Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w rozmarynie 2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 999
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Saro, masz piękną, ogromną działkę.

Wiem, ile trzeba włożyć pracy, serca, ile czasu poświęcić, by otoczenie domu wyglądało dobrze.

Przyznam, że jestem pod wrażeniem tego, jak bardzo zadbany masz ogród, jaki uporządkowany.

Szczerze gratuluję i podziwiam Waszą pracę. To naprawdę wielki wyczyn tak świetnie sobie poradzić z tak wielkim terenem.

Bardzo mi się podobają te różne ogrodowe zakątki, które zachęcają do tego, by ten ogród zwiedzać.

Jeszcze raz wielkie gratulacje :)

Edytowane przez tola

Witam Cię droga Tolu....Cieszę się bardzo, że moje "guru" ogrodowe napisało o moim ogrodzie tyle miłych rzeczy. Uradowana jestem jak mała dziewczynka. Nasz ogród powstawał przez lata, wiata, plac zabaw....i wszytsko inne to nasza praca. Jest z tym sporo roboty, głównie koszenie jest pracochłonne. Ten młody ogród- wokół naszego domu, jest tak zrobiony, że nie ma w nim sporo roboty. Rosliny są ogłożone włókniną i korą, wyrywam tylko gdzieniegdzie chwasty i to jest super sprawa. Wcześniej sadzone rośliny nie są tak zrobione i jest tam więcej roboty, jak w jednym miejscu wyrwę chwasty to w następnym juz wyrośnie.

Dziekuję jeszcze raz za miłe odwiedziny i zapraszam częściej.

No witam, witam u mnie. Gusta chyba faktycznie mamy podobne.Barwy bardzo zbliżone. Co do Twojego płotu i nasadzeń przy nim. Nie wiem czy Ci się podoba tak jak jest u mnie.np. przy tej długiej drodze wjazdowej. Tam są posadzone choineczki i tuje takie żółte - naprzemiennie, a pomiędzy to w równych odstępach posadzone są śliwy na nóżce. Przy siatce za placem zabaw są posadzone 3 rodzae tui. Jak dla mnie fajnie to wygląda, jest to jakoś urozmaicone....

aaa. teraz rozumiem...chcesz cos posadzić wcześniej...gdzie jeszcze nic nie rośnie......to może jakies niskie iglaki- jakieś kosodrzewiny, cos karłowatego....albo liściste pięciorniki,tawuły, berberysy -które uwielbiam i jest ich dużo gatunków-takie kolumnowe by może Ci pasowały, albo cisy- są smukłe.

Moje chłopaki to prawie jak kawalerka;)...starszy idzie do II klasy, a młodszy skończył w marcu 5 lat.

A działka wielka, roboty z nią było na poczatku szczególnie, bo tam chaszcze rosły. Teraz tez jest sporo pracy, najwięcej na tą chwilę z koszeniem chyba......bo pod nowymi nasadzeniami dałam agrowłókninę i korę, więc chwasty nie rosną. Za domem jest wielki prostokąt trawy i bez pomysłu na zagospodarowanie.

a to moje szkraby:

http://images38.fotosik.pl/328/dc225a82adfbc0a8med.jpg

tacy mali artyści ( z zewnętrznych stron, w środku to kuzynostwo)

http://images49.fotosik.pl/332/f2f77a622a21f506med.jpg

A u nas komunia w III klasie, ale w maju mam 2 .....dzieciaczki moich sióstr.......bo z nas to taka duża rodzina jest.....nas było z rodzeństwa w domu 5 ( 4 dziewczyny i jeden chłopak)- ja najmłodsza......a moi rodzice mają 11 wnuków i wnuczek ...nie wiem czy tak zostanie, ale średnia jak na tą chwilę jest taka : 2,2 sztuki na jedną rodzinę:wiggle: