Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w rozmarynie 2

Recommended Posts

saro...wiosna piękna, jak zwykle u ciebie:) Czyściutko...czy Ty w ogóle masz tam jakieś chwasty???:)

Przed komunią też się denerwowałam i przeżywałam (a miałam ich trzy:)) jak wszyscy rodzice, to chyba normalne...ale będzie na pewno ok, oby pogoda wam dopisała :)

• Odpowiedzi 999
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześć Saro,

komunią się nie martw, zawsze się udaje, a robisz w domu czy w knajpce?

Ja robiłam w knajpce i polecam bo wtedy zawsze wychodzi ;)

A jak tam nowa rabata? Roślinki już posadzone? I ciekawa jestem jakie wybrałaś?

Poproszę o zdjęcia:yes:

komunia w knajpce, na robienie w domu nie miałabym odwagi......było nas 35 osób....nie mam nawet tyle naczyń nie mówiąc o krzesłach....

rabata nowa zaczęta , ale nie skończona...posadziłam dereń, pęcherznicę i płożące jałowce jak na razie...

saro...wiosna piękna, jak zwykle u ciebie:) Czyściutko...czy Ty w ogóle masz tam jakieś chwasty???:)

Przed komunią też się denerwowałam i przeżywałam (a miałam ich trzy:)) jak wszyscy rodzice, to chyba normalne...ale będzie na pewno ok, oby pogoda wam dopisała :)

dziękuję Bogumil....chwasty są, ale lekko u mnie nie mają.....na bierząco się ich pozbywam...moze dlatego miałam nerwy....bo to pierwsza komunia....na drugiej na pewno będzie inaczej.... jedynie pogoda niedopisała....było dość zimno......ale chociaż nie padało....

Piękna wiosna:)

Komunia zleci nawet nie bedziesz wiedziała kiedy,ale to normalne,że się stresujesz,ja miałam to samo.

Moja córcia teraz jest na zielonej szkole,dziś mija tydzień.

Witaj Nadulko.......już po stresie...wszystko się udało.......syn zadowolony.....

a Twoja córcia jak po zielonej szkole?? zadowolona??

Witaj Nadulko.......już po stresie...wszystko się udało.......syn zadowolony.....

a Twoja córcia jak po zielonej szkole?? zadowolona??

No widzisz i już po stresie.

Na pogodę nie narzekaj u nas w zeszłym roku cały dzień padało,masakra.Robiliśmy komunie w takiej restauracji gdzie mają mini zoo,zwierzątka sobie zaglądaja do okien,no ale warunek to pogoda:(

Synuś ślicznie wyglądał,to szczególny dzień:)

Moja córcia wczoraj właśnie wróciła z zielonej szkoły,bardzo zadowolona;)

Dzięki dziewczyny.....

Nadulko dobrze że córa zadowolona z wyjazdu .....mój syn w tym roku nie chciał jechac na zielona szkołę.

Z resztą tym razem jest wyjazd nad morze, a to odemnie ponad 500km.....sama się trochę obawiałam, ale nie chce jechac więc po kłopocie.

Mariola3108 ja tez uważam że dzieci w drugiej klasie jeszcze nie są do tego dojrzałe, w trzeciej z resztą też niektóre.

wczoraj byłam w małej szkółce i kupiłam parę roślinek....begonie.....wiąz holenderski, weigelę, i coś co zapomniałam jak się nazywa....wkleję wieczorem fotę...może ktoś mi pomoże..

komunie w naszych czasach to przekszatłciły się w jakąś karykaturę tego dnia pięknego i ważnego.....ja starałam się z synem nie rozmawiać na temat prezentów ....i w rodzinie też powiedziałam, żeby go tak nie wypytywali.....żeby nie czakał na te prezenty jedynie....nie wiedział co dostanie......i nie czuł tego....

Alu w imieniu syna dziękuje...

co do zakupów ogrodowych to juz część w ziemi ..sadziłam do prawie 21 wczoraj...muszę zrobic fotki

a poddasze jak na razie zapomniane..zrobiło się ciepło i zapomnieliśmy o nim......dojrzewam aktualnie do myśli skończenia w końcu tarasu, strasznie on mnie juz wkurza, kolejny sezon przed nami i już mi słabo na myśl o brudach wnoszonych z betonowego tarasu do domu.

nie wiem tylko czym obłozyć ten mój taras....mąż cos wspomina o tarasie z drewna , ale ja chcę chyba cos bardziej trwałego i bezproblemowego...chyba zostaniemy przy jakimś gresie....może ktoś ma cos sprawdzonego i żeby pasował do moich wykończeń z piaskowca??

mój taras...ale niestety również ganek od ponad 6 lat świeci betonem :(

Miałam już różne pomysły na wykończenie: drewno, deski kompozytowe...a ostatnio wpadły mi w oko płyty kamienne z firmy Libet, linia Impressio Toscania kolor siena. Widziałam takie (ale w innym kolorze) u mojej szwagierki. Wyglądają bardzo fajnie. Ceny niestety nie znam

ja na ganku mam piaskowiec , ale nie jestem z niego zadowolona ....moze w przypływie szału i robienia tarasu wymienię też ten przód...żeby było jednakowo i porządnie...fajne te płyty kamienne, poogladałam sobie w necie i nawet sprawdziłam że w Nysie mają w sprzedaży....zaraz zadzwonię i spytam jak to cenowo wyglada....one moga być mega drogie