Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w rozmarynie 2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 999
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pięknie Saro:) Widzę,że posadziłaś derenia. Muszę ostrzec cię przed nim- jest bardzo ekspansywny i zagłuszy wszystko w okręgu 1,5-2 wokół siebie, a nawet więcej jesli mu się pozwoli. Ja moje co roku przycimam o połowę, a one w następnym roku jeszcze większe wyrastają.

na pierwszym zdjęciu może być sosna czarna.... Pytałaś w szkółce, co to jest?

Edytowane przez Alunek

Yuka witaj u mnie.......bardzo Ci dziękuję za miłe słowa .....jeżeli da się coś czerpać ode mnie to bardzo proszę....będzie mi bardzo miło.

Bogumil mówisz, że duzo roślin?? Mi jakoś ciągle mało....to chyab jakieś uzależnienie, ale jakie miłe dla oka.

Alu nie wiedziałam że dereń taki ekspansywny?? Myślisz że za blisko jest tego berberysa i jałowca?? Będę go na pewno trzymała w ryzach, tylko żeby nie zaszkodził innym.

W szkółce jak kupowałam tą sosnę był syn włascicielki, młody chłopak-on mi cos powiedział, ale za bardzo to on się nie zna, a oni ją likwiduja była tania i ładna więc kupiłam, a że miejsca mam pełno to ją gdzieś wcisnę.

migdałka przycina się po przekwitnięciu ,czyli można już,żeby miał wypuścić nowe gałązki. On zakwitnie na gałązkach, które wypuści w tym roku. Nie wiem jak określić sposób i wielkość cięcia u ciebie. ja tnę intuicyjnie,czyli wycinam co zniszczone i krzyżujące się, a na długości może 15-25 cm.

Witaj Nadulko....nie wiem co to z tymi wierzbami jest.....czy jakos za mało wody mają, czy to miejsce w którym sadziłam jakieś nieodpowiednie jest, wietrzne.....sadzę teraz 3 raz ta wierzbę w to samo miejsce bo mi tam bardzo pasuje ......zobaczymy czy się utrzyma dłużej.....Modrzew tez mi zmarzł tej zimy....ale też może moja wina...wogóle go nie okryłam.