Aruch 11.08.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam Kupiłem ostatnio domek drewniany I mam pytanie jaką zrobić elewacje z wełny czy ze styropianu? PS. Na budownictwie nie znam się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 11.08.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 z desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aruch 11.08.2010 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Tylko bym chciał naciągnąć normalny tynk zew a pod tynk wełna albo styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 13.08.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 tynk i styropian można robić na nowy dom, gdzie drewno jest suche, ja bym w używanym domu nie ryzykował,a jaka konstrukcja tego domu, szkielet, bale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aruch 13.08.2010 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 To jest dom z bali i ma ok 80 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 13.08.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 trzeba by było zrobić to na płycie OSB odsadzonej na pionowym ruszczie aby zapewnić drewnu szczelinę wentylacyjną,koniecznie trzeba zrobić wloty i wyloty powietrza,a może da się odnowić te bale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alberto1968 14.08.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 myślę,że tynk to nie najlepszy pomysł,ponieważ masz dom drewniany,oczywiście jest taki wariant do zrealizowania tak jak powyżej,z zachowaniem szczeliny wentylacyjnej,ale najprosciej i chyba relatywnie niedrogo należy dac szczeline wentylacyjną,folie paroszczelną,ruszt drewniany 5x10cm,welna w tym ruszcie,(idealnie byloby polozyc 5cm dodatkowo na "krzyż"-wczesniej oczywiscie trzeba przelacic poprzednią warstwe)folia wysokoparoprzepuszczalna i deski szalunkowe-dostepne sa na zamowienie imitujące bal-o roznych rozmiarach i ksztaltach,mysle ze udaloby sie zachowac w pewnym stopniu charakter drewnianego domu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 28.10.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Chyba w takim przypadku najlepszym i jedynie słusznym wyjściem będzie ocieplenie z wełny, folie, szczeliny itd. no i deski... Czy to szalunkowe, czy podbitka... co komu bardziej odpowiada... Na marginesie w listopadowym "Muratorze" jest o tym właśnie temacie artykuł i wszystko fajnie z rysuneczkami przedstawione.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts