nicol21 11.08.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam,Czy jest to możliwym i czy ewentualnie jest to bardzo trudne oraz czy to ma sens aby podłaczyc do obecnego systemu ogrzewania [grzejniki] ogrzewanie podłogowe w 2 pomieszczeniach - kuchnia i łazienka.Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris_w 17.08.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Możliwe, nieco kłopotliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 17.08.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Możesz, oczywiście. Można podłogówkę dać szeregowo za grzejnikiem (na jego powrocie), można też kombinować z połączeniem równoległym, na grzejniku oczywiście zawór termostatyczny, a na podłogówce RTL, ale tu może niech jakiś specjalista od ogrzewania niech się jeszcze wypowie. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 06.11.2010 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Podciągam temat. Mam u siebei instalację grzejnikową i chciałbym zrobić podłogówkę tylko w łazience.Czy potrzebne są jakies rozdzielcze i inne urządzenia? czy można to zrobić na tej zasadzie że wydłuży się rurę która będzie szła do następnego grzejnika, a w łazience zawinię sie ją np w "slimaka" i później dalej do grzejnika w pokoju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosia45 13.11.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Też mam małe pytanie. Czy bardziej opłaca mi się położenie w całym domu (dom, to może przesada, powinnam raczej powiedzieć: domek o powierzchni 30 m2) podłogówki, czy też zamontowanie grzejników? Mój domek już od dobrych paru lat nie był używany i planuję w nim gruntowny remont (wcześniej mogłam z niego korzystać jedynie latem, bo nie posiada ogrzewania), jednak jeszcze nie zdecydowałam się jak to ogrzewanie powinno wyglądać. Proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liquidus 22.11.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witam. Połączenie ogrzewania tradycyjnego z ogrzewaniem podłogowym ( niskotemperaturowym) jest jak najbardziej możliwe. Jeżeli potrzebujecie Państwo pomocy proszę o maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liquidus 22.11.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Też mam małe pytanie. Czy bardziej opłaca mi się położenie w całym domu (dom, to może przesada, powinnam raczej powiedzieć: domek o powierzchni 30 m2) podłogówki, czy też zamontowanie grzejników? Mój domek już od dobrych paru lat nie był używany i planuję w nim gruntowny remont (wcześniej mogłam z niego korzystać jedynie latem, bo nie posiada ogrzewania), jednak jeszcze nie zdecydowałam się jak to ogrzewanie powinno wyglądać. Proszę o radę Jezeli chodzi o dobór ogrzewania należy określić kilka kluczowych elementów jakimi sa m.in.: wydajnośc pieca, stan podłóg ( w ogrzewaniu podłogowym nalezy liczyć sie z nowa wylewką) , rodzajem zastosowanych rur ( alupex, miedz, inne), ilością pomieszczeń, etc... Jeżeli jest Pani zainteresowana blizszymi informacjami prosze o kontakt: [email protected]. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 22.11.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 na Twoje 30 m2 wystarczy Ci ogrzewanie grzejnikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts