Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 year później...
  • 6 months później...
  • 2 months później...
Nam również bardzo spodobał się ten projekt i wydaje nam się, że spełnia nasze oczekiwania, ale chetnie skorzystalibyśmy z rad kogoś kto już taki domek wybudował. Mamy w planach przynajmniej częściowe podpiwniczenie oraz powiększenie pokoju tzw. gabinetu na dole. Może ktoś podzieliłby się z nami swoimi doświadczeniami. Będziemy wdzięczni za każdą odpowiedź!!! :p

• 1 year później...
my akurat przed tygodniem wprowadziliśmy się na parter narazie i z samego projektu jesteśmy bardzo zadowoleni. umiesciłabym kilka fotek ale robić tego nie potrafię więc jakby co to proszę o podanie maila to prześlęw taki sposób. w razie pytań to w miarę możliwości możemy służyć naszym dośwadczeniem. [/img]

• 5 months później...

Witam,my również mamy ten projekt.Domek już stoi w stanie surowym otwartym.Mam kilka pytań do tych którzy już mieszkają.

-jak zagospodarowaliście strych na poddaszu(wejście od łazienki),ja zastanawiam się nad zrobieniem pralnio-suszarni lub jako dodatkowy pokój,tylko nie bardzo chcę mieć wejście od łazienki-poradzćie coś

-na dole zrezygnowałam z gabinetu(mały pokoik) na konto większego salonu-macie tak?

-i jeszcze jedno zrezygnowałam również ze spiżarki,przedłużając w ten sposób kuchnię

-zrobiliśmy podpiwniczenie(wejście z wiatrołapu),na kotłownię +pomieszczenia gospodarcze

Czekam na porady i opinie o funkcjonalności domku oraz fotki.pozdrawiam

• 4 months później...
  • 6 months później...
  • 3 weeks później...

Mam APS 114 w stanie surowym otwartym w okolicy Lublina. Na wiosnę chcę ruszyć dalej. Od czego nalezy teraz zacząć?

Mam jeszcze kilka pytan do dorothy.

1. Czy zostawilaś stalowe belki (mi cieśle zamienili na drewniane)?

2. Czy zmniejszane masz okna na parterze?

3. Z czego masz pokrycie dachu (ja mam blachodachowkę)?

4. Ile w przybliżeniu potrzeba pieniędzy na wykończenie do zamieszkania?

5. Jakie ogrzewanie i czym ogrzewane?

Podobnie jak ty, również zrezygnowałem z gabinetu na dole i spiżarki.

Jeżeli nie sprawi Ci kłopotu, to również prosiłbym o kilka fotek. Oto mój adres

[email protected]

Witaj :wink: co do belki metalowej to my również zastąpiliśmy drewnianą.Okien na dole nie zmniejszaliśmy,zresztą tak samo jak na górze.Wszystkie wymiary tak jak na projekcie.Ogrzewać zamierzamy narazie na węgiel+drewno(zrobiliśmy podpiwniczenie, właśnie z myślą o kotłowni),chociaż gaz też będzie podciągniety do domu.Co do kosztów wykończeniówki to naprawdę sama nie mam pojęcia.Wszystko zależy od tego co chcesz mieć w domku.Jakie podłogi np.panele czy parkiet itd,itd :D :wink: Co do dachu to mamy tak samo jak Ty blachodachówkę. Mamy wstawione okna i prowizoryczne drzwi :lol: aby zamknąć budynek.Kolej prac to pewnie elektryka ,hydraulika,tynki i ocieplenie na zewnątrz.A moje pytanie do Ciebie to jak zamierzacie wykorzystać pom.gospodarcze na poddaszu z wejściem przez łazienkę?