evolet 12.08.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam, przymierzamy się do wylania fundamentów pod koniec października 2010 czy ktoś jeszcze planuje rozpoczęcie budowy na jesieni 2010? pozdrawiam Startujących z budową:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 16.08.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 No cóż - my planujemy zrobić ile się da jesienią - zobaczymy kiedy uda się uprawomocnić pozwolenie na budowę, ale mam nadzieję zacząć podobnie jak wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjka 26.08.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Ja tez mam takie plany ale co z tego wyjdzie, nie wiadomo. Napiszcie na jakim jesteście etapie. Bo ja jeszcze nawet nie mam zakończonego etapu projektowania domu. Ale to jest kwestia kilku dni. Potem czekam na projekt ok 3-4 tyg. Wg. moich wyliczeń na początku października bedzie można składać wniosek o pozwolenie na budowe. Licze, że w przeciągu 2 tygodni go dostane. Oby sie plan nie wykrzaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 26.08.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 jjka - nie chce straszyc, ale do tych 2 tyg. dolicz 2 tyg. na uprawomocnienie, tydzien na zgloszenie robot. No i pytanie jeszcze gdzie budujesz, bo u mnie pozwolenie zlozone na poczatku sierpnia poki co lezy na polce. A - skoro robisz z papierami, czeka cie jeszcze wylaczenie z produkcji rolnej itp.(mozna to zlozyc rownolegle - w zasadzie u mnie to tak wyglada, ze 3 tygodnie minely i odbieramy decyzje w poniedzialek, od razu uzupelniajac dokumentacje w starostwie) - to bedzie niestety troche trwac. Nie wiem jak kompletacja innych dokumentow w stylu wypisy/wyrysy, warunki przylaczy itp. U mnie - jesli starostwo nie odwali wiochy totalnej - czas od ruszenia ze zbieraniem papierow do otrzymania PnB powinien zamknac sie w jakichs 4-4.5 miesiaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjka 26.08.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 jjka - nie chce straszyc, ale do tych 2 tyg. dolicz 2 tyg. na uprawomocnienie, tydzien na zgloszenie robot. No i pytanie jeszcze gdzie budujesz, bo u mnie pozwolenie zlozone na poczatku sierpnia poki co lezy na polce. A no, troche ciasno się robi ale poki co taki jest plan. Jak sie obsunie na wiosne to świat się nie zawali. Trzymam kciuki za twoje pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 08.09.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 ja co prawda przyłączyłam się do grupy lato 2010 ale jesień jest chyba bardzej dla mnie bo na obecną chwile jestem na etapie adaptacji projektu ale jeśli tylko się da to chcielibyśmy zacząć jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts