Adam100 11.02.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Witam Tak sobie przegladam to forum i sie zastanawiam czy mam takie calkiem dobre podejscie do tego co robie.Wszyscy - no moze wiekszosc firumowiczow - narzekaja lub maja jakies zastrzezenia do swoich wykonawcow. Mysle ze moi klienci nie moga narzekac na wspolprace ze mna.Nie mowie ze jestem najlepszy,"the best of".Zdazaja sie niedociagniecia.Ten sie nie myli co nic nie robiAle sie staram zeby szybko reagowac i zrobic tak zeby wszyscy byli zadowoleni.Najbardziej mnie cieszy jak po skonczonej robocie klient mi mowi ze "jestem bardzo zadowolony".To ze na koncu widac tylko niektore efekty mojej pracy to juz inna sprawa.Ale ciesze sie ze wszystko dziala i jest OK. Źle ze mna czy wszystko ze mna dobrze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowicjusz 11.02.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Cieszę się, że "pozytywnie odstajesz" od średniej - więcej takich!Zyczę korzystnych zleceń i polecających Cię innym - klientów.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 12.02.2004 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 sie zastanawiam czy mam takie calkiem dobre podejscie do tego co robie.Wszyscy - no moze wiekszosc firumowiczow - narzekaja lub maja jakies zastrzezenia do swoich wykonawcow. Jeśli pozytywnie odbiegasz od stereotypu budowlańca - leniwca, brakoroba i oszusta (który to stereotyp przecież nie wziął się znikąd), to serdecznie gratuluję i cieszę się, że są jeszcze na świecie porządni fachowcy. A forumowicze ? Narzekają, bo najwyraźniej mają po temu powody. Ja też narzekam na mojego byłego wykonawcę, "wspaniałą" firmę GROM-MAR, ni cholery nie rozumiejąc jak to jest, że człowiek chce komuś zapłacić niebagatelne pieniądze, dać pracę, nie wymaga przy tym cudów, a tylko zwykłej, podstawowej rzetelności, płaci co trzeba i w terminie, a wzamian za to jest oszukiwany na wszelkie możliwe sposoby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 12.02.2004 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Ocena wykonawcy formuje się nie tylko na podstawie obserwacji jakie błędy on popełnia, ale przede wszystkim, jak je szybko uznaje i poprawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 12.02.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 ok, zgadza się - błędy ma prawo popełnić każdy, ale są błędy, których profesjonalista popełnić nie powinien. Jak zauważyłem, większość błędów wynika nie z niewiedzy, ale z lenistwa, ułatwiania sobie roboty i pośpiechu - aby szybciej, zebrać kasę i na następną robotę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariowu 12.02.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Prawda jest taka że zła opina za wykonawca będzie sie ciągnąć jak guma z majtek, każdy tylko narzeka że ich wykonawca to skończony ............ a sam zrobiłby to o niebo lepiej.Natomiast gdy trafi nam sie dobry fachowiec to mało kto go pochwali , co najwyżej w towarzystwie napomknie że nie miał z nim problemów.Ale niema sie co dziwić bo jeśli ktoś dopiero przy piątej czy siódmej ekipie trafia na prawdziwych fachowców to może mieć już tak zszargane nerwy ze ogólnie jest zadowolony że ktokolwiek skończył tą robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.02.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Ja z kolei nie moge narzekac, praktycznie wszystkie ekipy, były doskonale, praktycznie zadnych poprawek, wyjątek to ekipa od wentylacji mechanicznej - ale sa chetni do współpracy, czyli wszystkie poprawki i niedociągnięcia poprawili. Ale prawdą jest taka, ze wszystkie te ekipy były z polecenia (poza ekipa od wentylacji). Czyli fachowcy sa, tylko trzeba szukac. Wszystkie moje ekipy byly wyspecjalizowane, nie zadne tam wielkie firmy. Najlepsze sa moim zdaniem malutkie kilku osobowe firemki robiace w waskiej dziedzinie. Duże firmy to duży bałagan, a nie daj boże zapłacić takiej firmie przed poprawieniem wszystkich niedociagniec. Pozdrawiam Xaveryd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam100 13.02.2004 00:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Tak sie sklada ze jakos jak chce sobie ulatwic robote i zrobic cos szybciej to akurat - jak na zlosc - wszystko sie chrzani i trzeba robic od nowa.Dlatego - nauczony doswiadczeniem , skromnym bo skromnym - robie wszystko jak byc powinno.Jak to mowia " gdzie sie czlowiek spieszy tam sie diabel cieszy" Staram sie zrobic tak jak klient sobie tego zyczy.Oczywiscie w miare mozliowsci. Jakos nie mam tez w zwyczaju nieodbierania telefonow.Jezeli nie odbieram to z jakiegos powodu.Trudno skakac po drabinie zeby telefon lezacy gdzies nizej odebrac. Jak wspomnialem wczesniej to wcale sie nie uwazam za "the best of".Uwazam ze jeszcze musze sie duzo nauczyc.Niektore rzeczy to dla mnie troche czarna magia POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Profesor X 13.02.2004 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 To zamiast siedziec na forum powinienes cwiczyc, cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc... np. skakanie po drabinie Jak dojdziesz do wprawy, to kariera stoi otworem, jesli nie w budowlance, to... w cyrku. Pozdrawiam Profesor X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 ProfesorX!, toż to prosto od tow. Lenina, to plagiat, prawdziwy profesor by tego nie zrobił, wstydź się i wiecej nie podszywaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts