masza 11.02.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Chce kupic dzialke, ktora jest w zaglebieniu. Teraz po roztopach zebrala sie tam woda. Kto z Was ma doswiadczenia w podnoszeniu dzialki (w tym przypadku o 1m)? Czy trzeba na to pozwolenia? Czy trudno jest zdobyc ziemie (w tym przypadku potrzeba ok. 1000 m3, dzialka jest tuz obok Piaseczna - na południe od Warszawy)? Slyszalem, ze ziemie mozna miec za darmo z budow wielkich blokowisk - czy to prawda? Kto sie podzieli doswiadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 11.02.2004 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Ja też muszę podnieść o ok. 0,5 m. Sprubuj z ogłoszeniami "przyjmę ziemię". Uważaj na jakość (żeby Ci nie przywieźli gruzu) Broń Boże nie zgłaszaj tego nigdzie a przede wszystkim do Melioracji. A i tak przygotuj się na duże koszty. Ukształtuj działkę tak, żeby woda spływała poza działkę, do oczka, do drenażu, kanalizy itp. Mnie też to czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bws22 12.02.2004 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Ja mam w pozwoleniu na budowe napisane, ze nie mogę podnosić poziomu gruntu, na pewno nie możeswz odprowadzać wody z tej działki na sąsiednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 12.02.2004 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 My również mamy działkę ze spadkiem. W projekcie (zatwierdzonym przez starostwo ) mamy informację o podniesienu poziomu terenu co najmniej do poziomu drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masza 12.02.2004 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 A na jakiego rzędu koszty powinienem się przygotować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 13.02.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Mieliśmy nierówną działkę z jednej strony obniżoną o ok.1,5m.Wyrównanie jej kosztowało nas bardzo dużo bo ok.5000zł(ziemia +transport).Ale teraz jest równiutko, a ogród mamy tarasowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masza 13.02.2004 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Nowaczka: Jaka placilas cene za m3 (czy tez za ciezarowke)? Na jaka odleglosc odbywal sie transport? Skad pochodzila ziemia? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 13.02.2004 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 W moim przekonaniu możesz wypełnić ziemią dołek, jeśli w całości połozony jest na twojej działce.Inaczej mówiąc, jeśli byś zaczęła wypełniać dołek wodą i w pewnym momencie woda zaczęła by przepływac na sąsiednią działkę - to powierzchnia wody wyznacza dopuszczalny poziom wypełnienia ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 14.02.2004 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Ziemię kupowaliśmy w żwirowni,drogo,bo to w przeważającej części był czarnoziem.Wywrotka duża Tatra wynosiła ok.350 zł z dowozem 20km.Niestety w tym czasie bliżej nie było nic taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts