Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tupperware - kto ma?

OHIHO

Recommended Posts

Poszukując mini robota przyspieszającego robienie sałatek trafiłam na produkt firmy Tupperware:

http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/944.html

Zaczęłam szperać po forach i przeczytałam wiele pozytywnych opini na temat tego produktu. Na allegro można go kupić już za 150zł (producent 230zł). Może ktoś z Was ma więc pytam czy warto :)

Nie wiedziałam gdzie założyć temat o drobnym agd więc jeśli jest lepsze miejsce to proszę o przesunięcie :)

bmiara potraktuję to jako żarcik :)

nie do końca

firmowy jest jedynie bardziej... poręczny i łatwiej się kręci. No i jest ładniejszy. A tak poza tym to do bani jest i jeden i drugi. Jeden ma mama a drugi ja... gdzieś w czeluściach szafy. I z jednego i z drugiego wychodzi breja a nie sałatka, majonezu nie próbowałam ale bita śmietana nie chciała być bita, może najlepiej wychodzi suszenie sałaty.

EZS a jak surówki ze świeżych warzyw (kapusta, marchew, seler, cebula)? Jeśli chodzi o sałatki to może za bardzo rozgotowywujesz warzywa i stąd ta breja albo źle łączysz twardość warzyw. Ja podchodzę do takich urządzeń z rezerwą - wiem, że pracy za mnie nie wykonają... ale może choć ją trochę ułatwią czy przyśpieszą :)

wiesz, jak ma mi coś ułatwić, to dla mnie znaczy, że wkladam, mieszam, wyjmuję i jest gotowe. Nad łączeniem warzyw się nie zastanawiałam, przecież nie będę oddzielnie pomidorka i oddzielnie papryki krecić... Surowej marchewki nie próbowałam, jakoś nie wydaje mi sie, żeby dał radę, cebulę trzeba drobno pokroić a to i tak dużo roboty. Poza tym wszystko wychodzi nie w kawałkach czy kostce ale w postaci sieczki. To lepszy już blender bo szybciej, mniej pracy a cena podobna :rolleyes:

Bardzo dobrym ich wynalazkiem są "szklarenki" czy jakoś tak. W każdym razie pojemniki te służą do przechowywania świeżych warzyw, owoców. Rzeczywiście znacznie przedłużają żywot produktów. Ostatnio wypróbowywałam. Papryka siedziała bez szwanku 3 tygodnie (dalej nie próbowałam, bo była mi potrzebna), podobnie kawałek brokuła. :rolleyes: