krakusik1 11.08.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam! Potrzebuję zrobić wylewkę w piwnicy (blok) pow. ok 12m2 W tej chwili jest tam klepisko + parę płytek chodnikowych, jak to zrobić i jakiego rodzaju materiałem żeby wyszło w miarę tanio, wiadomo że nie musi to być super jakość, to tylko piwnica : ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 11.08.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 a jak tam z przeciwwiglociową izolacją posadzki - planujesz jakąś??? 1. wersja bez izolacji - od planowanego poziomu wybierasz z 6 cm ziemi, kupujesz "posadzkę cementową" w worach w zmierzonej ilości i i i i .. naprzód.2. wersja z izolacją - wykonujesz to co powyżej 2 razy, pomiędzy warstwy wbudowując izolację przeciwwilgociową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakusik1 12.08.2010 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Raczej nie myślałem o izolacji, chce tam zrobić siłownie i izolacja chyba nie będzie potrzebna, ile worków tej wylewki będzie mi potrzebne? Bo Pan w Leroy Merlin powiedział mi iż min. 2 worki 25kg na m2 a to mi się troche nie uśmiecha bo daje to około 25 worków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 12.08.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 No wybacz ale jak chcesz postawic tam sprzęt sportowy z takimi obciążeniami to nie dość że wylewkę powinieneś zrobić ze specialnego materiału wylewkowego - to jeszcze trzeba by było siatkę zbrojeniową położyć. Pod tą wylewkę podebrać około 15 cm i tutaj można oszcędzić i zamist piasku i styropianu twardego - wysypać kruszywo keramzytowe oczywiscie na folie. A jak chcesz roziwazanie dorazne na kilka miesiecy - to wylewka z Liroja na to co masz na ziemi. Ja nie uznaje tymczasówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 12.08.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Raczej nie myślałem o izolacji, chce tam zrobić siłownie i izolacja chyba nie będzie potrzebna, ile worków tej wylewki będzie mi potrzebne? Bo Pan w Leroy Merlin powiedział mi iż min. 2 worki 25kg na m2 a to mi się troche nie uśmiecha bo daje to około 25 worków ... w takim wypadku proponuję wersję darmową: - ukraść gdzieś 12 metrów kw. kostki z chodnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakusik1 12.08.2010 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 właściwie to na 1/3 piwnicy mam tak właśnie zrobione, ale nawet się nie zastanawiałem czy nie zrobić tego na całości, w sumie czemu nie. Kostka na to np jakieś linoleum dało by to radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.08.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 25 workow po 8 zl....nie wiem czy da sie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 13.08.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 właściwie to na 1/3 piwnicy mam tak właśnie zrobione, ale nawet się nie zastanawiałem czy nie zrobić tego na całości, w sumie czemu nie. Kostka na to np jakieś linoleum dało by to radę? :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts