Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w rozmarynie 2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 999
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie że jakoś źle teraz, ogólnie jak pisałam wyżej nie lubię mojego kominka ze względu na jego wielkość. Jak budowaliśmy dom miałam całkiem inną jego wizję.Wkład z płaszczem wodnym jest duży, przez co nie można było zrobić obudowy jaką miałam w głowie, dlatego nie darzę tego "mebla" zbytnio.

Powiem Wam, że jak teraz przyłożyli płytę to całkiem fajnie....może mi się w głowie całkiem zmieni jak będzie gotowy.

Witajcie dziewczyny!!!

Kominek skończony przez kamieniarzy, jeszcze dzisiaj postaramy się załatwić kogoś kto nam ładnie wyszpachluje płytę, a malowac będziemy już sami.

Powiem....tak, z tym kamieniem kominek nawet całkiem fajnie wygląda ( chyba się nie spodziewałam). Salon zrobił się elegancki, dlatego też znika definitywnie kolor zielony ze ścian i tapeta- ja jej chyba nie pokazywałam na forum.Decyzja co do kolorów ścian już zapadła, będą ciepłe beże i brązy. Zastanawiamy się teraz nad jakimś akcentem kolorowym w salonie, żeby nie było za mdło. Chyba przychylę się do męża wizji i będzie " głęboka czerwień"- żeby ożywić te beże. Zdjęć na razie nie wklejam bo trzeba to zgrać razem, żeby był jakis efekt.

Oby do przodu...!!!

Edytowane przez sara_78

witam poniedziałkowo!!!

Nadulko zdjęcia wstawię przed i po.....ale tych " po " to jeszcze nie ma i tak szybko jeszcze nie będą. Chyba malowanie zaczniemy dopiero w następnym tygodniu..ale i tak się cieszę, że w końcu temat się ruszył.

W sobotę robiłam jeszcze porządki na dworze, w warzywniaku pusto, muszę jeszcze wykopać kany, bo już nie miałam w sobotę siły na to. Ogólnie to czuć już zimę.....chociaż kwiaty niektóre jeszcze kwitną, wrzosy teraz są najpiękniejsze, niektóre gatunki już przekwitły.

Pozdrawiam w ten mokry i pochmurny dzień.....

U mnie kanny jeszcze kwitną, mróz ich nie zwarzył, więc nie wykopuję na razie. Ale dalie tydzień temu musiałam wykopać...

Udanego tygodnia :)

Hej!

u mnie kanny liście już pomarznięte maja...dzisiaj musze je wykopac..tzn nie ja tylko mąż;)

miłego dnia życzę!

Witaj ...szybko to to nie będzie...już to wiem, bo mąż ma problemy z urlopem w pracy.....i może trzeba bedzie poczekać dodatkowo jeszcze parę dni.

Szukam jakiegoś pomysłu, żeby zapełnić ścianę, którą mam teraz w większości w tapecie, nad która jest taka lampka do poświetlenia. Alunek bedzie wiedział - to ta ściana gdzie mamy te poświetlone półeczki- " w drodze do kuchni".

Znalazłam sobie taki stoliczek w to miejsce z tej samej serii co mam meble w salonie:

http://allegro.pl/stolik-toaletka-z-drewna-sheesham-meble-i1263322842.html

tylko cena trochę mnie zniechęca:jawdrop:

Alu meble faktycznie są całe z drewna ale stół w jadalni kosztował około 1tys., a tu taki "przypierdzielnik" w takiej cenie.....Powiem tak, że jak się uprę to kupię...ale muszę nazbierać na to....tylko właśnie chodzi mi o to, żeby się niepotykać w przejściu. Z tego co pamiętam to Latarnik miał na tej ścianie komodę.