smentekm 09.08.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Witam, buduję się w okolicach trójmiasta... nieduży dom o pow. użytkowej ok. 170 m2, z czego ok 110 m2 to parter, i 60 poddasze (po podłodze poddasze ma ok. 80 m2), do tego garaż o powierzchni 18 m2 dom znajduje się w stanie surowym otwartym, czyli ściany i dach właśnie otrzymałem wycenę (poniżej) na doprowadzenie domu do tzw. stanu deweloperskiego... wycena obejmuje robociznę oraz materiały... proszę o Wasze opinie na jej temat (wg mnie jest droga ) 1. Pace elektryczne z materiałem prace: -położenie przewodów elektrycznych -położenie przewodów antenowych - montaż skrzynek rozdzielczych materiał: -przewody , kable - skrzynki rozdzielcze - osprzęt Muller ( eski i roznicowki ) SUMA 12500 2. Hydraulika z materiał : prace : - Położenie instalacji hydraulicznej -położenie podłóg podgrzewanych - położenie instalacji sanitarnej materiał : - rury alu pex , PCV , - złączki - szafa sterująca do podłogówki - otuliny - folia ekranowa SUMA 12800 3. Posadzki: Wylanie wraz z materiałem prace: - pojedyncze wylanie o grubości 4 – 6 cm materiał: - styropian -folia - gąbka dylatacyjna miedzy ścianą a wylewka - utwardzacz w płynie - żwir - cement SUMA 7000 4. Tynki gipsowe wraz z materiałem – ściany i sufity Materiał : - grunt - tynk - listwy przy okienne SUMA 10400 5. Poddasze robocizna z materiałem prace: -docieplenie watą - postawienie stelaży -przykręcenie płyty GK -szpachlowanie trzy krotne płyt GK materiał: - wata 15 - wata 5 - płyty GK - stelaże - kolki - wkręty - wieszaki SUMA 22200 6. Prace wykonywane na całej powierzchni domu: - malowanie jednokrotne na biało - obsadzanie parapetów ( do uzgodnienia ) - dwukrotne szpachlowanie ścian i sufitów gipsowych materiał: - gładź szpachlowa - farba biała - puc akryl - grunt - tynk szpachlowy - papier ścierny - folie - taśmy - pianki SUMA 17600 7. Elewacja wraz z materiałem Prace: - wykonanie elewacji Material: - styropian - siatka - kleje - kolki -tynk akrylowy 1.5 baranek system mapei SUMA 20 000 Suma za wszystkie prace z materiałem 102500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 17.11.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 witam, myślę, że cena nie jest taka zła (jeżeli poleceni, dobrzy fafowcy)...tylko czy obejmuje ona też piec..bo nie jest napisane...mam nadzieje że nam do deweloperskiego też starczy ok 100tys:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 17.11.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 do bani takie liczenie ,nie podałeś metrów kwadratowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts