ladlu 11.02.2004 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Mam takie pytanie dotyczące oszczędzania w Kasie M. :kupuję mieszkanie na rynku wtórnym i podpisuję umowę notarialną przed zakończeniem oszczędzania w Kasie, jednak ostatnia ratę chcę zapłacić właścicielowi juz po zakończeniu oszczędzania ( i po odbiorze mieszkania)i uzyskaniu pieniędzy .Czy jest to możliwe i co na to Urząd Skarbowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KP 12.02.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Mam takie pytanie dotyczące oszczędzania w Kasie M. : kupuję mieszkanie na rynku wtórnym i podpisuję umowę notarialną przed zakończeniem oszczędzania w Kasie, jednak ostatnia ratę chcę zapłacić właścicielowi juz po zakończeniu oszczędzania ( i po odbiorze mieszkania)i uzyskaniu pieniędzy . Czy jest to możliwe i co na to Urząd Skarbowy? Pofatygowałbym się z tym pytaniem do Urzędu Skarbowego. Teoretycznie pieniądze wydane będą zgodnie z przeznaczeniem, czyli na cele mieszkaniowe. Dom też mogę zacząć budować w trakcie oszczędzania a pieniądze z kasy wydawać np. na wykończeniówkę. Jednak urzędnicy mają różne fobie tj. różną interpretację tych samych przepisów i myślę że lepiej zorientować sie u źródła czy nie ma jakiegoś haka, a najpewniej poczekać z notariuszem na zakończenie umowy, szczególnie że dopiero wtedy będzie odbiór mieszkania. Zawsze można podpisać jakąś umowę przedwstępną, nawet notarialną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts