lilan 09.08.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Pytanie dotyczy koloru drzwi, schodów i mebli (szczególnie kuchennych) i stylu w jakim takie wnętrze powinno być utrzymane, żeby wyglądało sensownie. Otóż zamarzyła mi się grafitowa Arkesia w polerze i zamówiłam ją do kuchni, holu i wiatrołapu. W kuchni jest już na ścianie Hanabi bianco. Doradźcie proszę jak poskładać to w całość i co z resztą podłogi. Grafitowe płytki będą sąsiadować z podłogą salonu i schodami wewnętrznymi. Inspiracje mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.08.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Daj jakieś linki do tego, co kupiłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiaczek14 31.08.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Mi się podobają takie drzwi http://www.roomdesign.pl/prezentacje/entra/1.jpg Polecam zajrzeć na RoomDesign.pl Znajdziesz tam najlepsze nowinki o kolorystyce i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 04.09.2010 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 (edytowane) Misiaczek14 - dziękuję za inspirację kolorystyczną. Powinnam uściślić o co mi biega. Zastanawiam się czy do polerowanego gresu będą pasowały proste meble dębowe [fronty a'la ekran] o wybarwieniu, które nie będzie gryzło się z kolorem stołu i krzeseł w jadalni oraz drzwiami (po głowie chodzi mi bielony dąb lub orzech). A może lepsza będzie kuchnia biała na wysoki połysk - tylko czy do tak nowoczesnej kuchni będą dobrze wyglądały płytki, które już są na ścianie i co wtedy z resztą (jadalnia, drzwi). Tak teraz wygląda to pomieszczenie:http://img840.imageshack.us/img840/7666/sdc15102.jpgOgólnie podobają mi się wnętrza proste, ale nie tradycyjne i nie laboratoria. Jeśli macie jakieś pomysły to doradźcie, proszę. Więcej zdjęć w moim dzienniku. Edytowane 17 Września 2010 przez lilan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 06.09.2010 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Żadna dobra dusza mnie nie poratuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 09.09.2010 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Lilan, why??? Czemu do nowoczesnej w formie podłogi ułożyłaś ją w karo? Kuchnia biała - nie do beżowych płytek na ścianie.Kuchnia dębowa - tak, pod warunkiem, że: drzwi nie będą orzechowe, meble w jadalni masz lub będziesz mieć dębowe/niedrewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 11.09.2010 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Witaj joliska Lilan, why??? Czemu do nowoczesnej w formie podłogi ułożyłaś ją w karo? Z czystej nieświadomości. Czytałam gdzieś tutaj, że karo w nowoczesnych wnętrzach jest "be", ale dałam się na nie namówić płytkarzowi, bo przytaczał sensowne argumenty, np. "taki układ optycznie poszerzy pomieszczenie", a ja super sterylnej kuchni nie widziałam u siebie. Teraz już musztarda po obiedzie, chociaż aż tak bardzo mi to nie przeszkadza. Pytanie tylko jak pogodzić podłogę ze ścianą? Kuchnia biała - nie do beżowych płytek na ścianie. Kuchnia dębowa - tak, pod warunkiem, że: drzwi nie będą orzechowe, meble w jadalni masz lub będziesz mieć dębowe/niedrewniane. Rozumiem, że biała kuchnia odpada. Mebli jeszcze nie mam, dlatego ważne są dla mnie wszelkie sugestie. Takie meble spodobały mi się u znajomych, ale nie chcę ich wiernie kopiować i nawet nie wiem, czy coś podobnego mogłabym sobie zafundować: http://img215.imageshack.us/img215/6765/sdc14931.jpg Te meble sąsiadują z podłogą dąb palony, drzwi są sosnowe, wybarwiane na podobny kolor ( nie wiem czy nie orzech właśnie). Tak wyglądają drzwi i podłoga: http://img33.imageshack.us/img33/4742/sdc14929.jpg Co do mebli w jadalni i w salonie rozumiem, że chodzi o fornir w tym kolorze? A co z kanapą? Docelowo miała być grafitowa/szara. Nie chcę białej/ecru - wszyscy nasi znajomi mają białe kanapy lub narożniki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.09.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Pogubiłam się: u znajomych ta podłoga dąb palony i drzwi bejcowane czy u Was? Argument z kolorem kanapy słaby Ale jeśli chcesz szarą/grafitową z przyczyn niezależnych od znajomych, to ok - do dębu będzie ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 11.09.2010 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Dąb palony i drzwi bejcowane u znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 11.09.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 A u Was dopiero do wybrania, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 11.09.2010 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Tak, u nas dopiero do wybrania: meble; drzwi; kolor i forma schodów sąsiadujących z podłogą w salonie i holu; kolor ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.09.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 moim zdaniem meble białe pasują, bo ten beż jest taki bardziej szary niż beżowy, warunek blaty ciemne. dębowe fronty też pasują. Jedyne czego bym nie dawała to białych mebli na wysoki połysk, bo juz wszystko w tej kuchni się błyszczy....co za dużo to niezdrowo. A co do karo - no cóż, stało się dobrze, ze nie zrobiłaś dywanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DxHxS 11.09.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Na pewno meble powinny być matowe. Orzech super -tyle ze teraz w kazdym domu gosci...Biale beda ladnie ale bedzie zimno. Ja mym zrobila Amazouke i ściany w kolorze szaro-niebieskim;) ale to dla "zuchwałych":) pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 11.09.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 moim zdaniem meble białe pasują, bo ten beż jest taki bardziej szary niż beżowy, warunek blaty ciemne. dębowe fronty też pasują. Jedyne czego bym nie dawała to białych mebli na wysoki połysk, bo juz wszystko w tej kuchni się błyszczy....co za dużo to niezdrowo. A co do karo - no cóż, stało się dobrze, ze nie zrobiłaś dywanika I ja się zgadzam w całej rozciągłości Pewnie dlatego, że u siebie instynktownie udało mi się właśnie takie zestawienie popenić - z tym, że podłoge tez mam beżową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 14.09.2010 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Dzięki za dobre rady - tego mi było trzeba:) Gdybyście w swoich galeriach inspiracji miały coś ciekawego, to wrzucajcie - chętnie zobaczę jak to widzicie:) Kolor ścian ma być zbliżony do koloru płytki ściennej (raczej ecru niż beż). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 04.04.2011 05:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Wciąż drążę temat kuchni:)Z wariacji na jej temat kilka obrazków wpadło mi w oko. Szukałam i nadal szukam połączeń: grafitowa, ewentualnie szara błyszcząca podłoga i kremowo-białe ściany. Do tego blaty w kolorze ścian, ewentualnie drewniane, pod warunkiem, że przynajmniej część frontów będzie z tego samego drewna. Pomimo, że moja podłoga jest ułożona w karo, najbardziej przekonują mnie te mebelki (inspiracje z FM i inne): http://images45.fotosik.pl/758/31c0728d357122a2.jpghttp://images49.fotosik.pl/756/3c38a28f000a3b22.jpghttp://images46.fotosik.pl/718/7a540427e91ceb67gen.jpgNa tym ostatnim podoba mi się odcień drewna. Wysłałam zapytanie na innym serwisie i otrzymałam takie odpowiedzi: "Polecilibyśmy proste fronty bez uchwytów (tzn.uchwyty frezowane)z mdfu lakierowanego, z tym, że w macie, ponieważ w pomieszczeniu większość jest już w połysku. Kolorystyka zależy od tego, jak bardzo nowoczesna miałaby być ta kuchnia. " "Ponieważ podłoga w kuchni jest dosyć ciemna, drewno, które pojawi się na stolarce drzwiowej i na schodach moim zdaniem mogłoby być jasne - w kolorach jak na wizualizacjach kuchni powyżej.Fronty kuchenne proponowałabym z mdf-u w kolorze dopasowanym do płytek na ścianie. Szafki górne mogą być fornirowane - drewniana okleina doda ciepła i sprawi, że wnętrze nie będzie laboratoryjne. Cegła w barku może jak najbardziej się pojawić - najlepszą opcją jest postawienie ścianki lub murku z płyty g - k i obłożenie jej ciętą, starą cegłą w jasnym kolorze.Podłogę w salonie zaplanowałabym raczej jasną, będzie kontrastem do ciemnej płytki w kuchni i holu." Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts