kryspi 09.08.2010 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Witam, zakupiłem niedawno mieszkanie. Mieszkanie jest w stanie deweloperskim. W łazience i kuchni są tylko wyprowadzenia wody. Czy tak wyprowadzone rury (rury widoczne na screen-ie) przy wykańczaniu łazienki/kuchni chowa się w ścianach? Jakimi rurami przeciągnąć w odpowiednie miejsca wodę ciepła i zimną? Proszę o odpowiedź Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.08.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 rury na fotce są pewnie z kuchni, jeśli tak to ich nie musisz chować bo znikną za zabudową kuchenną, w łazience raczej powinny być schowane, chyba ze będzie jakiś stelaż w zabudowie, wtedy mogą być na ścianie murowanej, jakimi rurami? najlepiej takimi samymi jakie są obecnie (nie piszesz jakie są) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryspi 10.08.2010 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Rury są plastikowe. Na końcach założone są metalowe korki. Jak się łączy takie plastykowe rury? czy jest to trudne? Nie mogę znaleźć w Internecie jakiegoś sensownego poradnika. Czy to jest ogólna praktyka zostawiania instalacji wodnej w takim stanie w mieszkaniach deweloperskich (mam na myśli że instalacja nie jest wpuszczona w ścianę) ? Mam nadzieję, że to, że rury są w tej chwili pozostawione na wierzchu, nie wynika z tego że nie mogę ich wpuścić w ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.08.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 wiesz, nie obraź się, ale chyba w twoim przypadku warto by to zlecić hydraulikowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebraporebska 21.09.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 nie widać dokładnie jakie to rury, mi się wydaję że to rury polipropylenowe, łączy się je zgrzewając polifuzyjnie, nie jest to trudne i jeśli masz odrobinę zdolności monterskich sam sobie z tym poradzisz, jednak budując instalację wod- kan lepiej zlecić to specjaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts