oresund 09.02.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 nóż się w kiszeni otwiera jak ktoś za bezcen nabywa mieszkaniez planem jego spieniężenia po cenie rynkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martzel 09.02.2011 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 To znaczy, że co? Że jestem be, niedobry i należy mnie zamknąć bo jestem oszustem i krętaczem? Dobrze rozumiem Twoją wypowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martzel 10.02.2011 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Pozwolenie na budowę odebrane Okoliczności odebrania tego jakże ważnego dokumentu krótko opisuję w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.02.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Wszystkiego najlepszego! Taki przyjaciel - bezcenne. Bardzo Wam to ułatwi życie.Kiedy zaczynacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.02.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Swietny projekt, mimo kilku drobnych "wad", które już poprzednicy wymienili. ( Mnie jednak nie przekonują te rozmiary pokoji dla dzieci) Tak czy inaczej będe kibicować. No i Happy Birthday Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.02.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 a jakie one mają wymiary (ja nic nie widzę na tych rzutach)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.02.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Martzel pisał, że 14mCzyli coś wedle 3x5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.02.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 czemu Cie nie przekonuja? ja mam sypialnie 14,5 m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.02.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 My zrobiliśmy dokładnie na odwrót. Nasz sypialna jest maleńka, ma 12m. Pokoje dzieci mają za to po 22m. I nie sa to Bóg wie jakie duże pokoje. Po prostu wyszliśmy z założenia, że w naszej sypialni będziemy tylko spać, wiec de facto potrzebne jest miejsce na łózko i swobodny dostęp do niego. Zmieściła się jeszcze toaletka i szafka nocna. Natomiast jeśli chodzi o pokoje dzieci to one w nich urzędują, że tak powiem cały czas. Przyjmują tam swoich gości, śpią, odrabiają lekcje, bawią się. Więc tej przestrzeni życiowej potrzeba im więcej niż rodzicom w sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.02.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Anula, właśnei Ci zupełnie niechcący odpowiedziałam Twoja sypialnia jest więc jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.02.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 my tez tak zrobilismy - sypialnia 14, ale pokoje dzieci po 18.5, z tych samych powodów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.02.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Bardzo rozsądnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martzel 10.02.2011 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Zgadzam się w całej rozciągłości z Waszym rozumowaniem dziewczyny ... i właściwie już powinienem się zastanawiać jak zmniejszyć sypialnię a powiększyć pokoje dzieciaków ale ... No właśnie ... jednak mam swoje ale na obronę projektu Po pierwsze, primo - cały czas pod znakiem zapytania stoi posiadanie dzieci w ilości sztuk 2. Mamy jedną córkę i jeszcze nie wiemy czy pojawi się brat/siostra - niepotrzebne skreślić. Wtedy rzeczona córka bedzie miała po wyburzeniu jednej scianki 28m2 Po drugie, secundo - dzieciaki też w pokoju będą przede wszystkim spały. Większość dnia spędza w szkole i na antresoli, gdzie przygotowane maja biurka do nauki, miejsce na laptopa i jeszcze się znajdzie trochę miejsca na sofe dla gości Po za tym działka jest dość duża - będa miały gdzie biegać - po co się maja kisić w pokojach Tak to sobie wymyśliliśmy. A poza tym same doskonale wiecie, drogie Panie ile kobieta może czasu spędzić w przylegającej do sypialni łazience, o garderobie nie wspominając Sypialnia powinna więc zapewnić wystarczająco dużo miejsca na bieganie między tymi dwoma pomieszczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.02.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Zgadzam się w całej rozciągłości z Waszym rozumowaniem dziewczyny ... i właściwie już powinienem się zastanawiać jak zmniejszyć sypialnię a powiększyć pokoje dzieciaków ale ... No właśnie ... jednak mam swoje ale na obronę projektu Po pierwsze, primo - cały czas pod znakiem zapytania stoi posiadanie dzieci w ilości sztuk 2. Mamy jedną córkę i jeszcze nie wiemy czy pojawi się brat/siostra - niepotrzebne skreślić. Wtedy rzeczona córka bedzie miała po wyburzeniu jednej scianki 28m2 Po drugie, secundo - dzieciaki też w pokoju będą przede wszystkim spały. Większość dnia spędza w szkole i na antresoli, gdzie przygotowane maja biurka do nauki, miejsce na laptopa i jeszcze się znajdzie trochę miejsca na sofe dla gości Po za tym działka jest dość duża - będa miały gdzie biegać - po co się maja kisić w pokojach Tak to sobie wymyśliliśmy. A poza tym same doskonale wiecie, drogie Panie ile kobieta może czasu spędzić w przylegającej do sypialni łazience, o garderobie nie wspominając Sypialnia powinna więc zapewnić wystarczająco dużo miejsca na bieganie między tymi dwoma pomieszczeniami Po pierwsze primo: wiesz jak to mówią: nowy domek.. i tak dalej. Ale, i to jest drugie primo: skoro dzieci ( zakładam wariant optymistyczny jednak) mają osobne miejsce do nauki czy na życie towarzyskie, to obroniłeś się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martzel 11.02.2011 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Wszystkiego najlepszego! Taki przyjaciel - bezcenne. Bardzo Wam to ułatwi życie. Kiedy zaczynacie? Dzięki za życzenia I już odpowiadam, bo wczesniej gdzieś mi umkneło Twoje pytanie. Zaczynamy rozglądać sie za kredytem. Mamy nadzieję że dobry znajomy w jednym z banków zrobi co się da żebyśmy go dostali i to na godziwych warunkach. Od tego zależy kiedy zaczniemy. Jeśli dostaniemy kredyt w takiej wysokości jak chcemy zaczynamy na wiosne lub latem. Wszytsko zależy od wolnego terminu naszej zaprzyjaźnionej ekipy budowlanej. Kurcze, wszedzie mamy znajomości ... ale my mamy szczęscie Jesli okaże się że nasza zdolność kredytowa nie pozwala na uzyskanie kredytu w takiej wysokości jak byśmy sobie tego życzyli, podniesiemy sobie zdolność w tym roku i zaczniemy na wiosnę przyszłego roku. Najbliższe tygodnie będą kluczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 03.08.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 No to jeszcze raz, bo chyba wpisałam się, gdzie nie trzeba Szkoda tylko, że nie umiem skasować postu Kolejny fajny dom Że pozdrawiam i będę zaglądać już wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michau 03.08.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Jeszcze raz dziękuję i zapraszam do odwiedzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 02.09.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Własnie Kolejny fajny dom, a ja trafiam do Ciebie dopiero teraz! Będę kibicować Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 07.10.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Gratuluję postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michau 08.10.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Dziękuję bardzo Teraz postępy powinny być widoczne z dnia na dzień. Własnie wróciłem z budowy i są miejsca gdzie juz trzy warstwy bloczków widać. Taki widok w poniedziałek rano bardzo cieszy . Parter ma spore przeszklenia, więc ścian do murowania zbyt dużo nie ma. Paradoksalnie dwa razy więcej betonu komórkowego potrzebujemy na pierwsze piętro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts