pawelcmx 11.08.2010 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam. Mam pytanie czy blok 3 pietrowy z suporeksu to bezpieczne rozwiazanie. Mam mozliwosc kupienia mieszkania w takim bloku i zastanawiam sie czy to sie nie rozpadnie za 20 lat. Czy ktos widzial juz taki blok albo mieszkal? Jak jest z izolacja termiczna takiego mieszkania? Da sie tam wytrzymac latem? a Co z kosztami ogrzewania? Z góry dziekuje za wszystkie pomocne odpowiedz.Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.08.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Moja Babka mieszkała w takim bloku bloki teraz te maja 40lat kilka lat temu zostały docieplone i wszystko z nimi ok. Mieszkało się w niech dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.08.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Dlaczego ma się rozpaść? Domy budowane z siporexu od trzydziestu lat stoją i nic złego się z nimi nie dzieje, jeśli tylko są dobrze zbudowane. A źle zbudować można z każdego materiału.Jak jest z izolacją termiczną, kosztami ogrzewania itp? Dokładnie tak, jak ona jest zrobiona, to nijak nie zależy od materiału z którego ściany postawiono. No... chyba, że mówimy o ścianie jednowarstwowej, zrobionej z samego siporexu. Jeśli tak, to raczej bym w to nie wchodził. Ścianom jednowarstwowym niezbyt dowierzam, a już z całą pewnością nie dowierzałbym ścianie budowanej przez developera. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelcmx 11.08.2010 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Konkretnie chodzi mi o te bloki w podanym ponizej linku. Jest tylko jedno zdjecie z budowy.http://dom.gratka.pl/tresc/397-30787485-wielkopolskie-skoki-wagrowiecka.html#1a92ed6329f762ef,1Moze coś sznowni forumowicze wywnioskujecie z tego materiału?Niestety to developer wiec pewnie szczedzi na czym sie da. Szkoda, że nie jest to spółdzielnia ale co zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.08.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Jednowarstwowa ściana sądząc po tym zdjęciu nie jest to na pewno, znaczy będzie ocieplany styropianem, znaczy jeśli cena, lokalizacja, wiarygodność developera i tym podobne Ci odpowiadają, to do samej technologii budowy domu z siporexu (bo o to pytasz) nie można tu mieć zastrzeżeń. A czy ten dom jest akurat zbudowany dobrze, czy źle... cóż... wróżka potrzebna... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts