pawelchc 11.08.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 witam. mieszkam w starym 40 letnim murowanym domu parterowym i mam problem (tak mi się wydaje) z izolacją poziomą fundamentów tzn pojawia się wilgoć na ścianach wewn. przy podłodze. na działówkach odkułem cegły i podłożyłem nową izolacje bo nie było i zamurowałem i zatynkowałem ale chodzi mi o ścianę konstrukcyjną o gr 30 cm 5 lat temu robiłem izolację poprzez nawiercanie otworów w ścianie i wlewanie roztworu (chyba krzemu) i trochę pomogło ale nie zaizolowało to tak na 100 %. ostatnio problem się bardzo nasilił.macie może jakieś rady co z tym zrobić , może ktoś już robił podobne rzeczy. z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RADIO 11.08.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Chetnie poczytam.mamy stary dom coprawda tylko wakacyjny ale tez przydaloby sie to zrobic.wiec mam nadzieje ze temat sie rozwinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 11.08.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 z metod tradycyjnych 100% skuteczności podkuwanie po kawałku i robienie izolacji, zamurowywanie. z nowocześniejszych wciskanie blachy stalowej w spoinę.... to były metody "naocznie skuteczne" i te iniekcje, to też działa o dziwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RADIO 11.08.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Nie moge sobie wyobrazic w jaki sposob calosc po takim zabiegu nie siadzie ???? przeciez jak cos na czyms stoi i jak sie to zabieze to musi siasc a niedai boze jeszcze nie rowno i wtedy co??pekniecia na scianie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 11.08.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 bardziej bym się Tobie radził zastanowić nad wyobrażeniem niewyobrażalnych kosztów tych przedsięwzięć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryzipiórek 12.08.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Jest jeszcze metoda bezinwazyjna wykorzystująca pole magnetyczne. Ekipa przyjeżdza, montuje ci pudełeczko w srodku domu i po jakimś czasie masz sucho. Podobno nawet zanim zdecydujesz sie na ich usługę, za darmo zrobią ci badania wilgotnosciowe, które powiedzą, czy ta metoda zadziała. Poza tym dają gwarancję. Rozmawiałem na budmie z przedstawicielem takiej firmy: http://www.aquapol.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 12.08.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Wlasnieto chcialem zaproponowac. To metoda opatentowana przez naukowców z WAT-u. Na swiecie ponoc zrobilo furorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.08.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 rozwiazaniem dosc skutecznym jest iniekcyjna przepona pozioma. Może kosztowac duzo lub malo zalezy w jaki sposob sie rozmawia, bo nalezy najpierw zrozumiec zasade iniekcji, co wplywa na koszty i co moze sie stac w trakcie. Firmy zazwyczaj zabezpieczaja sie przed najgorszym: rysy wewnatrz sciany, bo wtedy jest to miejsce ktore jest bardzo kosztowne w danym punkcie pod wzgledem pracochlonnosci, kosztow materialow. Tak poza tym jezeli ktos jest zainteresowany tym "od podszewki" - prosze pytac, ten temat jest mi znany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts