sara_78 07.07.2011 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Alu dziękuję.........mama szybko wyzdrowieje pewnie dzięki tym życzeniom wszystkim:hug: Szkoda, że zmieniliście trasę podróży.....chociaż wstyd mi trochę pokazywać ten mój ogród. Zdjęcie nie wyłapują moze jego mankamentów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.07.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 A ja wracając z urlopu przejezdzałam kolo Ciebie i nawet rozgladałam sie wkoło czy nie widać gdzieś Twojego pieknego ogrodu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 26.07.2011 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Kala a gdzie dokładnie jechałaś, bo mój dom to tak trochę schowany jest........a wioska też nie jest przy głównej trasie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 26.07.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Szkoda, że się nie zgadałyśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 26.07.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Hej:) Chciałam zapytać o zdrowie twojej mamy?Pogoda do bani cały czas pada i zimno,wczoraj wsadziłam do ziemi moją nową wierzbę,a zmokłam przy tym strasznie,ale co tam....Dziś mam w planie jeszcze usadowić klona,ale patrząc za okno...hmmm....zobaczymy co z tego wyjdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 26.07.2011 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witaj Nadulko.Mama czuje się już lepiej, chociaż leki które ma przepisane osłabiają ją. W następnym tygodniu ma zrobic na nowo wszystkie badania.........bo biopsja nie powterdziła kłębuszkowego zapalenia nerwów. Mama jest w stresie, bo lekarka powiedziała że jak wyniki wyjdą dalej złe trzeba bedzie powtórzyć biopsję. Wizualnie mama wyglad kwitnąco i barzdo dobrze się czuje. U nas tez nieciekawa pogoda........chociaż juz od niedzieli nie pada. Wieczory są mega zimne........trzeba się naubierać, żeby posiedziec przy grillu. A co u Ciebie? Zerkałam, ale żadnych nowych fot nie widziałam u Ciebie.....a tu nowe roślinki przybywają. Koniecznie zrób fotorelację z nowych nasadzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 26.07.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Pewnie jak czytałaś u mnie ,aparatu nadal brak:)Postaram sie coś pstryknąć komórką,tylko niech aura na to pozwoli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 26.07.2011 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Ja zepsułam na urlopie aparat i podobno nie opłaca sie go naprawiać. Też będę zainteresowana zakupem nowego.......i tez nie wiem jakiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.07.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Kala a gdzie dokładnie jechałaś, bo mój dom to tak trochę schowany jest........a wioska też nie jest przy głównej trasie....... przekraczałam granice w Boboszowie.....potem jechałam na Bystrzyce Kłodzką, Kłodzko, Wrocław............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 26.07.2011 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 to niecałe 30km odemnie...byłas bardzo bliziutko...może za rok to nadrobimy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 28.07.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 przekraczałam granice w Boboszowie.....potem jechałam na Bystrzyce Kłodzką, Kłodzko, Wrocław............ poprzednie dwa lata tak jeździliśmy, a tym roku mieliśmy darmowy nocleg na Słowacji stety/niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.07.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 to niecałe 30km odemnie...byłas bardzo bliziutko...może za rok to nadrobimy...... saro............jak najbardziej jestem za !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 29.07.2011 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 ok..........trzymam za słowo..... u mnie ostatnio cicho w domu i cicho w ogrodzie.....coś straciłam zapał......chociaż wczoraj zabrałam się za zasłony do sypialni kupione w ikea......może kupię dzisiaj farbę to jakoś się zmobilizujemy do malowania szybciej.....chyba ta pogoda nie zachęca do niczego......chociaż co weekend mamy kuzynostwo lub kolegów moich synów na spaniu.....dwa namioty stoją rozbite....więc dzieci mają radochę.....a mój mąż wymyśla rózne atrakcje...zawody...malowanie twarzy, fajerwerki, pochodnie.......jak widzi się uradowe buziolki dzieciaków to aż człowiekowi jest weselej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 29.07.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 u mnie pogoda też jest do d... ..ale póki co cieszmy się zaczynającym się weekendem .... poproszę o uśmiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 29.07.2011 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Cieszę się z weekendu...uwielbiam piątki po południu. Pocieszyłam sie dzisiaj zakupami....ale nie do domu tylko dla siebie....wszędzie wyprzedaże, które bardzo kuszą. Wykupiłam sobie strój też na wesel, które mam we wrzesniu. Jeszcze buty i jestem wstrojona....Teraz musze przejśc na dietę.......coby się ładnie prezentować..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona210517 02.08.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 hej:) mam pytanie odnośnie Twojego pieknego domku. mianowicie jakie są koszty wybudowania takiego domu (do "stanu" bez mebli) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 03.08.2011 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Witam iwona210517. Cięzko jest określić ten koszt budowy...na poczatku wszystko spisywaliśmy, ale też ceny były inne niz teraz. Zaczęliśmy się budowac w 2006r., a ceny materiałów i robocinzy bardzo się od tego czasu zmieniły. Moim zdaniem dom do najtańszych nienależy ....ze względu szczególnie na dach. Nie mamy tez jakiś super technologii, a i poddasze użytkowe jest na razie nieruszone. Więc ciężko jest mi określić jaka kwota jest teraz potrzebna. Na stronie archonu jest chyba aktualny kosztorys.....chociaż moim zdaniem na czasy mojej budowy był on dużo zawyzony...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek78 03.08.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Czesc dawno nic nie pisalem, ale jestem i zagladam czasami co tam u was, u mnie budowa ruszyla pelna para, zdjecia bede wklejal ale jeszcze dajcie mi troszke czasu, az troszke wszystko sie uspokoi bo teraz troche mam ganianki hehe. Sara mam pytanko, jesli mogla bys mi napisac nazwe producenta tych rolet do zabudowy, a i jeszcze mam pytanka, czy w wykuszu zmniejszaliscie szerokosc otworow pod okna bo wysokosc jak widze zmniejszaliscie i czy w kuchni zastawialiscie wymiary otworu na okno 120x120 pod wymiar okna 110x110, czy troszke zmniejszyliscie? Ale namieszalem na forum hehe, Wy pewnie odpoczywacie w swoich pieknych ogrodach , a ja wam zaklocam odpoczynek hihi. Ok dziewczyny pozdrawiam was serdecznie i jak mozecie to pomozcie, dziekuje z gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 03.08.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Witam iwona210517. Cięzko jest określić ten koszt budowy...na poczatku wszystko spisywaliśmy, ale też ceny były inne niz teraz. Zaczęliśmy się budowac w 2006r., a ceny materiałów i robocinzy bardzo się od tego czasu zmieniły. Moim zdaniem dom do najtańszych nienależy ....ze względu szczególnie na dach. Nie mamy tez jakiś super technologii, a i poddasze użytkowe jest na razie nieruszone. Więc ciężko jest mi określić jaka kwota jest teraz potrzebna. Na stronie archonu jest chyba aktualny kosztorys.....chociaż moim zdaniem na czasy mojej budowy był on dużo zawyzony...Pozdrawiam Iwonko, ja skończyłam budowę ( no powiedzmy:rolleyes:) w 2006 i na tamte czasy wyszło to nas około 440tys., w tym pompa ciepła z instalacją i karpiówka na dachu co na pewno podwyższyło koszty. Oczywiście nie wliczam w to wartości działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 03.08.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Czesc dawno nic nie pisalem, ale jestem i zagladam czasami co tam u was, u mnie budowa ruszyla pelna para, zdjecia bede wklejal ale jeszcze dajcie mi troszke czasu, az troszke wszystko sie uspokoi bo teraz troche mam ganianki hehe. Sara mam pytanko, jesli mogla bys mi napisac nazwe producenta tych rolet do zabudowy, a i jeszcze mam pytanka, czy w wykuszu zmniejszaliscie szerokosc otworow pod okna bo wysokosc jak widze zmniejszaliscie i czy w kuchni zastawialiscie wymiary otworu na okno 120x120 pod wymiar okna 110x110, czy troszke zmniejszyliscie? Ale namieszalem na forum hehe, Wy pewnie odpoczywacie w swoich pieknych ogrodach , a ja wam zaklocam odpoczynek hihi. Ok dziewczyny pozdrawiam was serdecznie i jak mozecie to pomozcie, dziekuje z gory. Radku, my zmniejszyliśmy wysokość okien w wykuszu, natomiast pozostałe okna pozostały według oryginalnych wymiarów. Teraz zwiększyłabym wysokość i szerokość okna w kuchni i zrezygnowałabym z tego drugiego wąskiego. Tak samo, jak nie jest absolutnie potrzebne drugie okno w części wypoczynkowej. Sara jego nie ma i dzięki temu mogła zawiesić w tym miejscu obraz. Pięknie to wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts