Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w rozmarynie 2

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 999
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Nadulko.

Mama czuje się już lepiej, chociaż leki które ma przepisane osłabiają ją. W następnym tygodniu ma zrobic na nowo wszystkie badania.........bo biopsja nie powterdziła kłębuszkowego zapalenia nerwów. Mama jest w stresie, bo lekarka powiedziała że jak wyniki wyjdą dalej złe trzeba bedzie powtórzyć biopsję. Wizualnie mama wyglad kwitnąco i barzdo dobrze się czuje.

U nas tez nieciekawa pogoda........chociaż juz od niedzieli nie pada. Wieczory są mega zimne........trzeba się naubierać, żeby posiedziec przy grillu.

A co u Ciebie? Zerkałam, ale żadnych nowych fot nie widziałam u Ciebie.....a tu nowe roślinki przybywają. Koniecznie zrób fotorelację z nowych nasadzeń.

ok..........trzymam za słowo.....

u mnie ostatnio cicho w domu i cicho w ogrodzie.....coś straciłam zapał......chociaż wczoraj zabrałam się za zasłony do sypialni kupione w ikea......może kupię dzisiaj farbę to jakoś się zmobilizujemy do malowania szybciej.....

chyba ta pogoda nie zachęca do niczego......

chociaż co weekend mamy kuzynostwo lub kolegów moich synów na spaniu.....dwa namioty stoją rozbite....więc dzieci mają radochę.....a mój mąż wymyśla rózne atrakcje...zawody...malowanie twarzy, fajerwerki, pochodnie.......jak widzi się uradowe buziolki dzieciaków to aż człowiekowi jest weselej

Cieszę się z weekendu...uwielbiam piątki po południu.

Pocieszyłam sie dzisiaj zakupami....ale nie do domu tylko dla siebie....wszędzie wyprzedaże, które bardzo kuszą. Wykupiłam sobie strój też na wesel, które mam we wrzesniu. Jeszcze buty i jestem wstrojona....Teraz musze przejśc na dietę.......coby się ładnie prezentować.....;)

Witam iwona210517. Cięzko jest określić ten koszt budowy...na poczatku wszystko spisywaliśmy, ale też ceny były inne niz teraz. Zaczęliśmy się budowac w 2006r., a ceny materiałów i robocinzy bardzo się od tego czasu zmieniły. Moim zdaniem dom do najtańszych nienależy ....ze względu szczególnie na dach. Nie mamy tez jakiś super technologii, a i poddasze użytkowe jest na razie nieruszone. Więc ciężko jest mi określić jaka kwota jest teraz potrzebna. Na stronie archonu jest chyba aktualny kosztorys.....chociaż moim zdaniem na czasy mojej budowy był on dużo zawyzony...Pozdrawiam

Czesc dawno nic nie pisalem, ale jestem i zagladam czasami co tam u was, u mnie budowa ruszyla pelna para, zdjecia bede wklejal :) ale jeszcze dajcie mi troszke czasu, az troszke wszystko sie uspokoi bo teraz troche mam ganianki hehe.

Sara mam pytanko, jesli mogla bys mi napisac nazwe producenta tych rolet do zabudowy, a i jeszcze mam pytanka, czy w wykuszu zmniejszaliscie szerokosc otworow pod okna bo wysokosc jak widze zmniejszaliscie i czy w kuchni zastawialiscie wymiary otworu na okno 120x120 pod wymiar okna 110x110, czy troszke zmniejszyliscie? Ale namieszalem na forum hehe, Wy pewnie odpoczywacie w swoich pieknych ogrodach , a ja wam zaklocam odpoczynek hihi. Ok dziewczyny pozdrawiam was serdecznie i jak mozecie to pomozcie, dziekuje z gory.

Witam iwona210517. Cięzko jest określić ten koszt budowy...na poczatku wszystko spisywaliśmy, ale też ceny były inne niz teraz. Zaczęliśmy się budowac w 2006r., a ceny materiałów i robocinzy bardzo się od tego czasu zmieniły. Moim zdaniem dom do najtańszych nienależy ....ze względu szczególnie na dach. Nie mamy tez jakiś super technologii, a i poddasze użytkowe jest na razie nieruszone. Więc ciężko jest mi określić jaka kwota jest teraz potrzebna. Na stronie archonu jest chyba aktualny kosztorys.....chociaż moim zdaniem na czasy mojej budowy był on dużo zawyzony...Pozdrawiam

Iwonko, ja skończyłam budowę ( no powiedzmy:rolleyes:) w 2006 i na tamte czasy wyszło to nas około 440tys., w tym pompa ciepła z instalacją i karpiówka na dachu co na pewno podwyższyło koszty. Oczywiście nie wliczam w to wartości działki.

Czesc dawno nic nie pisalem, ale jestem i zagladam czasami co tam u was, u mnie budowa ruszyla pelna para, zdjecia bede wklejal :) ale jeszcze dajcie mi troszke czasu, az troszke wszystko sie uspokoi bo teraz troche mam ganianki hehe.

Sara mam pytanko, jesli mogla bys mi napisac nazwe producenta tych rolet do zabudowy, a i jeszcze mam pytanka, czy w wykuszu zmniejszaliscie szerokosc otworow pod okna bo wysokosc jak widze zmniejszaliscie i czy w kuchni zastawialiscie wymiary otworu na okno 120x120 pod wymiar okna 110x110, czy troszke zmniejszyliscie? Ale namieszalem na forum hehe, Wy pewnie odpoczywacie w swoich pieknych ogrodach , a ja wam zaklocam odpoczynek hihi. Ok dziewczyny pozdrawiam was serdecznie i jak mozecie to pomozcie, dziekuje z gory.

Radku, my zmniejszyliśmy wysokość okien w wykuszu, natomiast pozostałe okna pozostały według oryginalnych wymiarów. Teraz zwiększyłabym wysokość i szerokość okna w kuchni i zrezygnowałabym z tego drugiego wąskiego. Tak samo, jak nie jest absolutnie potrzebne drugie okno w części wypoczynkowej. Sara jego nie ma i dzięki temu mogła zawiesić w tym miejscu obraz. Pięknie to wygląda!