Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jesień 2010

evolet

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Ja tez mam takie plany ale co z tego wyjdzie, nie wiadomo. Napiszcie na jakim jesteście etapie. Bo ja jeszcze nawet nie mam zakończonego etapu projektowania domu. Ale to jest kwestia kilku dni. Potem czekam na projekt ok 3-4 tyg. Wg. moich wyliczeń na początku października bedzie można składać wniosek o pozwolenie na budowe. Licze, że w przeciągu 2 tygodni go dostane. Oby sie plan nie wykrzaczył.

jjka - nie chce straszyc, ale do tych 2 tyg. dolicz 2 tyg. na uprawomocnienie, tydzien na zgloszenie robot. No i pytanie jeszcze gdzie budujesz, bo u mnie pozwolenie zlozone na poczatku sierpnia poki co lezy na polce.

A - skoro robisz z papierami, czeka cie jeszcze wylaczenie z produkcji rolnej itp.(mozna to zlozyc rownolegle - w zasadzie u mnie to tak wyglada, ze 3 tygodnie minely i odbieramy decyzje w poniedzialek, od razu uzupelniajac dokumentacje w starostwie) - to bedzie niestety troche trwac. Nie wiem jak kompletacja innych dokumentow w stylu wypisy/wyrysy, warunki przylaczy itp.

U mnie - jesli starostwo nie odwali wiochy totalnej - czas od ruszenia ze zbieraniem papierow do otrzymania PnB powinien zamknac sie w jakichs 4-4.5 miesiaca.

jjka - nie chce straszyc, ale do tych 2 tyg. dolicz 2 tyg. na uprawomocnienie, tydzien na zgloszenie robot. No i pytanie jeszcze gdzie budujesz, bo u mnie pozwolenie zlozone na poczatku sierpnia poki co lezy na polce.

A no, troche ciasno się robi ale poki co taki jest plan. Jak sie obsunie na wiosne to świat się nie zawali.

Trzymam kciuki za twoje pozwolenie.

• 2 weeks później...