Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w rozmarynie 2

Recommended Posts

Ja bardzo się napaliłam na zrobienie góry już w zeszłym roku...i nie wyszło przez moją chorobę:( No i do tego teraz trochę stopują nas dzieci,....a po co? a już macie wolne pokoje! a nie macie na co kasy wydawać?...itp:):) A że na dole mamy 4 pokoje plus salon i reszta czyli łazienka , kuchnia, gospodarczy...to nam się nie spieszy! I chcemy i się namyślamy czy w ogóle warto?

• Odpowiedzi 999
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To masz trochę inną sytuację niż ja....bo moje dzieciaczki jeszcze małe i na dole brakuje mi miejsce...szczególnie na ciuchy...brak mi gardeoby...u nas na dole są 3 pokoje + salon , łazienka, kuchnia. Twoje dzieciaki pewnie niedługo wyfruną całkowicie z domu i dodatkowe metry pewnie nie będzą Wam już potrzebne. Może lepiej te pieniądze przeznaczyć na podróże i jakieś swoje przyjemności......

A jak Twoje zdrówko??

Saro...mój najstarszy syn mieszka w Szczecinie, tam pracuje i rzadko jest w domu...drugi jest również w Szczecinie ale na I roku studiów i jest częstszym gościem w domu. Z nami jest moja córa i będzie jeszcze co najmniej dwa lata:) No i nie wiem czy dzieci nie mają racji? I chciałabym i nie wiem czy warto ładować tam kasę? Jak patrzę na domy forumowiczów...to bardzo mi się chce:):)

A ze zdrowiem? Różnie...ale chyba nie jest dobrze:( No cóż...nie ma co biadolić!

Aby do wiosny:)

• 1 month później...

Witam ponownie bo dłuże nieobecności....czas leci nieubłaganie...

Bogumił mam nadzieję że z Twoim zdrowiem będzie juz tylko lepiej.

Moje poddasze czeka na dalsze zainteresowanie. Zrobione są stelaże pod regipsy...teraz mąż będzie sam robił okablowanie i podprowadzenia wody. Nie wiem kompletnie co gdzie ma byc, jakie oświetlenie zrobić....gdzie poprowadzić kable.

Z resztą nie mam do tego zupełnie głowy odkąd zrobiło się cieplej. Szaleję z sekatorem, robię porządki.

Kalu u mnie w ogrodzie już wiosna. W oczach widać jak pąki rosną. Wyrzuciłam parę sztuk wrzosów. Tracę do nich cierpliowść mimo że kocham miłością wielką.

Padł mi chyba tez modrzew szczepiony....

A to poglądowe zdjęcia "surowego" poddasza

pokój rekreacyjny

http://img705.imageshack.us/img705/97/obraz1844.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img812.imageshack.us/img812/4572/obraz1843.jpg

sypialnia

w tym "rombie' bedzie stalo łóżko....obok jest komin, który bedzie obłożony cegłą

http://img832.imageshack.us/img832/7922/obraz1845n.jpg

w sypialni w skosach będą zrobione przesuwane drzwi i w ten sposób powstanie garderowa na tej calej "L"

http://img41.imageshack.us/img41/6170/obraz1846.jpg

No i po co ja tutaj z buciorami wlazłam??????? saro...stan surowy poddasza miodzio...strasznie mi się podoba:) Już mężowi pokazałam....my jesteśmy na trochę podobnym etapie:) Przepraszam...nie całkiem, bo u ciebie czyściutko...a u nas jest tam wszystko....stoły , krzesła, szafeczki z naczyniami, które używam raz kiedyś, od święta....itp....Ale na razie tak zostanie:) Edytowane przez bogumil

Wiosna na południu, że aż miło. Pąki się pokazują...robi się coraz bardziej zielono. Część prac w ogrodzie za mną....muszę rozglądnąć się za nawożeniem....

W niedzielę była impreza urodzinowa mojego młodszego synka....przepraszam już kawalera- 7 lat to nie przelewki.

Muszę się jeszcze pochwalić bardzo radosną dla nas wiadomością. Mój starszy syn został wylosowany do "dzięcięcej eskorty na euro 2012". Na razie do półfinału- 22 kwietnia we Wrocławiu. Niestety po szale rodości nastąpił smutek bo finał eliminacji jest w Warszawie 13 maja, a Szymon ma tego dnia komunię.

Zobaczymy czy przejdzie półfinał......to i tak już wielka dla niego przygoda....

Alu...schody idą wzdłuż garażu.

Na górze będzie pokój rekreacyjny, wypoczynkowy....tam gdzie wychodzą schody.....nad salonem i kuchnią będzie sypialnia ( w skosach za belakmi zamontujemy jedynie drzwi przesuwne i tak powstanie garderoba) i mała łazienka. Będzie jeszcze mały stryszek w skosach i planujemy jeszcze kiedyś 2 osobową saunę.

Fajnie że Ci się podoba.:)

• 2 weeks później...