Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w rozmarynie 2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 999
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak, chodzi o ten wielki prostokąt trawy za huśtawką......nic tam się nie dzieje.....byłam ostatnio skoncentrowana na przodzie domu i nasadzeniami wkoło.......myślę, ze na wiosnę nie wytrzymam i cos będę chciała tam robić...bo przecież nie usiedzę w miejscu, coś będę musiała sadzić i przesadzać. Za drewnem, wzdłuż choinek jest warzywniak i tak to zostanie, a przed tymi choinkami chciałabym jakąś rabatę z nasadzeniami....w formie może jakiejś "fali" i na jakimś większym cypelku zrobić tam oczko. Miejsce na basen okrągły tez musi być, bo na razie wyglada to u nas jak po lądowaniu ufo....-wielkie koło wypalonej trawy. Chyba z zagospodarowaniem tego terenu będę musiała poradzić się specjalisty...

I TAK TRZYMAJ!

ja lubię zmiany i dużo roślinności, więc jestem jak najbardziej za nowymi nasadzeniami;)

Witaj Saro:)

po lewej stronie w głębi ogrodu ja zrobiłabym duże oczko o nieregularnym kształcie, do którego wpadałby płytki strumyk z początkem na tym wzgórzu. Hustawkę przeniosłabym w okolice oczka, aby można było delektować się uspakającym szmerem wody. Basen sezonowy osłoniłabym kilkoma sosnami, aby go nieeksponować od strony tarasu i raczej umieściłabym go w innym miejscu ...

Alu, huśtawka tak sobie na razie "lata" po ogrodzie, była przy basenie - jak dzieci się kąpały to ja sobie opalałam łydki- (gdzieś to przeczytałam o tych łydkach i bardzo mi się spodobało). Widzisz, dobrą masz wizję z tą górką...żeby zrobić tam taki mały "wodospadzik", coś odgapię od szanownej naszej Toli, bo jej strumyk bardzo mi się podoba. Ja to w pierwszej wersji widziałam koło tych choineczek moich, ale Twój pomysł jest lepszy. No i ten brzydki, niebieski basen faktycznie można gdzies schować, przestawić, a ja jakoś uparcie stwierdziłam,że skoro tam jest to kółko to tak musi zostać. Dziękuję dobra kobieto. Pisz jak jeszcze coś Ci wpadnie do głowy.

Witaj, po raz pierwszy tu trafiłam, nie wiem czemu tak późno...

Zachwycił mnie twój ogród - jest super. Tez o takim marzę, mam sto pomysłów na minutę, tylko coś się zebrać nie mogę żeby wszystko zrobić jak trzeba.

A, i synków masz świetnych - moi są rok starsi od Twoich: 6 i 9 lat :)

I tuż pod Opolem mieszkamy ;)

Alu, dziekuję bardzo za zdjecia, 4 i 5 to mój faworyt, własnie o cos takiego mi chodziło, żeby był mały wodosad a później oczko. Miejsca tam mam sporo, więc oczko może być i większe. Dzięki za poświęcony mi czas.

aniahubi witaj u mnie, nie mogłaś do mnie wczesniej trafić, bo ja od niedawna posiadam własny wątek. Miło mi, ze podoba Ci się mój ogród i moje dzieciaki. Ja nie wiem czy u mnie jest zrobione wszystko jak trzeba, nie jestem jakimś tam znawcą ogrodowym. Podgladam innych poczynania, małpuję i liczę tez na siebie, więc tym bardziej mi miło, że podoba Ci się mój ogród. A my mieszkamy tuż przy granicy czeskiej między Nysą a Kłodzkiem. Pozdrawiam.