Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakieś miejsce na wyjazd na Mazury

Łukasz789

Recommended Posts

Może ktoś z Was drodzy forumowicze wędkuje i mnie pomoże bo ja chyba zwariuje , w tym roku miałem zaplanowane już wakacje ale nagle wszystko się zmieniło. Temat odwlekany bo raz już bylem na Mazurach i była wielka kicha ale w tym roku moja rodzina w tym ja zostaliśmy zmuszeni do wyjazdu i stanęło na Mazurach. I teraz tak co polecacie. Jakieś propozycje? Bylem ostatnio nad jeziorem Roś wynajmowaliśmy łódkę i przez 2,5 tygodnia tylko jeden okoń ( na koniec) i sam bialoryb max 15 cm. Podobno dużo lepszym jeziorem jest jezioro Kociołek ale nie sprawdzaliśmy bo było za daleko do płynięcia łódka teraz chcielibyśmy jakieś komercyjne łowisko i żeby było w miarę dużo ryb to tyle chyba z wymagań aha no i ceny w miarę przyzwoite...

temat jest dość szybki bi wyjazd za 2 dni.

Edytowane przez Łukasz789

Mazury przypominają teraz sklep mięsny za epoki kartek.

Znajomi przetrzepali okolice Mrągowa i Augustowa i wylądowali w końcu po tygodniu szukania ryb pod Bornem Sulinowem.

Tam też posucha, bo pogoda nie bardzo.

Teraz zapowiadają upały . Więc jak wiatr ze wschodu..;)

Właśnie wrócilismy z Mazur. Szukaliśmy czegoś blisko litewskiej granicy, żeby sobie szybciutko, jednodniowo Wilno zwiedzić.

No i kilkanaście km przed granicą znaleźliśmy Kukle:

http://www.kukle.pl/

Niedrogo i fajnie - kontakt najlepiej z p. Bogną.

W Gibach sklepy i bankomaty - więc z zaopatrzeniem nie kłopot. a jak komus pilnie potrzeba "paliwa" ;) to do najbliższego sklepu jest jakiś kilometr i jest on długo otwarty.

w samym obiekcie też jest sklepik, ale cenowo powalający. A wieczorkiem kawiarnia na piętrze.

Kąpielisko strzeżone (nie całą dobę oczywiście) i wypożyczalnia sprzętu wodnego (kajaki, rower wodny, żaglówki " spodki", łódki) - polecam szlak w lewo od pomostu, przez trzciny do drugiego jeziora - i to wszystko w połowę niższych cenach niż np Mikołajki czy Giżycko.

Więc jak ktoś szuka ciszy i spokoju to polecam.

Edytowane przez Mały

• 2 months później...
  • 1 year później...
  • 2 months później...
  • 3 years później...