Kuba Dąb 14.03.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 No niestety to jest jak dla mnie spora wada, bo jednak dobrze żeby strop był użytkowy, a drewnianym mimo wszystko nie ufam. Poza tym skrzypią. No i ten styropian w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogal777 16.03.2011 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 No niestety to jest jak dla mnie spora wada, bo jednak dobrze żeby strop był użytkowy, a drewnianym mimo wszystko nie ufam. Poza tym skrzypią. No i ten styropian w środku. Witam ....... a dlaczego miałby być nieużytkowy?? ja mam w domu strop nad garażem policzony na obciążenie 700kg/m2 (użytkowe!!) ponieważ nad garażem mam "kiedyś...w przyszłości" zaplanowane SPA z wanną min 1000 litrów. strop jest wykonany z certyfikowanego drewna konstrukcyjnego C24 (szwedzkiego) , na tym płyta osb 22mm, styropianik 3cm, ogrzewanie podłogowe i wylewkę betonową z mixokreta gr.6 cm. zachowuje się to super . (fakt, że gdyby nie ta jakość drewna- pewnie byłbym zmartwiony) a styropian..... ja osobiście wolę mieć w środku. od wewnątrz styro ma bardziej komfortowe warunki niż od zewnątrz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.03.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witam ....... a dlaczego miałby być nieużytkowy?? ja mam w domu strop nad garażem policzony na obciążenie 700kg/m2 (użytkowe!!) ponieważ nad garażem mam "kiedyś...w przyszłości" zaplanowane SPA z wanną min 1000 litrów. strop jest wykonany z certyfikowanego drewna konstrukcyjnego C24 (szwedzkiego) , na tym płyta osb 22mm, styropianik 3cm, ogrzewanie podłogowe i wylewkę betonową z mixokreta gr.6 cm. zachowuje się to super . (fakt, że gdyby nie ta jakość drewna- pewnie byłbym zmartwiony) a styropian..... ja osobiście wolę mieć w środku. od wewnątrz styro ma bardziej komfortowe warunki niż od zewnątrz pozdrawiam 700kg/m2 obciążenie użytkowe? Drewniany strop z płytami OSB? Wanna 1000L na tym? Możesz zamiescić jakies zdjęcia lub rysunki jak ten strop wygląda? Co do styro od wewnątrz to trudniej jest jednak uniknąc mostków termicznych no i w razie pożaru te styro na ścianach to nic fajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogal777 17.03.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) 700kg/m2 obciążenie użytkowe? Drewniany strop z płytami OSB? Wanna 1000L na tym? Możesz zamiescić jakies zdjęcia lub rysunki jak ten strop wygląda? Co do styro od wewnątrz to trudniej jest jednak uniknąc mostków termicznych no i w razie pożaru te styro na ścianach to nic fajnego. pewnie, jak chcesz, poproszę e-mail to wyślę jakieś fotki. (nie wiem czy nie ma ich w moim dzienniku budowy) Belki podłogowe są podparte dodatkowo podciągami stalowymi, ponieważ na dole jest garaż o szer 6mx8m. a co do mostków... Na kamerze termowizyjnej jak kolega sprawdzał swój dom wybudowany z Mabudo (w 2002 roku), mostków nie było, a najgorzej wyszły słupki dzielące na oknach. czekam na adres. Edytowane 17 Marca 2011 przez rogal777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.03.2011 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Myślałem że zdjęcia zamieścisz tutaj. Nie wysyłaj ich, nie będe robił takiego stropu. Trochę jestem zdziwiony bo te 700kg/m2 to sporo nawet jak na strop prefabrykowany. Ta 1000L wanna też przemawia do wyobraźni. Po prostu ciekaw jestem jak tak wytrzymały strop drewniany jest zaprojektowany. Jak nie masz zdjęć to moze napisz krótko jak to jest zrobione. Jeżeli sa tam podciągi stalowe to i cena takiego stropu będzie pewnie sporo wyższa od zwykłego drewnianego a ponieważ jest to ściana z ociepleniem od środka to pojawią sie mostki termiczne których w tylko drewnianym stropie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogal777 27.03.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 (edytowane) Myślałem że zdjęcia zamieścisz tutaj. a więc po kolei. podparcia na słupkach i stal HEB240 na rozpiętości 6m i zdwojony PE240. na nich belki 22 cm gr 4,5 cm ze szwedzkiego C24, na tym deska 2,5cm, styro 3cm, ogrzewanie podłogowe wodne i wylewka 6-7cm. trochę ta stal jest mało widoczna bo folia ją zasłoniła będę na budowie, to strzelę jakąś fotę, ale wciąż zapominam Edytowane 27 Marca 2011 przez rogal777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 01.11.2014 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 odkopuję wątek, myślimy poważnie nad tą technologią,czy ktos moze się wypowiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 02.11.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 zachowuje się to super . (fakt, że gdyby nie ta jakość drewna- pewnie byłbym zmartwiony) C24 normalne drewno, tylko u nas robią bezwiednie dziadostwo na tartaku, kupują na Słowacji drewno z południowych stoków, szybki przyrost itp ... Nie ma się co zachwycać, bo to skadynawia od nas bierze modrzewia np gościu w tartaku z tego żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts