Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłogowa kratka ściekowa nieśmierdząca

Jarek.P

Recommended Posts

Wiem, że istnieje. Wiem, że działa toto mniej więcej w ten sposób, że w syfonie kratki jest dodatkowy pływak opadający i korkujący odpływ w razie wyschnięcia w syfonie wody.

Tylko gdzie to do ciężkiej Anielki kupić??????

W Castoramie nie ma, sprzedawca pytany o to wielkie oczy robi.

W Leroju sprzedawca usiłuje wciskać kratkę z zaworem zwrotnym (przeciw "cofce") twierdząc, że to własnie to.

Na allegro jest całkiem sporo robiących dobre wrażenie, ale póki co nie udało mi się zlokalizować takiego, który faktycznie byłby taki, jak wyżej wspominałem, jako te antyzapachowe sprzedawcy zwykle zachwalają też te z zaworem zwrotnym.

Tak więc, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

J.

Dzięki.

Ten Kessel jest w Castoramie (149PLN), jednak na wyposażeniu ma jedynie zawór zwrotny, jak rozumiem, tego multistopa się dokupuje osobno i wpycha do wnętrza syfonu?

Tak się przyglądam temu multistopowi i zastanawiam... ów zawór zwrotny z castoramy powinien działać w sumie tak samo, to jest dość sprężysta guma, przylegająca od dołu do lejka wylotowego, możeby to kupić i spróbować? A multistopa zawsze zdążę dołożyć.

J.

Musi być tego samego systemu aby pasował.

Ta kratka w BIMs wychodzi koło 400PLN. Sam multistop coś koło 100. Coś za tanio mi to wygląda...

Kratki są dość dobre. Klnę że u góry mam jakąś zwykłą. Czyszczenie jej to mordęga. Do tego stopnia że w jednej łazience która nie ma jeszcze kafelków będę skuwał wylewkę i wymieniał kratkę na kessel-a.