once (dziś już takich farb nie ma). Kolor "Magia mango". Z aktualnej palety Duluxa dobrałem "Plantacja mango". Ścianę przetarłem gąbką z wodą (można dodać trochę szarego mydła). Mój dziadek zawsze mył ściany pędzlem – ławkowcem.Widzę, że aktualnie kładziony kolor jest minimalnie jaśniejszy - ale jedna warstwa powinna wystarczyć. Jak będziesz zmieniał kolor - z ciemnego na jasny - wydaje mi się, że po prostu będziesz musiał jechać dwa (max. 3 razy). Edytowane 11 Sierpnia 2010 przez _kozak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts